yolka123 11.02.08, 11:24 mam dylemat bardzo podoba mi sie jane pro slalom, ale obawiam sie czy moja roczna coreczka bedzie w nim dlugo jezdzic.. czy za kilka miesiecy (4-5) nie bede musiala kupic lekkiej parasolki? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pstrabiedronka Re: jane pro slalom bedzie odpowiedni dla roczni 11.02.08, 11:30 zależy co dla Ciebie znaczy "lekka" :) powiem tak - na wielkosc na pewno wystarczy, siedzisko jest bardzo duze wiec kazde dziecko tam sie zmiesci i bedzie mu wygodnie. Ale wiesz - jesli za pare miesiecy Twoje dziecko bedzie na spacerze wiecej chodzilo niz jechalo w wózku, nie bedzie potrzebowalo spac na dworzu to mozesz zapragnąc parasolki ważącej połowę wagi Slaloma i zajmującej trzy razy mniej miejsca po złożeniu. To wydaje mi sie ważne - Slalom jest wygodny dla dziecka, dośc lekki ale zajmuje całkiem sporo miejsca w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
yolka123 Re: jane pro slalom bedzie odpowiedni dla roczni 11.02.08, 12:06 pstrabiedronka, wlasnie tego sie obawiam,,,ale z drugiej strony, nie jest powiedziane ze mala bedzie chciala głownie chodzic czy nie bedzie sobie ucinala drzemki na spacerach :)moze chociaz przez rok wozek bedzie w pelni wykorzstany??:)mam taka nadzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: jane pro slalom bedzie odpowiedni dla roczni 11.02.08, 12:23 ja mam córkę rok i trzy miesiące i mam od niedawna Nomada. Siedzisko spacerowe jest to samo co w Slalomie stąd wiem, że jest duże :). Z wózka jestem zadowolona choc my wkładamy do niego córkę tylko wtedy gdy idziemy na spacer w porze jej snu, albo jak jest bardzo zimno (śpiwór nie powoduje że jest w wózku ściśnięta). Zazwyczaj jak wychodzimy to bierzemy Maclarena Techno. Bo jest lżejszy a córka i tak woli iść niż jechać więc spacery polegaja na łażeniu po alejkach po osiedlu albo po placu zabaw. Do samochodu też bierzemy Maclarena bo Nomad jest spory. Gdybym miała miec tylko jeden wózek dla dziecka w tym wieku to chyba bym wolała lżejszy czyli Maclaren. Nomada kupilismy z myśla o kolejnych dzieciach - tak na przyszłość, i na zimę. Nie wiem czy coś pomogłam - podzieliłam sie swoimi spostrzeżeniami :) Odpowiedz Link Zgłoś
yolka123 Re: jane pro slalom bedzie odpowiedni dla roczni 11.02.08, 12:47 pstraboedronka :) baaaaardzo Ci jestem wdzieczna za te uwagi! moja mała ma rok i miesiac i poki co nie chodzi...ale to tylko kwestia czasu :) obecnie mamy wozek chicco 4 kołowca (po bratanku), ktory wazy ok. 8kg , sklada sie jak parasolka i miesci sie w bagaznku, ale ma male kolka ktore mnie irytuja przy spacerach po lesie czy wertepach - wiec ten wozek traktuje jako ten "lekki" w porowananiu z jane...pro slalom bylby na wypady w teren i wszedzie tam, gdzie nie musze sama go tachac czy pakowac do bagaznika mojego auta,bo w samochodzie meza spokojnie sie zmiesci :) dlugo szukalam wozka ktory by mnie prawie ze zauroczyl i wydaje mi sie wlasnie slalom pro taki jest. Nie czytalam zadnej negatywnej opinii na jego temat, a to juz bardzo wiele :)jedynie cena jest ciut dołująca, niestety... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mariken a maclaren mx3? 11.02.08, 12:54 familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=419 mam go od 14 miesięcy, jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
yolka123 pstrabiedronka ;) 11.02.08, 12:53 a mozesz napisac doklanie jakiego masz maclarena??bo jest techno XT i XLR....?? Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: pstrabiedronka ;) 11.02.08, 13:42 ja mam XT a córkę ogromniastąąąą !!!!!!!!! :))) tzn bardzo wysoka jak na swój wiek, dlatego na zimę czy pogode kiedy trzeba brac śpiwór Techno XT jest trochę za wąski... i dlatego zdecydowałam się na kupno Nomada. Bo jest duży i lekki jak na swój rozmiar, zwrotny, ma pełna rączkę. No a że chcemy więcej dzieci to pomyślałam że będzie tez na przyszłość. Bo zastanawiałam sie początkowo czy nie wymienic po prostu XT na XLR (jest szerszy więc na zime lepszy). Ale ostatecznie stwierdzilismy że możemy miec dwa - jeden obszerny, wygodny, na mrozy, a drugi na lato i do samochodu. No i tak zostało :) Czytam to forum od dawna i tez nie znalazłam negatywów o Slalomie, jedynie na serwis dzieczyny narzekają... Ale cóż - wózki nie sa jakieś bardzo awaryjne, więc może będziemy miały szczęście nie miec "przyjemności" z wątpliwej jakości serwisem :)? na koniec - bo nie wiem czy to Cie interesuje - z Maclarena jestem bardzo zadowolona. Uważam że opcja XT na lato i większy wózek na zime jest idealna. XLR jako większy jest lepszy na zime ale z kolei na lato juz nie taki super no bo w łaśnie - całkiem spory. Chyba ze dziecko jest drobne - to wtedy XT i na zime będzie dobry. Dla mojej wielkiej córki był lekko ciasnawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
yolka123 Re: pstrabiedronka ;) 11.02.08, 15:01 bardzo Ci dziekuje za wszystkie informacje! chyba przyjrze sie blizej temu Maclarenowi XT, skoro rowniez go sobie chwalisz... ale ten slalom ciagle chlodzi mi po glowie :)a ze drugiego dzeicka nie planujemy, wiec jest to dla mnie jedyna, niepowtarzalna okazja zeby go troche poujezdzac :) ale nic na siłe!! jeszcze raz serdeczne dzieki! bardzo mi pomoglas! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
red39 Re: pstrabiedronka ;) 11.02.08, 19:21 Ja mam slaloma pro i teutonię spirit. Moja córeczka ma rok i niecały miesiąc. jeżeli mogę doradzić to na spacery po lesie, polnych drogach moim zdaniem slalom nie ma sobie równych. nawet moja niania uwielbia nim jeździć. Twierdzi, ze na Jane slaloma pro nie ma drogi nie do przejechania. Wózek świetnie się sprawdza nawet na solidnym błocie (wiem, bo mieszkam niestety w takiej okolicy). Prowadzi się lekko i to jedną ręką. Zastanawiałam sie też nad parasolką, ale slalom nie zajmuje aż tyle miejsca w bagażniku (mam kombi). Poza tym dziecku jest w slalomie bardzo, bardzo wygodnie. No i to rozkładanie praktycznie jedną ręką. Ja bym kupiła slaloma na Twoim miejscu. teutonię kupiłam niedawno i właściwie dla kaprysu, bo nie planuję już więcej dzieci, a tez miałam ochotę pojeździć, poeksperymentować z wózkami :). Wolę jednak slaloma :) Kusi mnie jeszcze Maclaren, ale nie wiem co mąż na to powie. Poza tym te małe kółka typowe dla parasolek :(. Nie na drogi w mojej okolicy, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: pstrabiedronka ;) 11.02.08, 21:55 ja mam slaloma pro i maclarena quest, którego wogóle nie uzywam bo nie 'dorasta do pięt' slalomowi :) tak wygodnie prowadzi się slaloma, że nie mogę się przyzwyczaić do tego drugiego moja córka w kwietniu kończy dwa lata i nadal jeżdzi slalomem ja go bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
yolka123 dziękuje za opinie! kupuje slaloma! 11.02.08, 23:46 przekonałyscie mnie, drogie Forumowiczki:) zdecydowalam sie na kupno slaloma, a jesli trzeba bedzie dokupie w przyszlosci parasolke - choc te małe koła wręcz mnie odstraszaja:( mysle ze przyjrze sie blizej maclarenowi tak polecanemu na tut. forum mam nadzieje ze pro slalom zda egzamin, i zarowno moja córka, jak i ja bedziemy zadowolone! pozdrawiam serdecznie!!!i dziekuje za Wasze bezcenne opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
red39 Re: dziękuje za opinie! kupuje slaloma! 12.02.08, 09:18 Na pewno będziesz zadowolona :). A ten maclaren to strasznie mnie kusi ;), --------- Nina ur. 21.01.2007r. i Kubuś ur. 28.02.2001r. Odpowiedz Link Zgłoś
yolka123 mam juz slaloma :) 15.02.08, 11:41 witam! wczoraj dostalam przeyłką wózek, prezntuje sie swietnie, ale na spacer jeszce nie wyszlam - poki co mala odbywa przejazdzki po mieszkaniu ;) troche mnie zawiodla waga wózka - na necie pisza ze wazy 9,3kg, ale jednak jest ciezszy - wg moich wyliczne wazy 12 kg z hakiem.....no coz, nie ma idaelów ;) no i jeszce nie obcykalam tej zmiany kolorystyki budki , bo ponoc budka jest dwustronna.. pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: mam juz slaloma :) 15.02.08, 11:58 oooj myślałam że doczytałaś w innych wątkach że on waży właśnie tak jak piszesz... 9,3 to waży faktycznie Nomad, choc piszą że waży 6,5. Te wagi podawane przez sklepy to wagi samych stelaży.... trzeba dodac jeszcze wagę siedziska i budki. Odpowiedz Link Zgłoś
yolka123 Re: mam juz slaloma :) 15.02.08, 12:25 no coz mys;alam ze stelaz wazy 8 kg:)ale co tam! i tak jest piekny ;) choc zauwazylam juz kolejny - obok wagi - mankament : otoz pałąka nie da sie odsunąc na bok aby wygdoniej wsadzac dziecko , mozna go jedynie calkowicie zdemontowac..no chyba ze jeszzce nie opanowalam wszystkich mechanizmów :) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: mam juz slaloma :) 15.02.08, 12:28 tak jak piszesz - mozna go tylko zdemontować, ale dość prosto - naciskasz guziczki i wyjmujesz pałąk. Dla mnie to łatwe - po doświadczeniu ze stara wersjąc X-landera gdzie żeby zdjąć pałąk trzeba było zdjąć również całą budke :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yolka123 Re: mam juz slaloma :) 15.02.08, 12:33 pstrabiedronka napisała: > tak jak piszesz - mozna go tylko zdemontować, ale dość prosto - > naciskasz guziczki i wyjmujesz pałąk. > Dla mnie to łatwe - po doświadczeniu ze stara wersjąc X-landera > gdzie żeby zdjąć pałąk trzeba było zdjąć również całą budke :)))) faktycznie, demontaz pałąka jest bardzo prosty!! poza tym wozek jest naprawde szeroki i wygodny , moja mala praktycznie zgubila sie w nim :)troche sie obawialam tej wagi obciążenia do maks 15kg, ale widze ze dlugo pojezdze, bo moje dziecko jest z tych drobnych...oczywscie o ile mala nie zacznie sie buntowac i chodzic na własnych nóżkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
olenka81 Re: mam juz slaloma :) 15.02.08, 13:37 nawet jak mala sie bedzie buntowac i zacznie spacerki, to slaloma sie bardzo latwo prowadzi jedna reka:) POza tym ja w ogole nie zdejmuje palaka i latwo sie dziecie wsadza - choc jak miala pol roku to nie jezdzila z palakiem, bo go calego pogryzla...dobrze, ze uznali reklamacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: mam juz slaloma :) 15.02.08, 21:13 poczekaj jak wyjdziesz na spacer :) slalom jest naprawdę świetny i tak jak pisały dziewczyny prowadzi się go jednym palce, mozesz zawracac w miejscu, nie straszne mu żadne wertepy :) a co do pałąka to ja zdecydowanie wolę wyjmowany całkowicie, jak dziecko będzie większe to zostawisz pałąk w domu i tyle miłego uzytkowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
yolka123 Re: mam juz slaloma :) 18.02.08, 09:33 jestem juz po pierwszym spacerze !rewelacja!!!! Wozek prowadzi sie fantastycznie, jest zwrotny, cichutki, a przede wszystkim wygodny dla dziecka. Mala zasnela i po raz pierwszy miala taki luz , ze praktycznie przewracala sie z boku na bok :) naparwde szczerze polecam! dzieki za rady i opinie :)pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś