Dodaj do ulubionych

Aparat Stały

07.07.06, 22:57
Hej! mam 21 lat i mam jeden krzywy ząbek na samym przodzie trzeba jego
koniecznie naprawić tymbardziej że myśle poważnie o życiu o załozeniu rodziny
a zauwazyłam ze niektórych facetów takie coś odstrasza jednym przeszkadza
drudzy tolerują ale ja wiem że to jest mój jedyny kompleks który jest tak
widoczny przez którego nie jestem siebie pewna pozatym nie czuje własnej
wartości pozatym ząbki mam zdrowe zero dziur czy próchnicy z ładnym uśmiechem
jest zawsze do twarzy tymbardziej że uwielbiam sie smiać chciałam się was
zapytać czy takie zakładanie i zdejmowanie aparatu ortodentycznego jest
bolesne i ile to kosztuje mam nadzieje ze na taki aparat nie jest za póżno i
że ząbek wejdzie mi na miejsce że wszystko się wyrówna tymbardziej że teraz
szukam pracy i napewno coś znajde i sobie uskładam pieniądze i zadbam o
siebie i jeszcze będe mieć kochającego mężą.Pozdrawiam was i czekam na
odpowiedzi prosze was chociaż wy mnie wesprzyjcie i odpiszcie jak wiecie.
Obserwuj wątek
    • olcia71 Re: Aparat Stały 08.07.06, 08:56
      Jezu ludzie, co wy gadacie?? Myślę o założeniu rodziny, więc muszę sobie
      naprawić ząbek.... Z całą sympatią do Ciebie Olusiu, ale nie mogę tego czytać.
      Naprawdę chciałabyś założyć rodzinę z kimś kogo jest w stanie odstraszyć Twój
      ząb?? Strach pomyśleć co będzie jak nie daj Boże poważnie zachorujesz.... Wybacz
      mi dygresję, ale to nie może być powód. Panie ludzie......
    • olcia71 Re: Aparat Stały 08.07.06, 09:06
      A odpowiadając na pytanie: na aparat nigdy nie jest za późno, leczą się osoby po
      40, po 50....Ja będę miała dopiero zakładany aparat, jestem o 10 lat starsza od
      Ciebie i mam więcej krzywych ząbków niż Ty (co nie przeszkodziło mi w założeniu
      rodziny.....) Jesteś młodą, wrażliwą osobą i z pewnością dasz sobie radę!
      Aparat wiąże się też z wyrzeczeniami, nie tylko finansowymi. Jedni to odczuwają
      bardziej, inni mniej. Teraz dopiero widzę, że to nie jest tak hop-siup.
      Jak przejrzysz forum to dowiesz się, że ceny aparatu są różne :ok. 1000 - 1500
      zł kosztuje aparat metalowy na jeden łuk zębowy, ale Ty musiałabyś pójść do
      ortodonty, bo możliwe, że skoro masz 1 ząb krzywy to może niepotrzebne będzie
      zakładanie aparatu na cały łuk, a tylko na niektóre zęby... wszystko zależy od
      wady. Leczenie trwa 1- 2 lata, czasem dłużej, a potem nosi się aparat retencyjny
      (utrwalający) Co miesiąc chodzisz na wizyty kontrolne, które kosztują w
      zależności od przychodni ok 50- 100 zł.
      Ja tego jeszcze nie wiem, ale piszą, że zakładanie i zdejmowanie aparatu nie
      boli, tylko boli samo przesuwanie zębów (nie można nagryzać) No i takie tam....
      • anka10 Re: Aparat Stały 08.07.06, 23:24
        Krzywy ząb to faktycznie przeszkoda w założeniu rodziny! Koniecznie "wyprostuj" bo inaczej szanse na męża nikłe...
        • aneczka2110 Re: Aparat Stały 09.07.06, 14:15
          wiesz, mężczyzna pokocha cie nawet jeśli nie będziesz w ogóle miała zębów,
          jeśli jesteś tego warta.

Dwa to lokujesz swoje problemy w zebie zamiast w samej sobie. Jak w tych
          wszystkich ekstremalnych metamorfozach i przemianach - nikt mnie nie kocha bo
          mam małe cycki, krzywe zeby, garbaty nos. Tyle ze zawsze po tych operacjach i
          zmianach nie mienia się kompletnie nic, okazuje sie ze nos nie był problemem -
          ze na nos zwalało sie niepowodzenia, ktore w rzeczywistosci polegały na
          stronieniu od ludzi, braku uśmiechu, izolacji, zakompleksieniu.
          I nie postrzegaj aparatu jako recepty na męża. Prosty ząb nie zmieni kompletnie
          nic. Wyprostuj go dla samej siebie - a i tak gwarantuje ci ze nikt tego nie
          zauważy. Ja mam tak samo krzywego zeba ktory wg mnie jest koszmarny. A jak
          mówię komukolwiek o aparaci te to mówi - ty? po co? przeciez ty masz idealne
          zeby! Nie szkoda ci kasy? ITD.
          Zastabnów się zanim to zrobisz i przemyśl po co ci ten prosty ząb - bo jesli to
          ma być droga do założenia rodziny, to zamiast do ortodonty idz do psychologa
          (powaznie i bez urazy) BUZIACZKI trzymaj sie cieplutko.
          • outhlar Re: Aparat Stały 09.07.06, 18:35
            Popieram i mam dokładnie tak samo.
    • xines Re: Aparat Stały 09.07.06, 18:14
      Kochana jestem starsza od Ciebie o 15 lat, aparat noszę od miesiąca i nie
      założylam go dla możliwości posiadania męża napewno.

Z krzywymi zębami znalazłam męża, rowiodłam sie i znalazłam drugiego.

Jak trafisz na tego jedynego napewno nie przeszkodzi mu ani twój krzywy ząbek,
      ani nic mu nie przeszkodzi. Jeżeli Cię pokocha to taką jaka jesteś a nie jak
      wyglądasz.

Na aparat nigdy nie jest za póżno, zakladaj jeżeli tego potrzebujesz, napewno
      dobrze zrobisz, ale wygląd to nie wszystko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka