kasiejka27 01.04.08, 13:35 Proszę o pomoc zastanawiam się nad kupnem wózka S-3, S-4, chciałabym jednak zasięgnąć opinii co o nim myślicie??? Czy warto go kupić, myślę o całym zestawie, gondola+spacerówka+fotelik???Pomóżcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalizma Re: Casualplay S-4,S-3 01.04.08, 14:52 było już kilka postów na ten temat. ja m.in jestem posiadaczka całego zestawu s4 i jestem zadowolona. nie ma s3:) jest s4 i s6 oraz nowe citta i downtown Odpowiedz Link Zgłoś
kasiejka27 Re: Casualplay S-4,S-3 01.04.08, 15:19 Dzięki za opinię, Pomysliłam się z tym S-3:) ale czy wózkek jest wart swojej ceny??i czy ma jakieś wady?? Odpowiedz Link Zgłoś
kalizma Re: Casualplay S-4,S-3 01.04.08, 16:10 jak każdy:)dla mnie waga bo spacerowka wazy 12kg...dźwigam ja na 4p.... a poza tym to wg mnie Ok:)Od innych usłyszysz ze gondola mała przez te uszy bo bokach do chytania a od kogos innego jeszcze ,że oparcie w spacerowce za niskie. Kwestia gustu. Cena mysle że ok.2300to zawsze mniej niz 3000:) Odpowiedz Link Zgłoś
aggussia Casualplay S4 / S6 01.04.08, 19:16 Uważam, że zestaw Casualplay s4 z gondolką Moon i fotelikiem Prima Easy za ok. 2400 zł to na prawdę dobry wybór. Wózek ma pompowane koła i amortyzację. W przypadku s6 koła są piankowe i z tego względu polecałabym s4, bo jednak dziecku wygodniej z pompowanymi. Spacerówka waży niecałe 12 kg, a sam stelaż 9,8 kg. Dla jednych to dużo, dla innych optymalnie (trudno znaleźć dobrze amortyzowany wózek z pompowanymi kołami ważący mniej!). Zresztą tym wózkiem rewelacyjnie się "zjeżdża" i "wjeżdża" po schodach nawet razem z dzieckiem. Sama tak robię. Co do niskiego oparcia spacerówki (ok. 43 cm) to faktycznie mogłoby być wyższe, ale przecież z reguły 2-2,5-latka przesadza się do lekkiej parasolki. To wszystko zależy też od wielkości dziecka i tego, czy chce się kupować tę nieszczęsną parasolkę. Fotelik jest świetny, bo ma regulację oparcia i w komplecie okrycie na nóżki. Jest dość bezpieczny, ale wiadomo - w testach najlepiej wypada maxi-cosi... Gondola jest średniej wielkości (są mniejsze), koleżanka woziła w niej bez problemu dziecko do 7 miesiąca. Poza tym w gondoli można przewozić dziecko samochodem, bo jest możliwość przypięcia jej pasami. Czasami żałowałam, że nasz gondola nie miała takiej możliwości, bo zdarzało się, że mała zasnęła na spacerze, a my chcieliśmy gdzieś właśnie podjechać autem. Na dłuższy wyjazd tego nie polecam, bo to podobno mało bezpieczne, ale sporadycznie na krótkich dystansach się przydaje. My mamy i`coo paek 4 z gondolą i fotelikiem maxi-cosi cabrio fix. Wózek jest bardzo dobrej jakości (tylko bardzo ciężki), godny polecenia, ale droższy i akurat peak`a już nie produkują. Nowe modele i`coo też są super, a to wózki nie do zdarcia. Może trochę drogie, ale można zawsze jakąś promocję wypatrzeć :) W tej cenie to bym się zdecydowała na zestaw Casualplay. Mamy spacerówkę i jest świetna. Bardzo dużo już pisałam o tym wózku przy okazji porównania z maclarenem mx3: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=77497866&a=77647136 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=77497866&a=77647212 Odpowiedz Link Zgłoś
otiku Re: Casualplay S-4,S-3 01.04.08, 21:27 Mam s-4 samą spacerówkę od sierpnia 2007 jak dla mnie jest ok ale mój mąż jeżdząc na spacery po lesie narzeka, że dzieckiem trzęsie. Nie polecam na trudne tereny, po chodnikach i asfalcie idzie jak burza i jest bardzo zwrotny. Oparcie nie jest za wysokie ale szerokie i mój synek lubi jeździć w swojej spacerówce. Jak dla mnie największą wadą tego wózka są stukające przednie koła, te podwójne. jak synek idzie sam a ja pcham wózek to tak klekocze, że aż wstydzę się chodzić ale pewnie jest to odczucie subiektywne. Jak przeczytałam, że techno XT ma głośne kółka i tylko dwie dziewczyny to słyszą to pewnie w s-4 też nie wszystkie słyszą to co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
aggussia Re: Casualplay S-4,S-3 01.04.08, 21:48 Fakt, czasami słychać klekot przednich kół, ale to raczej na nierównościach. Może dla mnie to aż tak uciążliwe nie jest, bo zawsze prowadzę wózek z córką w środku (jeszcze nie chodzi) i słyszałam ten odgłos może ze dwa razy. W każdym razie póki co na ulicy się nie wstydzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olinek211 Re: Casualplay S-4,S-3 02.04.08, 12:10 Mnie też strasznie wkurza to klekoczące przednie koło. Majakiś taki luz i przy przeszkodzie uderza dosyć głośno. Trochę zawiodłam się takrze na komforcie jazdy dziecka po gorszym terenie ( nierówne chodniki, leśne ścieżki) myslałam ,że jak 3 koła i dotego pompowane to nie będzie trzęsło dzieckiem, a trzęsie i koło przednie głośni wali. Trecia wada to waga 12kg, to dla mnie za dużo aby wnosić na 2 piętro i trzymam wózek w samochodzie. To tyle, wizualnie wózek idealny, ale na lato będę szukała czegoś lżejszego może pegperego pliko3, albo concord fusion- waga prawie ta sama ale b.duzo miejsca dla diecka i chyba lepiej się prowadzi. To tyle jeżeli chodzi o spacerówkę, cena adekwatna do jakości, a wady - każdy wózek je ma, a ja niestety jestem dość wymagająca:) Odpowiedz Link Zgłoś