isabel_o 31.07.09, 17:51 Jakie są Wasze opinie o tym wózku? Czy warto się nim interesować? Wizualnie mi się podoba ale nie wiem jak w praktyce się sprawdza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doublebubble Re: Concord fusion -czy warto? 31.07.09, 18:51 Ogólnie fajny,ale ja bym chyba drugi raz nie kupiła.Mam z 2008 r. Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: Concord fusion -czy warto? 31.07.09, 19:12 A dlaczego nie? Mnie korci ten tegoroczny - kolor liquid (granat z niebieskim), ale jestem też ciekawa tego zielonego - apple, tylko, że nie widziałam tego koloru w realu, więc nie wiem czy ładny... Odpowiedz Link Zgłoś
groniek1977 Re: Concord fusion -czy warto? 31.07.09, 20:46 Ja wyczytałąm tu na forum, że przecierają się tapicerki od nitów, czy śrub-tworzą się dziurki. Wózek rewelacja,ale za tą cenę taka niedoróbka to już przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
doublebubble Re: Concord fusion -czy warto? 31.07.09, 21:19 W sumie to tak do końca nie wiem dlaczego bym tego wózka ponownie nie kupiła..Nie jest taki całkiem zły.Może tak już jest ,że jak coś masz to chcesz spróbować czegoś innego;)Z moich spostrzeżeń-wózek świetnie sprawuje się na równych chodnikach,asfalcie-w terenie jest już gorzej.Jest dość nieporęczny do jeśli trzeba go znosić/wnosić-użytkowałam z gondolą,teraz mam spacerówkę i z 3 piętra jest na prawdę ciężko(waga,nie ma jak dobrze go chwycić).Szeroki rozstaw kół-nie wszędzie dałam radę wjechać.Jedno z kół odpadło na kilku spacerach.Parę razy "zarwało się"oparcie.Oparcia nie da się ustawić w pozycji zbliżonej do pionu-zawsze takie trochę leżące.Budka dość mała(to spostrzegłam dopiero jak kupiłam Arię).W sumie to Concord stoi u moich Rodziców,którzy używają jej jak moje dziecko jest u nich a ja korzystam z Arii. Odpowiedz Link Zgłoś
ts.a Re: Concord fusion -czy warto? 31.07.09, 21:26 Miesiacami przegladalam to forum ,zeby wybrac wozek, ktory bedzie mi i dziecku najlepiej odpowiadal.Razem z mezem zdecydowlismy kupic concorda fusion, wlasnie i jestesmy super zadowoleni. Uzywamy tego wozka od 3 miesiecy. Na razie jezdzimy gondola, jedyny minus jaki widze to utrudniony dostep do kosza na zakupy przy zamocowanej gondoli, ale jak przejdziemy na spacerowke to juz bedzie ok :) Zeby bylo taniej godolke odkupilismy uzywana w bardzo dobrym stanie, a spacerowke kupilismy nowa.Kolor spacerowki wybralam apple-zielony, jak dla mnie jest sliczny.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
vi-ka Re: Concord fusion -czy warto? 31.07.09, 22:15 Ja też ogólnie jestem zadowolona z tego wózka mimo kilku minusów z których istotnym jest kiepski dostęp do kosza właśnie w spacerówce. Rzeczy można wkładać bokami, bo od tyłu kiedy oparcie jest choć trochę rozłożone nie da rady nic włożyć. Oprócz tego, oczywiście wytarła mi się od śruby dziura w tapicerce :-( Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: Concord fusion -czy warto? 31.07.09, 22:18 W którym miejscu robi się ta dziura? Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Concord fusion -czy warto? 31.07.09, 22:48 A co z budą?? Mi na zdjęciach bardzo podobał sie ten wózek (interesowała mnie wersja spacerowa) do puki nie zobaczyłam go na żywo. Buda jest wykonana z takiego dziwnego "piankowego " materiału, który wydawał mi się bardzo nie trwały i łatwy do uszkodzenia. Dodatkowo "pałąk" w spacerówce jest jakoś tak dziwnie wysoko. Wydawał mi sie jeszcze mało zabudowany po bokach. Strasznie napaliłam sie na ten wózek, ale widząc go na żywo bardzo mi sie nie podobał:( W końcu zakupiliśmy Peg Perego Pliko Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: do ts.a 01.08.09, 08:24 A czy byłoby dla Ciebie dużym problemem zrobić zdjęcie spacerówki, tzn. chodzi mi o kolor tapicerki (apple). Brałam ten kolor pod uwagę i bardzo mnie ciekawi jak wygląda na żywo! Może być na mail gazetowy lub Bella_O@interia.eu Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: do ts.a 02.08.09, 09:23 Wielkie dzięki za fotki! Faktycznie kolor całkiem przyjemny. :) No i jestem w kropce bo podoba mi się też granat z niebieskim, a nie lubiłam granatowych wózków... ts.a napisała: > fotki poszly :) Odpowiedz Link Zgłoś
ts.a Re: do ts.a 02.08.09, 12:02 Nie chce niczego sugerowac, ale widzialam na zywo ten granat i szczerze mowiac mnie sie wogole nie podobal.wiadomo,ze o gustach sie nie dyskutuje, napewno sa osoby, ktore powiedza,ze zielony jest brzydki, a granat ladny..... najlepiej byloby porownac na zywo dwa kolory, ja zielony wybralam bez wczesniejszego ogladania w realu i nie zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: do ts.a 02.08.09, 15:41 Ja też widziałam ten granat w realu i jak dla mnie strasznie ponury kolor, zielony zdecydowanie ładniejszy __________________________________ nasz CUD Mateuszek urodzony 16.11.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
uska7 Re: Concord fusion -czy warto? 31.07.09, 23:55 A ja mam i polecam ten właśnie wózeczek. Jakiś super lekki to on może nie jest ale duże kółka i stelarz robią swoje (za to dziecię ma większy komfort niż w spacerówce z małymi kółeczkami). Wiem co piszę bo wcześniej miałam chicco, który kompletnie mi się rozklekotał - w fusionie chyba to niemożliwe, choć mam go dopiero od 4,5 mc. No i nie mam żadnej dziurki w tapicerce. wózek prowadzi się super, choć przyznaję, że nie jeżdżę nim po jakichś ogromnych dziurach, ale nad morzem na piasku (twardym) też się spisał. Jest super zwrotny a dziwaczna buda jest za to elastyczna, więc można ją naciągać w różnych konfiguracjach. dla mnie minusem jest brak jakiegokolwiek okienka w budzie, żeby zaglądać do dzieciątka i faktycznie dość kiepski dostęp do kosza, ale tak naprawdę to drobiazgi. Odpowiedz Link Zgłoś
gg4040 concord fusion 01.08.09, 20:49 Według mnie warto, bardzo dobrze sie prowadzi. Do plusów wymienionych przez moje Poprzedniczki dodałabym, ze wózek ma naprawdę mega wielką powierzchnię do spania, a ja to w wózkach bardzo cenię. Co do minusów, mnie trochę denerwuje budka, która w pozycji naksymalnie naciągniętej, czasami przy podjeżdzie poc coś potrafi się o jedną pozycję złożyć. No i leciutki to on nie jest. Te minusy , o których pisze nie są dla mnie na tyle problematyczne, abym wózka nie kupiła po raz drugi, wprost przeciwnie, polecam. Jeśli chodzi o przetarcie na oparciu, to u mnie odpukać narazie się nie pojawiło, wózek posiadam miesiąc, ale użytkuję na zmianę z tzema innymi, wiec może się jeszcze pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: concord fusion 01.08.09, 22:32 Ja mam fusiona w kolorze xenon więc jeszcze tą wersję przed liftingiem i jestem zadowolona. Owszem wózek ma swoje wady i zalety jak każdy ;) Faktycznie jest trudny dostęp do kosza na zakupy, lepiej wkładać bokami ale przynajmniej kosz jest usztywniony na dnie a nie tak jak w pegach wisi i ociera się o podłoże przy przejeżdżaniu przez krawężniki itp. Po kilku wyjazdach pegiem miałam dziury w koszu __________________________________ po 6 latach walki mamy nasz CUD Mateuszka urodzonego 16.11.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
uska7 Re: do uska 03.08.09, 13:58 apple-według mnie fajny i dla dziewczynki i dla chłopca. nie za ciemny i nie za jasny w tonacji raczej ciepłej. podobał mi się najbardziej a widziałam chyba wszystkie możliwe kombinacje Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: do uska 03.08.09, 14:37 No tak, ten apple rzeczywiście bardzo fajny tylko, że ja już mam jeden zielony wózek (baby jogger city elite) i wolałabym jakoś urozmaicić, dlatego myślałam o kolorze liquid. W sumie nigdy nie miałam wózka z granatem bo jakoś mi się tak kojarzył z czasami komuny kiedy większość wózków była granatowa;) Ale ten liquid jakoś mnie przekonuje do tego granatu... No i mniej widać zabrudzenia bo ciemniejszy (chociaż takie kwestie były u mnie na końcu). Zielony ładny ale boję się, że mi się szybko znudzi jak już jeden zielony mam. Granat z niebieskim mnie kusi, ale czy nie będę żałować? Ale dylematy;) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_2009 Re: Concord fusion -czy warto? 03.08.09, 23:46 ja również polecam wózek, świetnie sie prowadzi, ma duże siedzisko, wszelkie zabrudzenia łatwo usunąć bez koniecznosci prania całego wózka, łatwo się składa, jedyny mankamant jak dla mnie to spacerówka nie ma przekładanego siedziska, materiał w żadnym miejscu sie nie przetarł, wózek używany był od stycznia do maja - w wersji z gondolą proton, od maja do lipca jako spacerówka, w chwili obecnej używamy innego wózka w związku z tym zamierzam sprzedać mojego fusiona, gdyby ktoś był zainteresowany (gondola proton+fotelik ion+spacerówka, kolor bamboo wersja 2009) to prosze o kontakt lenka_2009@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś