Dodaj do ulubionych

Ale się uśmiałem

03.02.14, 11:24
W Informatorze Piechowickim 01/2014 pojawił się artukuł dotyczący budżetu Piechowic na 2014r. Artykuł trudny do zrozumienia dla przeciętnego czytelnika. Poruszono temat magicznego art. 243. Niby czarna magia i wielki problem. A sprawa prosta. Na spłatę długów można wydać tylko nadwyżkę dochodów nad wydatkami /kosztami/. Chcesz lub musisz spłacać długi? Ogranicz wydatki. Chcesz inwestować? Nie zaciągaj nowych kredytów.Prawda, że proste. A władze Piechowic mają problem a wydawałoby się, że mają do czynienia z oczywistą oczywistością.
Obserwuj wątek
    • azeta2 Re: Ale się uśmiałem 07.02.14, 07:35
      nie wiem z czego się uśmiałeś - nic tam nie ma śmiesznego. Jest co prawda napisany jakby ten artykuł 243 był tak trudny, że nie opisano go bo i tak piechowiczanie go nie zrozumieją, ale bardzo pozytywnie pozwala patrzeć w przyszłość gdyż RIO narzuca dzięki niemu takie gospodarowanie aby branie kredytów było odpowiedzialne. Zastanawia czym będzie się zajmował referat promocji miasta gdy w budżecie nie będzie można na ten cel przeznaczać pieniędzy.... Czyżby miałby funkcjonować gratisowo?
      • zenek.zenek1 Re: Ale się uśmiałem 30.11.14, 14:17
        m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka