Dodaj do ulubionych

Jak stworzyć interesujący opis wózka do sprzedania

12.05.09, 14:42
Chcę sprzedać swojego chicco s3. Zamieściłam ogłoszenie na lokalnym serwisie (nie chce mi się bawić w wysyłanie), ale odzew znikomy...
Dałam cenę 350 zł. Wózek był używany jakiś rok (spacerówka). Ma zarysowanie na ramie i tyle z mankamentów. W komplecie śpiworek, kosz, pompka, plecak.
Nie wiem czy w moim niedużym mieście (królują czołgi i coneco) nie ma wzięcia nawet na taki wózek, cena za wysoka...? No nie wiem. Stoję z kasą kiepsko, więc mi dosyć pilno.
Czy Wasze wózki też się tak ciężko sprzedawały?
Help.
Obserwuj wątek
    • monia111175 Re: Jak stworzyć interesujący opis wózka do sprze 12.05.09, 15:48
      bo niektórzy wola nowego czołga lub coneco(bardzooo popularne u
      mnie) w tej cenie niz chicco uzywane:(ja 3 tyg temu coneco-toledo
      uzywane sprzedałam za 495 zł---gwarancja do lipca.Dodam ze miałąm
      sporo zdjec,z blska,kół,siedziska itp...No i oczyswiscie napisałąm
      cała prawde;; stan idealny''--facet przyjechał wział z pocałowaniem
      reki.Ale nie wiem od czego to zalezy kolezanka cosmo chce sprzedac
      za 280 zł juz 3 mies i nic:(
      • kasiadamianka Re: Jak stworzyć interesujący opis wózka do sprze 12.05.09, 16:12
        polecam sprzedaż na Allegro. Podstawa to dużo zdjęć i rzetelny opis -
        ja opis funkcjonalności wzięłam ze strony producenta, stan wózka
        także dokłądnie opisałam. Sprzedałam swoje Graco Quattro za
        pierwszym podejściem za nieco ponad 300 zł - było używane przez rok.
        Miałam nadzieję, że wezmę trochę więcej, ale najbardziej zależało
        mi, żeby pozbyć się kolumbryny z domu :)
        Możesz także oddać wózek do komisu
        • berciunia1 Re: Jak stworzyć interesujący opis wózka do sprze 12.05.09, 19:57
          też polecam allegro

ja jak sprzedaję swoje wózki to w opis wkładam odrobinę uczuć:) hhii
          pokażę Ci moją zakończoną pozytywnie aukcję
          www.allegro.pl/item632651838_chicco_enjoy_evolution_gondola_tako_kurier_0zl.html
          właśnie sprzedałam moje chicco - jak chcesz to mogę Ci zrobić aukcję i tylko
          musisz napisac mi coś o tym wózkupotem wkleisz gotowca w edytor. polecam tez
          dodanie linka do albumu -ja robię album na fotosiku gdzie zamieszczam zwykle
          dokładne zdjęcia z bliska itp.
    • evezu Re: Jak stworzyć interesujący opis wózka do sprze 12.05.09, 18:51
      mi lokalnie też nie udało się sprzedać,nawet na Allegro, bo nie chciałam
      wysyłać, ale niestety sprzedałam dopiero z wysyłką
    • kiniak22 Re: Jak stworzyć interesujący opis wózka do sprze 12.05.09, 18:57
      zapytaj w komisie czy ci wezma ten wozek w komplecie ze spiworkiem po takiej
      cenie, wtedy masz prawie problem z glowy :) ewentualnie sprobuj szczescia na
      allegro z odbiorem osobistym, moze dluzej ogloszenie powisiec ale predzej na
      allegro znajdziesz chetnego, zostaje jeszcze ogloszenie na jakims slupie w
      miejscu czesto uczesczanym(razem ze zdjeciem), no i dwukropek-duzo rzeczy w
      przeciagu miesiaca udalo mi sie za jego posrednictwem sprzedac i wszystko z
      odbiorem osobistym :)
    • aribeth1 Matylda07_2007 13.05.09, 08:33
      Jak poszła naprawa koła we Freestyle? Rozumiem, że się udało, skoro sprzedajesz
      Chicco?
      Ja teraz wyjeżdżam na 2 tygodnie, a po powrocie chciałabym zrobić porządek na
      strychu, więc chciałabym załatwić z Tobą kwestię wysyłki gondoli. Zastanów się,
      proszę, jak chciałabyś to przeprowadzić - poczta, kurier, czy odbiór osobisty.
      Pozdrawiam.
    • kropka.kreska Re: Jak stworzyć interesujący opis wózka do sprze 13.05.09, 09:11
      ja bym sprobowala na allegro od 1zl, ew. cena minimalna i kup teraz - jaka
      krotka aukcja
      ale DOBRE zdjecia, i dobrze opisany stan, a juz same funkcje wozka i zalety jak
      dla mnie sa malo wazne w opisie aukcji, bo mozna sobie sprawdzic na www
      producenta albo jakiegos sklepu

sama teraz szukam jakiejs trojkolowki i nawet mi przepadla aukcja chicco s3
      ostatnio -buuuu :(

ale to wozek tylko na wakacje - chyba ze sie super sprawdzi i zostanie, a opchne
      obecny - i szukam jakiejs super hiper okazji, zeby bylo tanio(max 300zl z ew.
      przesylka) i jeszcze porzadne, ale zaczynam watpic, ze cos znajde :/

• matylda07_2007 Re: Jak stworzyć interesujący opis wózka do sprze 13.05.09, 13:38
        Dziękuję dziewczyny, żeście mnie nie zostawiły w potrzebie! Kropka-kreska, a gdzie mieszkasz ;) Mam kiepskie zdjęcia wózka, obfocię go porządnie i może faktycznie rzucę na allegro...
        Aribeth, koło nie do końca... pisałam do ludzi z quinny, ale koniec końców mnie olali. Jeszcze ich pomęczę. Nie chciałam korzystać z serwisu, bo raz, że Tobie wsadzili jakąś starą, przegniłą dentkę (w drugim kole jest normalna), a dwa, że chciałabym wymienić tę dentkę i wszystkie opony (o ile będzie się to opłacało).
        Narazie jeżdżę z dentką rowerową, ale jest niedopasowana i ciągle mi coś w tym kole stuka, co mnie wkurza.
        Prześlij mi proszę na gazetowego nr telefonu. Będę w Krk w poniedziałek, a później w weekend. Odebrałabym osobiście :)
        • aribeth1 Re: Jak stworzyć interesujący opis wózka do sprze 13.05.09, 13:55
          Napisałam na priv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka