Dodaj do ulubionych

Inglesina trip trzeszczy

14.05.08, 07:57
To w sumie takie troche stwierdzenie trochę pytanie. Podobaja mi sie te wózki
i zaczełam się im przyglądać. Przedwczoraj mijałam model 2007 (koszmany róż)
trzeszczał, wczoraj 2 modele 2008 czerwony i czarny i oba trzeszczały - nawet
w CH.
Tak sie zastanawiam dlaczego polecacie ten wózek? Wiem ze każda parasolke
słychac mniej lub bardziej ale dzwięki inglesiny trip przypominają bardzo
zużyty wózek (a przecież modele 2008 maja góra 3 msc).
Obserwuj wątek
    • jj555 Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 08:57
      Naszą inglesinę zippy mąż raz spryskał WD-40 i od tego czasu nie piszczy, a to
      już z rok będzie, co prawda mało używamy, bo jest to wózek który jeździ w
      samochodzie, ale WD-40 bardzo mu pomogło.
      • monjan Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 09:00
        owszem okropnie trzeszczy!!
        ja mijałam zieloną i tez trzeszała
        • magda79pn Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 09:49
          w mojej koła piszczały, i nikomu jej nigdy nie poleciłam, mało tego na pytanie
          czy innym też piszczą nikt nie odpisał... pomyślałam że trafiłam na jakiś taki
          egzemplarz... ale ostatnio też widziałam tripa z nowej kolekcji 2008 w tesco i
          też piszczała... może innym to nie przeszkadza ale mnie wkurzało bardzo,
          wytrzymałam 4 miesiące i sprzedałam bo nie pomogło smarowanie silikonem raz w
          tygodniu, a komu by się chciało smarować wózek co dwa dni???
          • kornnella Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 10:39
            To w porzadku ze nie tylko mi sie tak wydaje.
            Nie próbuje go krytykowac, bo wózek fajny, zgrabny, dobrze wyważony ale
            hałaśliwy paskudnie brr
            • aggussia Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 12:26
              I mówicie, że z tym trzeszczeniem nic się nie da zrobić???
              Ja też nienawidzę, jak mi coś w wózku stuka, puka, trzeszczy, czy piszczy... nie
              znoszę tego!!!
              A już poważnie zaczęłam się nad tą inglesiną zastanawiać. Nawet próbowałam się
              pozytywnie nastawić do czarnego stelaża ;]
              Ale codzienne spryskiwanie silikonem średnio mi się uśmiecha :(
              Chyba nigdy nie znajdę dobrej parasolki... Masakra!!!

ps. Kornnella, czy mimo trzeszczenia chcesz się zdecydować na tripa?

Pozdrawiam!
              Aga
              • koma.edziecko Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 13:19
                Ja miałam model 2006 i nie pamiętam żeby mi coś trzeszczało, kółka nie
                piszczały.
                • aggussia Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 13:27
                  No ale może model 2008 jest taki trzeszczący???
                  Ktoś jeszcze może ma tą najnowszą inglesinę trip i mógłby się wypowiedzieć?!?!?!
                  • akinom.3 Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 13:28
                    Mam model 2008 i nic nie trzeszczy!
                    • mag.ia Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 13:53
                      ale Ty chcesz swoją sprzedać :)
                      • akinom.3 Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 14:48
                        Ale tylko dlatego, że dostałam questa. Byłam bardzo zadowolona z
                        tripa.
                        • magda79pn Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 16:52
                          ja miałam 2007 i koła piszczały.A akinom napisała że jej inglesina była mało
                          używana więc pasuje, moja w sklepie też nie piszczała :))) tylko po jakimś
                          czasie (krótkim bo miałam ją 4 miesiące)
                          • aggussia Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 21:30
                            No i to właśnie jest porażka!!! W sklepie będzie wszystko super... a po 3-5
                            miesiącach zacznie mi coś piszczeć/trzeszczeć i szlag mnie trafi :/ Będę ją
                            chciała sprzedać. Tylko kto ode mnie kupi trzeszcząco-piszczący wózek???
                            To chyba nie zaryzykuję kupna tripa przynajmniej do września. Ewentualnie we
                            wrześniu będzie już więcej doświadczonych "tripowiczów", którzy będą mogli coś
                            więcej powiedzieć o trzeszczeniu, bądź nietrzeszczeniu modelu 2008.

Czy ktoś mnie oświeci i napisze, która parasolka ma najmniej wad???? ...jest
                            lekka i nadaje się dla roczniaka (we wrześniu moja córcia będzie miałą 13
                            m-cy)??? Bo ja już straciłam nadzieję :(((
                            • kornnella Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 22:34
                              Ale właśnie modele 2008 tez trzeszcza :(. Ja bym tego nie określiła jako
                              piszczenie tylko taki trzask kół.

Ciężko z parasolkami jest ogólnie. Mam multiwaya i dopóki jeździł po CH i na
                              krótkie awaryjne stwierdzałam, ze jest idealny. Synek ma prawie pół roku i
                              myślałam ze w wakacje sie do niego przesiądziemy na dobre. Ostatnio jednak
                              jeżdziłam nim podczas dłuższego spaceru i dokuczał mi brak amortyzacji i
                              wibracje jakie odczuwałam w rękach (chyba od bieżnika na kołach).
                              Na plus multiway ma duze siedzisko które wygodnie się rozkłada oraz da się
                              ustawić w wygodnej pozycji pionowej. Kółka fajnie jeżdzą po dziurach i trawie np
                              - faktycznie nie odczuwałam nierówności w terenie, gdzie nawet ścieżki nie było.
                              Gdybym miała większe dziecko pewnie nie odczułabym braku amortyzacji. A tak
                              szukam spacerówki amortyzowanej nieco lepiej chętnie 3-kołowej (chciałabym tak
                              góra do 10-11 kg).
                  • mammajowa Re: Inglesina trip trzeszczy 14.05.08, 23:21
                    ja mam i nic nie trzeszczy. uzywana dosć czesto od miesiaca.
                    • magda79pn Re: Inglesina trip trzeszczy 16.05.08, 09:53
                      Spotkałam wczoraj koleżankę która ma tripa od roku i też trzeszczy... więc na
                      bank trzeszczą wszystkie lub dopiero zaczną trzeszczeć...
                      • aggussia Re: Inglesina trip trzeszczy 16.05.08, 15:11
                        No to mnie, Magda, pocieszyłaś... :(((
                        • magda79pn Re: Inglesina trip trzeszczy 16.05.08, 15:40
                          pocieszające jest to że to tylko moje spostrzeżenia...
                          • kornnella Re: Inglesina trip trzeszczy 17.05.08, 07:04
                            zdecydowanie nie tylko Twoje :)
    • lilianna33 Re: Inglesina trip trzeszczy 17.05.08, 19:23
      ja mam model 2008 i nic nie trzeszczy jest po prostu świetna lekka
      zwrotna i cicha
    • anusia_kra Moja tez :( 18.05.08, 22:20
      Mam model 2008 turkusowy i trzeszczy, ostatnio znajoma mnie nawet zaczepiła i
      pytała, co to za złom mam. Fakt ze ze 2 msc jeździła bez zarzutu. Teraz
      zastanawiam się nad reklamacją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka