lomianki.info.pl 22.10.08, 09:01 www.lomianki.info.pl/index.php?id=24657713&menu=8 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezcenzury11 Re: Czy NOŁ będzie chronić Łomianki przed powodzi 22.10.08, 09:06 NO I TO JEST DOPIERO INFORMACJA ! ! ! ŁOMIANKI RZETELNIE ! ! ! W DOLNYM PRAWYM ROGU OBALAMY FLASZKIE Z KUMPLAMY ! ! ! PRECZ Z KOMUNOM ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Czy NOŁ będzie chronić Łomianki przed powodzi 22.10.08, 09:21 Jaki ładny rysunek. Od razu widać, że przez ekrany akustyczne się nie przeleje. Poza tym te reniferki piją z Wisły wypijając nadmiar wody. Powódź nam nie zagrozi. Budujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Czy NOŁ będzie chronić Łomianki przed powodzi 22.10.08, 15:37 Mnie przekonują 'tereny bezpieczne'. Czyli między wałem a rzeką - tereny niebezpieczne (?). Trochę się to kłóci ze 'swobodnym dostępem do rzeki dla ludzi i zwierząt', ale w sumie po diabła się tam pchać, jak ktoś chce to na własne ryzyko niech podejmuje niebezpieczeństwo. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Czy NOŁ będzie chronić Łomianki przed powodzi 22.10.08, 10:47 Wow, widze że najnowsza wersja wałowej trasy przewiduje zasypanie do połowy Wisły. Gratuluje fantazji. To może nie patyczkowac sie i zasypać całą. Bo jak sie zasypie to i nie zaleje, no bo przeciez jej nie będzie wcale to jak ma zalać? No nie chłopaki? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: A czym jeszcze NOŁ grozi 22.10.08, 12:06 A może by tak znakomici spece od NOŁ podali mieszkańcom Łomianek konsekwencje tej budowy na wale? Ile musiałby być wał poszerzony w koronie i u podstawy?Jaka byłaby to kubatura?Ile wywrotek 20 tonowych jeździłoby dziennie przez Łomianki przez 2 lata?Którędy,skoro z marnym POL-BOTem jest już problem. No i całe zaplecze budowy,ciężki sprzęt itd. Widzieli kiedy spece jakąś budowę,byli na niej,czy tylko przy komputerze? Papirus22 już kiedyś to wyliczał. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Czy NOŁ będzie chronić Łomianki przed powodzi 22.10.08, 16:50 A jeszcze lepiej sięgnąć do źródła problemu (dosłownie) i po prostu zakorkować! Jako czop proponuję beton zbrojony kudłami z brody i zmielonymi zwrotami Echa Łomianek i Bielan. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomalreaktywacja Re: Czy NOŁ będzie chronić Łomianki przed powodzi 23.10.08, 20:02 Bardzo interesujące. A kiedy referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Czy NOŁ będzie chronić Łomianki przed powodzi 23.10.08, 20:35 Które ? I na jaki temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-lomianek To mi się podoba !!! 22.10.08, 15:15 zarzucimy obrazkami tych od Pszczółkowskiego. Obrazkami i konkretnymi argumentami. Można pokazac jeszcze przekrój NOŁ w Burakowie, pomiędzy Parkiem Młocińskim, a Łomiankami dolnymi. Tam to już NOŁ całkowicie ochroni przed powodzią, bo zaplanowana została na palach w środku koryta i w odleglosci około 200 m od wałów. A jak przyjdzie wysoki stan wody z krą na Wiśłe, to NOŁ się zamknie dla ruchu na kilka tygodni i po sprawie. Brawo panie rzetelny Kondratowicz za rzetelne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
zb.yszek Re: To mi się podoba !!! 22.10.08, 15:28 janek-lomianek napisał: > [...] Tam to już NOŁ całkowicie ochroni przed powodzią, bo > zaplanowana została na palach w środku koryta i w odleglosci około > 200 m od wałów. A jak przyjdzie wysoki stan wody z krą na Wiśłe, to > NOŁ się zamknie dla ruchu na kilka tygodni i po sprawie. No. I wtedy się zrobi zimowy spływ kajakowy NOŁem. Na Alasce ludzie ciężkie pieniądze za takie spływy płacą. Jeszcze będzie z tego przy okazji TAKI interes. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: To mi się podoba !!! 22.10.08, 18:40 zb.yszek napisał: No. I wtedy się zrobi zimowy spływ kajakowy NOŁem. Na Alasce ludzie ciężkie > pieniądze za takie spływy płacą. Jeszcze będzie z tego przy okazji TAKI interes I można w zimę tanim kosztem zrobić na połówce Wisły lodowisko,a drugą połową zawody pływackie dla morsów. > . > Odpowiedz Link Zgłoś
zb.yszek Re: To mi się podoba !!! 22.10.08, 19:14 mazowianka napisała: > I można w zimę tanim kosztem zrobić na połówce Wisły lodowisko, a > drugą połową zawody pływackie dla morsów. Nie można. Przepisy BHP - morsy i łyżwiarze pozabijają się o pale. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Krzysiom1 22.10.08, 19:24 Kto ma wybudować wał? Krasnoludki pod nadzorem bajmotowców i ich nowego speca,który nie zadaje się z idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-lomianek Re: To mi się podoba !!! 22.10.08, 23:18 zb.yszek napisał: > Nie można. Przepisy BHP - morsy i łyżwiarze pozabijają się o pale. Nie. Możnaby zrobić spływ-slalom między palami. Taki trecking i szkoła przetrwania dla prawdziwych rzetelnych, co nie zadają się z idiotami Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Czy NOŁ będzie chronić Łomianki przed powodzi 22.10.08, 18:50 A kto ma ten wał wybudawać? Przecież wszelkie plany dotyczą tylko nowej S7 a nie wałów przeciwpowodziowych. Naprawdę jesteście niezniszczalni.. Odpowiedz Link Zgłoś