Dodaj do ulubionych

Kto zna trójkołówki Zooper

21.07.08, 09:58
Któraś z Was zna lub używa trójkołówki Zooper?
Obserwuj wątek
    • aribeth1 Re: Kto zna trójkołówki Zooper 21.07.08, 17:06
      Parę tygodni temu byłam, przez 2 dni, posiadaczką wózka Zooper Zydeco, wersja
      bez gondolki. Wymieniłam go na inny, jednak nie ze względu na jakieś kolosalne
      wady tego wózka. Niedawno widziałam, że na naszym rynku pojawiły się też Boogie,
      wyglądają ładnie i mają zdecydowanie ciekawsze kolory niż Zydeco. Co do Zydeco:
      1. Jakość wykonania - materiał przyjemny w dotyku, stelaż ujdzie. Widać, że to
      nie jest wózek z "najwyższej półki", ale nic w nim nie razi jakoś szczególnie;
      2. Wygoda dziecka - duży plus, siedzisko bardzo duże i szerokie, rozkładane na
      płasko, pasy regulowane (można zamontować wyżej lub niżej, w zależności od
      wysokości dziecka);
      3. Budka duża, naciągana prawie na całe dziecko, z kieszonkami;
      4. Koła - duże, pompowane, świetnie radzą sobie na wszelkiego rodzaju
      nierównościach, dzieckiem nic nie trzęsło. Przednie skrętne, a blokada
      umiejscowiona jest przy rączce - bardzo wygodne rozwiązanie;
      5. Manewrowanie wózkiem - i tu mamy kłopot, wózek przy siedzeniu zamontowanym
      tyłem do kierunku jazdy kiepsko się podbija. Trzeba naprawdę sporo siły, by
      wjechać na krawężnik...
      6. Wymiary po złożeniu - wymaga dużego bagażnika. Jest naprawdę wielki:)
      7. Wyposażenie dodatkowe - w komplecie fajny ocieplacz na nóżki, brak folii
      przeciwdeszczowej;
      8. Kosz - bardzo duży i pojemny.
      W sumie jestem na "tak". Wymieniłam ze względów praktycznych - młody w ciągu
      dnia lubi sobie pospać w gondolce, a ja nie miałam gdzie trzymać dwóch wózków.
      • kornnella Re: Kto zna trójkołówki Zooper 21.07.08, 17:34
        Kiedyś byłam bardzo zainteresowana zydeco, ale po przeczytaniu opinii z
        zagranicznych for jakoś mi przeszło. Tu masz wątek i link do kilku opinii:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=81203690&v=2&s=0
        Ogólnie zoopery nie mają tam zbyt dobry notowań - zwłaszcza 3-kołowe. Jakoś tak
        na same negatywy i średnie opinie trafiałam. Dla mnie mają jedną zalete sa
        wizualnie świetnie zrobone
        • magda79pn Re: Kto zna trójkołówki Zooper 21.07.08, 17:48
          kurcze nie wiem co myśleć o tych zooperach... mój kuzyn ma od 2 lat model twist
          wozi nim 4 latka ważącego 19kg+zakupy (mieszka w Irlandii i maja bardzo daleko
          do sklepu) i jest bardzo zadowolony... podoba mi sie w nim to że jest dla dzieci
          o wadze do 25kg, no więc teoretycznie powinien być mocny...
          • kornnella Re: Kto zna trójkołówki Zooper 21.07.08, 18:00
            Ciężko stwierdzić kiedyś bardzo mi się zooper waltz spodobał ale jak się mocniej
            przyglądnełam to mi przeszło - nie jest to najwyższa jakość a całkiem spora kasa
            .
            Moja koleżanka ma poprzednika vivy - bebe comfort allegro i wozi w nim drugie
            dziecko w między czasie wychowała w nim synka jej siostra - czyli łącznie 3. A
            moja viva rozpadła się po 4 msc wcześniej zgrzypiała i zwrócili mi kase. Także
            różnie bywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka