Dodaj do ulubionych

I am Canadian!

06.06.05, 12:57
Jak tu ich nie kochac?
(Oczywiscie mam na mysli losie...)

www.ftipky.cz/download.php?sekce=videa&id=426&soubor=kanadan.wmv
Obserwuj wątek
    • tomektomek5 Re: I am Canadian! 08.06.05, 05:24
      beznadzieja sad
    • marekd65 Re: I am Canadian! 08.06.05, 10:00
      Tak, ja też obawiam się że moje zęby ze wzgl. na kanadyjskie ceny będą podobnie
      wyglądały.Albo zalepią je amalgamatem i będę wyglądał jak farbowany Rosjanin,
      psiakrew.
      • pikorpikor Re: I am Canadian! 08.06.05, 10:59
        Co za problem. Wsiadasz w samolot i leczysz w przyjaźniejszym pod względem cen
        usług dentystycznych kraju smile

pozdr.
        • za_morzem Re: I am Canadian! 08.06.05, 16:18
          i wydasz na bilet tyle co na 3 szczeki?
          • pikorpikor Re: I am Canadian! 08.06.05, 19:34
            nie no nie mówię o leczeniu 1 zęba bo bez sensu.

Ale jak się jest co jakiś czas w Polsce to można sobie przy okazji ząbki zrobić
            do porządku. (oczywiście są też sytuacje, przy których nie myśli się o
            kosztach sad )

pozdr.
            • byt2 Re: I am Canadian! 10.06.05, 01:52
              Rece opadaja gdy czyta sie te bzdury .
              Praktycznie kazdy zatrudniony w pakiecie ubezpieczeniowym z firmy ma rowniez
              dentyste ( dla pracujacego malzenstwa kwoty z ich ubezpieczen sumuja sie ) i
              trzebaby miec ciagle zaniedbane zęby aby dentysta nie zmiescil sie w benefitach
              pacjenta ( u mnie jest to w sumie $5000 rocznie na osobe ) .
              • za_morzem Re: I am Canadian! 10.06.05, 02:35
                "praktycznie kazdy" ma pakiet ubezpieczeniowy gdy pracuje dla canada post.
                reszta ma roznie.
                • marekd65 Re: I am Canadian! 10.06.05, 09:52
                  Zgadzam się, ja teżmiałem dental insurance, zdaje się ze za 20 C$/ month. ale
                  gdy poszedłem łatać zęby zalepiono mi je srebrnymi plombami o których w Polsce
                  mówi się że są szkodliwe bo zawierają rtęć.A lepszych chyba tanie ubezpieczenie
                  nie pokrywa?
    • marekd65 Re: I am Canadian! 10.06.05, 10:08
      A jeśli chodzi o łosia to kiedyś pewien zabawny człowiek wyklarował mi całą
      teorię n/t leczenia metodą Silvy.Otóż kiedy ma się trudności z podejmowaniem
      decyzji należy wyobrazić sobie jakąś postać która jest dla wyobrażającego sobie
      autorytetem i wyobrazić sobie właśnie takie jej reakcje, kiwanie głową na "tak"
      lub "nie" zgodnie z tym podejmując decyzje.Skomplikowane i dziwaczne, ale
      podobno rewelacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka