yyysi 06.06.05, 12:57 Jak tu ich nie kochac? (Oczywiscie mam na mysli losie...) www.ftipky.cz/download.php?sekce=videa&id=426&soubor=kanadan.wmv Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekd65 Re: I am Canadian! 08.06.05, 10:00 Tak, ja też obawiam się że moje zęby ze wzgl. na kanadyjskie ceny będą podobnie wyglądały.Albo zalepią je amalgamatem i będę wyglądał jak farbowany Rosjanin, psiakrew. Odpowiedz Link
pikorpikor Re: I am Canadian! 08.06.05, 10:59 Co za problem. Wsiadasz w samolot i leczysz w przyjaźniejszym pod względem cen usług dentystycznych kraju pozdr. Odpowiedz Link
pikorpikor Re: I am Canadian! 08.06.05, 19:34 nie no nie mówię o leczeniu 1 zęba bo bez sensu. Ale jak się jest co jakiś czas w Polsce to można sobie przy okazji ząbki zrobić do porządku. (oczywiście są też sytuacje, przy których nie myśli się o kosztach ) pozdr. Odpowiedz Link
byt2 Re: I am Canadian! 10.06.05, 01:52 Rece opadaja gdy czyta sie te bzdury . Praktycznie kazdy zatrudniony w pakiecie ubezpieczeniowym z firmy ma rowniez dentyste ( dla pracujacego malzenstwa kwoty z ich ubezpieczen sumuja sie ) i trzebaby miec ciagle zaniedbane zęby aby dentysta nie zmiescil sie w benefitach pacjenta ( u mnie jest to w sumie $5000 rocznie na osobe ) . Odpowiedz Link
za_morzem Re: I am Canadian! 10.06.05, 02:35 "praktycznie kazdy" ma pakiet ubezpieczeniowy gdy pracuje dla canada post. reszta ma roznie. Odpowiedz Link
marekd65 Re: I am Canadian! 10.06.05, 09:52 Zgadzam się, ja teżmiałem dental insurance, zdaje się ze za 20 C$/ month. ale gdy poszedłem łatać zęby zalepiono mi je srebrnymi plombami o których w Polsce mówi się że są szkodliwe bo zawierają rtęć.A lepszych chyba tanie ubezpieczenie nie pokrywa? Odpowiedz Link
marekd65 Re: I am Canadian! 10.06.05, 10:08 A jeśli chodzi o łosia to kiedyś pewien zabawny człowiek wyklarował mi całą teorię n/t leczenia metodą Silvy.Otóż kiedy ma się trudności z podejmowaniem decyzji należy wyobrazić sobie jakąś postać która jest dla wyobrażającego sobie autorytetem i wyobrazić sobie właśnie takie jej reakcje, kiwanie głową na "tak" lub "nie" zgodnie z tym podejmując decyzje.Skomplikowane i dziwaczne, ale podobno rewelacja. Odpowiedz Link