Dodaj do ulubionych

Polskie przedszkole w Toronto lub Mississauga

27.05.07, 06:22
Znacie jakies dobre polskie przedszkole w tych miastach? (dziubdzius wlasnie
skonczyl roczek). A moze znacie dobra nianie ( najchetniej polska babcia z
gromadka innych podopiekunczych) ? A moze macie pomysly gdzie takiego szukac?
Bo moje sie skonczylysmile Z gory dziekuje za kazda odpowiedzsmile
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Polskie przedszkole w Toronto lub Mississauga 27.05.07, 08:20
      www.canadiansitter.ca/
    • ma.pi Re: Polskie przedszkole w Toronto lub Mississauga 28.05.07, 16:03
      leah2006 napisała:

> Znacie jakies dobre polskie przedszkole w tych miastach? (dziubdzius wlasnie
      > skonczyl roczek). A moze znacie dobra nianie ( najchetniej polska babcia z
      > gromadka innych podopiekunczych) ? A moze macie pomysly gdzie takiego szukac?
      > Bo moje sie skonczylysmile Z gory dziekuje za kazda odpowiedzsmile

Pojdz do najblizszego biura podrozy lub polskiego sklepu i spytaj o "Polski
      Przewodnik Handlowy". Tam sa namiary na polskie przedszkola.
      Jedno jest przy Dixie & Burnhamthrope (no polnoc od Burnhamthrope naprzeciwko
      plazy - obok jest chyba Tim Hortons).
      Pozdr.
      • leah2006 Re: Polskie przedszkole w Toronto lub Mississauga 29.05.07, 05:16
        Przewodnik juz przerobilam i znalazlam az 2smile Mr . Maly dopiero skonczyl roczek
        i jest malo przedszkoli,ktore przyjmuja takie male dzieci. Znalazlam
        przedszkole " Krasnale" ,ale nie wiem czy jest dobre czy nie, nikt ze znajomych
        go nie zna. To przy Dixie bierze maluchy od 18 miesiecy
    • skygirl Re: Polskie przedszkole w Toronto lub Mississauga 31.05.07, 23:58
      sama szukalam przedszkola dla mojej 5-latki, kiedys chodzila do takiego
      domowego. Moge podac Ci namiary na email. Natomiast OSTRZEGAM przed Happyland,
      ktory jest wlasnie na Dixie pomiedzy Burnhamthorpe i Rathburn obok Tim Hortons.
      Bardzo niemile doswiadczenia.
      • leah2006 Re: Polskie przedszkole w Toronto lub Mississauga 06.06.07, 06:42
        zastanawialam sie nad poslaniem Mr. Malego tam. Masz jakies doswiadczenia z tym
        przedszkolem?
    • bart_canada Ale po co? 01.06.07, 06:46
      Mowiac szczerze zawsze dziwie sie osobom, ktore koniecznie musza wyslac dzieci
      do szkol/przedszkoli ethnic. Ale jesli juz to chyba lepiej do takiego z
      zupelnie innym jezykiem i kultura. Polskiej kultury nauczy sie w domu a chyba
      lepiej wychowac dzieciaka w kilku jezykach/mentalnosciach. To takie moje 3
      grosze.
      • skygirl Re: Ale po co? - DO bart_canada 03.06.07, 00:00
        Masz dzieci?
        Po co?
        Po to zeby dzieci mowily po polsku, uczyly sie wierszykow piosenek, bo jak
        pojda do szkoly to koniec. Angieskiego i tak sie naucza. Pozniej wcale nie chca
        mowic po polsku mimo ze wymaga sie tego od nich. Jeszcze gorzej jesli jest w
        domu starsze rodzenstwo.
        Ja doskonale rozumiem tych ktorzy wysylaja dzieci do polskiego przedszkola.
        "sky is the limit"
        • spinelli Re: Ale po co? - DO bart_canada 03.06.07, 16:55
          Moje dziecko bylo w przedszkolu Delfin przez 4 lata - to malutkie domowe
          przedszkole niedaleko Cawthra/QEW. Poniewaz moj maz nie jest Polakiem chcialam,
          zeby dziecko mialo dodatkowa dawke jezyka polskiego. Bardzo zaprzyjaznilismy sie
          z pania, ktora prowadzi przedszkole.
          Teraz bedzie chodzil tam przez lipiec w wakacje.

Moj syn mial 1.5 roku kiedy tam trafil wiec nie wiem czy pani przyjelaby
          mlodszego. Jest fajna, rodzinna atmosfera, wielkie podworko z placem zabaw i
          park dwie minuty od domu. Dzieci ucza sie liter, cyfr, ciagle rysuja, maluja,
          zawsze maja troche zajec na zewnatrz, nawet w mrozy.

Pozdrawiam,
          spinelli
          • leah2006 Re: Ale po co? - DO bart_canada 06.06.07, 06:43
            Spinelli, o tym przedszkolu nie slyszalam, bede wdzieczna za adres,a w
            szczegolnosci numer telefonu
            • spinelli Leah wyslalam Ci na gazetowa nt 06.06.07, 19:04

• leah2006 Re: Leah wyslalam Ci na gazetowa nt 09.06.07, 06:20
                nie dostalam, mozesz skontakowac sie ze mna przez @. leah 2006@gazeta.pl.
                dziekismile
      • leah2006 Re: Ale po co? 06.06.07, 06:41
        zgadzam sie z twoim pogladem i ma to sens, to stopniowo bedzie i jest wpajane.
        Zalezy mi na nauce jezyka, tym bardziej,ze w domu nie bedzie go prawie w ogole
        (pracujacy rodzice).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka