14.11.06, 19:45
Panie i Panowie. Może jest już czas na zakopanie toporów wojennych. Może
trzeba podejść konstruktywnie do sprawy i odejść od dawnych waśni i swarów.
Jeżeli ma w tym pomoc zmiana nicków niech i tak będzie. Nie pogłębiajmy
podziałów. Spróbujmy być wzajemnie bardziej życzliwi. Rozpoczynamy nową kartę
w dziejach Łomianek. A my jako społeczność tego Gminy i Miasta wykazaliśmy się
dojrzałością i odpowiedzialnością. I niech tak zostanie. Dajmy też trochę
czasu nowej władzy na uporządkowanie spraw gminnych i wyciągnięcie wniosków.
Obserwuj wątek
    • redakcja.lomianki.info Re: pax 14.11.06, 19:52
      też jestem za... spokojem.
      wybory i emocje z nimi związnie
      to zupełnie inna bajka
      niż rzeczywista rzeczywistość
      rzecziwiście rzeczywista...:)
      • lomek2 Re: pax 14.11.06, 20:00
        Nie wszystkie jeszcze ptaki przeznaczone do wypatroszenia dały głowy pod toporem
        wyborów!
        Poczekajmy na rezultaty z PKW, zanim ogłosimy teren oczyszczonym z zarazy
        :)
        • ojciechrzestny Re: pax 14.11.06, 20:08
          Popieram!!!!!!!!!
          Jeszcze chwilka i będziemy mogli (po oficjalnych wynikach) przegonić wszystkie
          dziobato piórkowce z naszego terenu!!!!!!!
    • janek9912 Re: pax 14.11.06, 20:25
      Nic z tego nowa kampania wyborcza już się zaczeła - są tu bogate materiały
      nowych radnych, papiego, Sylwi, j46 będzie z czego rozliczać, niema odpoczynku.
      Szukamy dziury od pierwszego dzwonka.
      • randolff Re: pax 14.11.06, 20:48
        Czy jest na forum lekarz?!?!
        • janek9912 Re: pax 14.11.06, 21:00
          Tak tak randolfie trzeba korzystać z dobrych i skutecznych strategii, waszych
          strategii.
          • krzysiom1 Re: pax 14.11.06, 21:04
            Patrząc na wyniki LPR na jakąkolwiek naukę i wnioski jest już za późno.
            Po prostu trup.
            • hary33 Re: pax 15.11.06, 17:41
              A może w Łomiankach funkcjonuje nieznany nam dr Yekyll i jakaś szansa dla LPR-owskiego trupa istnieje?

• randolff Re: pax 14.11.06, 21:06
            Stregie można sobie mieć, ale przede wszystkim trzeba mieć coś sensownego do
            powiedzenia. Zapytaj Wojtka Wierzjeskiego - on na pewno miał świetną strategię.
            • janek9912 Re: pax 14.11.06, 21:29
              randolff napisał:

> Stregie można sobie mieć, ale przede wszystkim trzeba mieć coś sensownego do
              > powiedzenia. Zapytaj Wojtka Wierzjeskiego - on na pewno miał świetną
              strategię.

Wezmę jednak przykład ze skuteczniejszych
              • randolff Re: pax 14.11.06, 21:37
                Powodzenia. Tylko nie zrzynaj tak dokładnie, wykaż minimum własnej inwencji.
                Żeby nie wyszło tak obciachowo jak z folderem wyborczym Waśniewskiego, który
                graficznie (w treść się nie wczytwałem) był zerżnięty z folderu Pszczoły.
                • janek9912 Re: pax 14.11.06, 21:38
                  Trzeba uczyć się od skutecznych, zapytaj Waśniewskiego może odpali ci działkę.
                  • drabbu Re: pax 14.11.06, 21:40
                    janek9912 napisał:
                    zapytaj Waśniewskiego może odpali ci działkę.

Z tych nędznych kilku procent, które miał w wyborach?
                    • janek9912 Re: pax 14.11.06, 21:43
                      Obrażasz jego wyborców.
                      • drabbu Re: pax 14.11.06, 21:44
                        Niee, czym mianowicie?
                        • janek9912 Re: pax 14.11.06, 21:47
                          drabbu napisał:

> Niee, czym mianowicie?

na te nędzne procenty ktoś głosował
                  • ptasznik11 Re: pax 14.11.06, 21:46
                    Janek bój się Boga co ty piszesz ! Waśniewski "odpali działkę". No nie wrabiaj
                    sympatycznego faceta w takie bagno.
                    • krzysiom1 Re: pax 14.11.06, 21:47
                      Janka bardzo dzisiaj coś "nosi".
                      Chyba jest troszkę zły?
                      • janek9912 Re: pax 14.11.06, 21:49
                        krzysiom1 napisał:

> Janka bardzo dzisiaj coś "nosi".
                        > Chyba jest troszkę zły?

nic mnie nie nosi, nie odpalałem działki
                        • krzysiom1 Re: pax 14.11.06, 21:51
                          Uff...
                          Już myślałem.
                          Innych związków z "działką" równiez nie było?
                • dodan Re: pax 15.11.06, 12:27
                  wszystkie takie foldery są do siebie graficznie podobne, trudno tu mówić o
                  zerżnięciu, ale waśniewskiego był ładniejszy,
                  • esscort Re: pax 15.11.06, 12:37
                    Generalnie są podobne, bo zawieraja podobne informacje. Tak jak podobne są np.
                    foldery firm samochodowych. Ale gdy się przypatrzec dokładnie (na układ,
                    rozmieszczenie poszczególnych elementów itp.) to jest wiele róznic. Gdy w małej
                    miejscowości robi się folder wyborczy, to nie powinien on mieć takiej samej
                    koncepcji jak folder konkurenta (który swój folder wydal zancznie wczesniej) -
                    chyba tylko o to chodziło.
                    • dodan Re: pax 15.11.06, 12:57
                      ja wiem czy nie powinien, co w tym złego? Ważne jest żeby treść i przekaz nie
                      byly takie same
                      • grzybowaa Re: pax 15.11.06, 13:28
                        Jaki folder? To LPR miał jakiś folder? Widać Dąbrowa ich nie bardzo interesuje
                        bo chyba nie dotarł - przynajmniej na moją ulicę.
                        • lolaxyz Re: pax 15.11.06, 14:24
                          Sokołowski na początku miał jakiś taki ogólnie brązowy w kolorystyce i
                          rozmazany ale najwyraźniej pozazdrościł Pszczółkowskiemu dobrych i widocznych
                          plakatów bo w końcówce kampanii pojawiły się sokołowe bardzo podobne graficznie
                          do Pszczółkowskiego
    • atos55 Re: pax 14.11.06, 22:35
      lashana1 napisał:

> Panie i Panowie. Może jest już czas na zakopanie toporów wojennych. Może
      > trzeba podejść konstruktywnie do sprawy i odejść od dawnych waśni i swarów.

Gdy chodzi o forum, zgadzam się całkiem z lashaną. Okładanie się dalej w stylu,
      który ostatnio zbyt często tu gościł, będzie niszczące dla wszystkich. Rozumiem,
      że przegrani buńczucznie prężą mięśnie (to do janka), ale takie odreagowywanie
      jest wybaczalne. Nowej ekipie wypada jednak dać zwyczajowe 100 dni i ci, którzy
      już dzisiaj zaczynają ją podgryzać sami sobie wystawiają świadectwo.

Co do ogólnych spraw w Łomiankach nie jestem jednak zwolennikiem grubej kreski,
      przynajmniej na razie. Dopiero musi zostać ujawniona prawda o 8 latach Sokoła i
      tych, którzy mu to umożliwiali. Mam nadzieję, że dokumentacja bedzie przekazana
      w jakimś porządku i w okresie przejściowym (nie wiem jak długo potrwa) nie
      dojdzie do jakichś matactw i niszczenia "kwitów" (choć to sie dopiero okaże, za
      wiele osób ma w tym wszystkim swoje interesy).

A w ogóle to bardzo dobrze, że jest i bedzie opozycja patrząca na ręce nowej
      ekipie, choć życzę jej (i nam) wszystkiego najlepszego. Tak jest zawsze zdrowiej
      (dla wszystkich).
      • janek9912 Re: pax 14.11.06, 22:58
        >Gdy chodzi o forum, zgadzam się całkiem z lashaną. Okładanie się dalej w stylu,
        który ostatnio zbyt często tu gościł, będzie niszczące dla wszystkich.

Nie widzę powodu zaprzestania okładania tylko dlatego że wygraliście
        • atos55 Re: pax 14.11.06, 23:00
          Czytaj, janku, dalej, aż do "sami sobie wystawiają świadectwo".
          • janek9912 Re: pax 14.11.06, 23:06
            atos55 napisał:

> Czytaj, janku, dalej, aż do "sami sobie wystawiają świadectwo".

mogliście okładać wszystko i wszystkich można okładać i was, poczytaj forum
            rok,dwa temu
            • atos55 Re: pax 14.11.06, 23:14
              Nie proponowałem Ci, żebyś przeczytal tylko "sami sobie wystawiają świadectwo",
              co własnie robisz, ale <aż do "sami sobie wystawiają świadectwo">.

Pełne zdanie brzmiało:
              "Nowej ekipie wypada jednak dać zwyczajowe 100 dni i ci, którzy
              już dzisiaj zaczynają ją podgryzać sami sobie wystawiają świadectwo."

Nie obnoś sie tak ze swoim urazem, bo tylko dajesz dodatkową satysfakcję tym,
              ktorzy sprawili ci lanie ...
              • janek9912 Re: pax 14.11.06, 23:18
                > Nie obnoś sie tak ze swoim urazem, bo tylko dajesz dodatkową satysfakcję tym,
                > ktorzy sprawili ci lanie ...

niech się nacieszą
      • esscort Do Janka 14.11.06, 23:55
        Ze wszystkim sie zgadzam, ale mam 2 uwagi:
        1. Po zakończeniu wyborow komitety wyborcze przestają istnieć (formalnie to
        pewnie jeszcze trochę trwa, bo rozliczenia itp.), a ich czlonkowie nie mają
        bezpośredniego wpływu na decyzje podejmowane przez wybrane władze, stają się
        osobami "cywilnymi".
        2. To prawda, że poprzedni burmistrz byl krytykowany i to ostro dwa lata temu,
        ale bylo to po 6 latach jego panowania, a krytyka dotyczyła konkretnych spraw,
        ktore źle zrobił, lub których zaniechał. Oczywiscie można krytykować już jutro
        nowe władze, że nie ma wodociągu, kanalizacji, że kasa pusta albo też o to, że
        w jakims mieście platforma ma sojusz z jakąś partią itp., ale to raczej byłby
        przypadek kliniczny. I bez sensu.

• janek9912 Re: Do Janka 15.11.06, 00:08
          esscort się ze mną zgodził, slogi na czerwono ten post albo nie po prostu
          podkreśl.
    • frags Re: pax 14.11.06, 23:12
      Przy całym szacunku dla piszącego (piszącej?) te słowa. Myślę, że podziały są
      bardzo głębokie. Nowa władza ma czas, nikt nie oczekuje od nich już od zaraz
      nowej rzeczywistości. Jak ten czas wykorzysta - to zwerfikują wybory za cztery
      lata.
      • klapanka Re: pax 15.11.06, 13:52
        Taaaaak. Co tu dodać. Sokół przegrał, bo był dupowaty w załatwianiu spraw. Niby
        brał się do czegoś, chciał z pewnością dobrze a potem jakoś wychodziło nie tak
        jak być miało. Nie oznacza to wcale, że był nieuczciwym człowiekiem, wręcz
        przeciwnie. Kampanię prowadził bez manipulacji, o trasę walczył otwarcie.
        Nie wiem nic o rozpowszechnianiu przez niego fałszu na temat przeciwników,
        czego nie powiem o ludziach sukcesu aktywnych w internecie. Cel uświęca środki.
        Ale żeby z tego robić ofijalną zasadę żyia społeznego w Łomiankah ?
        • lolaxyz Re: pax 15.11.06, 14:27
          klapanka napisał:

> Taaaaak. Co tu dodać. Sokół przegrał, bo był dupowaty w załatwianiu spraw.
          Nie oznacza to wcale, że był nieuczciwym człowiekiem, wręcz
          > przeciwnie. Kampanię prowadził bez manipulacji, o trasę walczył otwarcie.

He he dobre. Zwłaszcza ten fragment "bez manipulacji" :))
          • j46 Re: pax 15.11.06, 17:25
            Klepanak nie klep, tylko podaj przykłady. A ogólniki i pomówienia zostaw dla
            odlatującej ekipy, chyba, że należysz do nich i nie jesteś w stanie wyrwać się z
            tego zaklętego kręgu. Pamiętaj pobożny nie równa się uczciwy, o tym czy jest
            uczciwy pokażą tajone od lat przed plebsem księgi rachunkowe i inne materiały.
            Poczekaj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka