magda2361 15.01.06, 15:50 mam pytanko czy podczas ciazy mozna zakladac aparat ortodentyczny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chemiczkaa Re: aparat a ciaza 15.01.06, 17:41 Hej, słyszałam , że można bez problemu. Nawet rozmawiałam o tym z moim lekarzem i jedyny problem to niemożność przyjmowania tabletek przeciwbólowych w ciąży. Ale może nie będzie Cię bolało Odpowiedz Link
renatulka Re: aparat a ciaza 16.01.06, 20:50 lepiej poczekaj do rozwiązania. bo ból jest czasem nie do zniesienia, jeżeli nie mozesz go zdusić tabletką przeciwbolową... chyba ze masz lekką wadę, i w miare proste zęby, to moze nie bedzie az tak bolec zreszta i tak najwiekszy ból poczujesz przy porodzie wtedy aparat będzie pikusiem Odpowiedz Link
olimpia.no Re: aparat a ciaza 21.01.06, 16:03 Można, czemu nie? Ja zakładłam, a o ciąży dowiedziałam się 2 tygodnie po założeniu. Nic to nie zmieniło w moim nastawieniu do aparatu i leczenia. Leków przeciwbólowych nie brałam, chociaż czasem bardzo potrzebowałam, szczególnie po każdej zmianie drutu. Z moją ortodontką w Polsce miałam kontakt co 3 miesiące, ponieważ przebywam w Norwegii. W Norwegii też urodziłam. Teraz moja Angela skończyła 9 miesięcy i bardzo ją interesują klamerki na ząbkach mamusi. Niedługo zobaczy mamę bez tych fajnych klamerek, bo w lipcu zdejmuję aparat. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link