ela-e22 21.07.08, 09:58 Któraś z Was zna lub używa trójkołówki Zooper? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aribeth1 Re: Kto zna trójkołówki Zooper 21.07.08, 17:06 Parę tygodni temu byłam, przez 2 dni, posiadaczką wózka Zooper Zydeco, wersja bez gondolki. Wymieniłam go na inny, jednak nie ze względu na jakieś kolosalne wady tego wózka. Niedawno widziałam, że na naszym rynku pojawiły się też Boogie, wyglądają ładnie i mają zdecydowanie ciekawsze kolory niż Zydeco. Co do Zydeco: 1. Jakość wykonania - materiał przyjemny w dotyku, stelaż ujdzie. Widać, że to nie jest wózek z "najwyższej półki", ale nic w nim nie razi jakoś szczególnie; 2. Wygoda dziecka - duży plus, siedzisko bardzo duże i szerokie, rozkładane na płasko, pasy regulowane (można zamontować wyżej lub niżej, w zależności od wysokości dziecka); 3. Budka duża, naciągana prawie na całe dziecko, z kieszonkami; 4. Koła - duże, pompowane, świetnie radzą sobie na wszelkiego rodzaju nierównościach, dzieckiem nic nie trzęsło. Przednie skrętne, a blokada umiejscowiona jest przy rączce - bardzo wygodne rozwiązanie; 5. Manewrowanie wózkiem - i tu mamy kłopot, wózek przy siedzeniu zamontowanym tyłem do kierunku jazdy kiepsko się podbija. Trzeba naprawdę sporo siły, by wjechać na krawężnik... 6. Wymiary po złożeniu - wymaga dużego bagażnika. Jest naprawdę wielki:) 7. Wyposażenie dodatkowe - w komplecie fajny ocieplacz na nóżki, brak folii przeciwdeszczowej; 8. Kosz - bardzo duży i pojemny. W sumie jestem na "tak". Wymieniłam ze względów praktycznych - młody w ciągu dnia lubi sobie pospać w gondolce, a ja nie miałam gdzie trzymać dwóch wózków. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Kto zna trójkołówki Zooper 21.07.08, 17:34 Kiedyś byłam bardzo zainteresowana zydeco, ale po przeczytaniu opinii z zagranicznych for jakoś mi przeszło. Tu masz wątek i link do kilku opinii: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=81203690&v=2&s=0 Ogólnie zoopery nie mają tam zbyt dobry notowań - zwłaszcza 3-kołowe. Jakoś tak na same negatywy i średnie opinie trafiałam. Dla mnie mają jedną zalete sa wizualnie świetnie zrobone Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Kto zna trójkołówki Zooper 21.07.08, 17:48 kurcze nie wiem co myśleć o tych zooperach... mój kuzyn ma od 2 lat model twist wozi nim 4 latka ważącego 19kg+zakupy (mieszka w Irlandii i maja bardzo daleko do sklepu) i jest bardzo zadowolony... podoba mi sie w nim to że jest dla dzieci o wadze do 25kg, no więc teoretycznie powinien być mocny... Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Kto zna trójkołówki Zooper 21.07.08, 18:00 Ciężko stwierdzić kiedyś bardzo mi się zooper waltz spodobał ale jak się mocniej przyglądnełam to mi przeszło - nie jest to najwyższa jakość a całkiem spora kasa . Moja koleżanka ma poprzednika vivy - bebe comfort allegro i wozi w nim drugie dziecko w między czasie wychowała w nim synka jej siostra - czyli łącznie 3. A moja viva rozpadła się po 4 msc wcześniej zgrzypiała i zwrócili mi kase. Także różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś