Dodaj do ulubionych

Kredyt studencki szansą na zarobek

19.09.09, 09:47
chyba nie po to wymyslono kredyt studencki. jezeli ktos ta kase wrzuca
regularnie na lokate to znaczy ze go nie potrzebuje i juz.

a "inwestowanie" go na gieldzie to poprostu proszenie sie o solidnego kopa od
rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.ntlworld.ie 19.09.09, 09:54
      1,9% + inflacja = tyle co lokata wiec tylko idiota bedzie to robil
      • Gość: magic Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.chello.pl 19.09.09, 10:22
        niby dlaczego idiota? znasz siłę procentu składanego? jeśli nawet wychodzisz na
        zero, to korzyść jest taka że masz kesh w ręku. Pokaż mi bank który da Ci 30.000
        zł pożyczki z zerowym oprocentowaniem. Poziom artykułu = D N O. Wielki Pan
        analityk się wypowiedział że oto na lokacie się nie straci. O JA JA, też mi
        news. I doradził że można grać na giełdzie! SZOK! Czyżby nie znał elementarza
        inwestora giełdowego - NIE GRAJ ZA POŻYCZONE PIENIĄDZE ? ZERO!!!!
        • Gość: Student Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: 89.167.25.* 19.09.09, 10:26
          Znacie się na finansach, nie ma co :)))))
          Ktoś daje Wam kasę oprocentowaną poniżej inflacji, a wy zastanawiacie się i
          piszecie że to bez sensu :))))
          Kasa w okresie studiowania jest nieoprocentowana!
          Napiszę więcej - w dwa lata po studiach dopiero rozpoczyna się spłata i wówczas
          oddajemy co miesiąc 50% wcześniej otrzymywanej transzy w wysokości 600 zł +
          odsetki wynoszące 50% stopy redyskontowej, czyli coś ok. 320 zł mies.

Mózgi finansowe! Powiedzcie mi kto daje na korzystniejszych warunkach kredyt
          studencki?
          • Gość: gruby Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: 91.123.169.* 19.09.09, 10:38
            potwierdzam

splata kredytu zaczyna sie 2 lata po ukonczeniu studiow i trwa 8 lat

z okolo 27000 zł, ktore pozyczylem musze oddac bankowi w ciagu tych 9 lat okolo 29000 zł
            • Gość: gruby Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: 91.123.169.* 19.09.09, 10:39
              potwierdzam

splata kredytu zaczyna sie 2 lata po ukonczeniu studiow i trwa 8 lat

z okolo 27000 zł, ktore pozyczylem musze oddac bankowi w ciagu tych 8 lat okolo 29000 zł
    • Gość: misiekelo Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.elomza.pl 19.09.09, 10:51
      może mi ktoś wyjaśnić...
      według strony PKO BP oprocentowanie kredytu studenckiego:
      "kredyt jest oprocentowany według zmiennej stopy procentowej, równej 1,20 stopy
      redyskontowej weksli NBP. Zmiana oprocentowania kredytu uzależniona jest od
      zmiany stopy redyskontowej weksli NBP."

według strony NBP
      "Redyskonto weksli 3,75 "

więc 1,2 * 3,75 = 4,5 a nie 1,9

więc coś mi tutaj nie pasuje...
      • Gość: studyinvestments Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.chello.pl 19.09.09, 11:04
        1,2 pisze PKO BP bo tyle w sumie zarabia - student płaci 50% i drugie 50% płaci
        im państwo, czyli np. Ty podatniku :))
        Wogóle to ja też pobieram i inwestuje Kredyt Studencki - ta strona otworzyła mi
        oczy: www.kredytstudencki.com.pl
        • Gość: totastrona Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.chello.pl 19.09.09, 11:05
          to ten serwis
          www.kredytstudencki.com.pl
    • brightwitch Re: Kredyt studencki szansą na zarobek 19.09.09, 10:54
      tatankaiyotake napisał:

> chyba nie po to wymyslono kredyt studencki. jezeli ktos ta kase wrzuca
      > regularnie na lokate to znaczy ze go nie potrzebuje i juz.

Też mnie to rozwaliło. Ktoś oderwany od rzeczywistości zabrał się za pisanie
      tego artykułu. Kredyt studencki się bierze, bo nie ma innych możliwości, a nie
      po to, by go sobie wrzucać na lokatę. Gdyby biorący kredyty nie potrzebowali
      pieniędzy, bo i tak byłoby ich stać na utrzymanie, to nie braliby kredytów.
      • Gość: kolejnymuskfinans Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.chello.pl 19.09.09, 11:17
        kolejny musk finansowy na forum - jasne jak słońce, żeś tępy. Państwo daje
        pieniądze za darmo, a ten wielki alfa i omega wszytko wie. Jakbyś miał chociaż
        śladowe pojęcie nt. Preferencyjnego Kredytu Studenckiego, to byś wiedział co
        piszesz, a ty niczego nie wiesz na ten temat i krytykujesz.Na drugi raz zanim
        coś napiszesz zastanów się dwa... albo lepiej 3 razy.
        Kredyt Studencki nie otrzymują najbiedniejsi, gdyż oni nie mają poręczycieli
        wiarygodnych w oczach banku. Dlatego KS otrzymują bogaci, wiem coś o tym, bo się
        tym interesowałem, więc nie pie...l mi tu muskufinansowy.
        • Gość: kredyt-nie Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.chello.pl 19.09.09, 11:38
          nieopłacalna sprawa, ciekawe jak spłacę ten kredyt po studiach \jak nie dostanę
          pracy? A co będzie jak bank zażąda spłaty od razu i podniesie oprocentowanie?
          Nie mam zamiaru całe życie spłacać kredytu. Nic nie ma za darmo. Na pewno to
          jest podejrzana sprawa.
          • Gość: jaksienienauczysz Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: 89.167.25.* 19.09.09, 11:43
            jak sie nie nauczysz chlopie liczyc, to nic tylko krzyż na drogę!
            nic dziwnego, ze studenci pozniej placza, że nie ma pracy. A gdzie byli na
            studiach, kiedy można było co miesiąc otrzymać za darmo 600 zł/mies. x 10 mies.
            w roku to przez 5 lat studiów jest 30'000 zł + odsetki.
            Czy z takim kapitałem nie jest łatwiej wchodzić w dorosłe życie? Pamiętaj że w
            gospodarce jest cuś takiego jak inflacja (pewnie nie zrozumiesz o co kaman) i
            dzisiejsze 300 zł to nie to samo 300 zł w roku 2017 :)
            no ale żeby to pojąć to trzeba mieć inteligencję finansową, a nie siano we łbie!
            • Gość: kredyt-nie Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.chello.pl 19.09.09, 11:45
              no włąśnie pieniądze się przehuśta, przepije, apotem zostanie zgrzyt i płacz na
              stare lata. Nie dam się tym cwaniakom z banków omamić. Już widziałem jak ludzie
              pobrali niby takie tanie kredyty we frankach, a teraz to mają przesrane do końca
              życia.nie, mówię nie takim podejrzanym transakcjom. 30.000 ZŁ spłacać? po
              studniach? ludzie. na pewno nie ja.
              • Gość: zenek Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.chello.pl 19.09.09, 11:52
                Jesli nie masz wlasnego M, to po studiach (optymistyczny wariant -
                znajdziesz dobra prace) bedziesz splacal nie 30,ale 300 tysiecy ;)
    • Gość: absolwent student Zdefinicji przechleje wszystko co dostanie IP: *.opera-mini.net 19.09.09, 11:48
      no chyba, że chory na wątrobe
    • Gość: gosc Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:21
      Powodem braku zainteresowania kredytem studenckim jest fakt, że prawie nikt nie ma szans by go dostać z powodu stawianych warunków finansowych.
      Nie wiem jaki limit jest teraz ale kilka lat temu (chyba 3) staralam sie o ten kredyt i go nie dostalam. Wtedy nie mialam dochodow, tata ma 450 zl renty a mama jakies 3 tys miesiecznie + jakas umowa o dzielo. Problem byl w tym ze jestem jedynaczka wiec dochody rodzicow byly dzielone tylko na 3 osoby i po prostu wedlug banku bylismy zbyt bogaci.
      Zenada!
      • Gość: aaaa Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: *.chello.pl 19.09.09, 12:40
        no to trzeba było wpisać psa jako członka rodziny i przygarnąć żula miecia z
        ulicy. to by było 5 ssztuka człowieka i kredycik jak sie patrzy.
    • corepl Kredyt studencki szansą na zarobek 19.09.09, 12:39
      Jak czytam tu poniektórych z was to normalnie ŻAL - jakie bezmózgi chodzą na
      studia...
      Wcale się nie dziwię ze jest tak wielu bezrobotnych po studiach jeśli nie chce
      się "schylić" po na prawdę MEGA korzystny kredyt, bo boją się ze go przepiją.
      W ogóle jak wy sobie życie wyobrażacie jeśli w dwa lata po studiach chcecie
      być ciągle bez pracy. Lepszego kredytu już nigdy nie dostaniecie.
      Ja właśnie rozpoczynam jego spłatę, co prawda mógłbym go spłacić
      jednorazowo(korzystając po części z hossy z czasów studiów znacznie go
      rozmnożyłem) ale po co jak jest tak minimalne oprocentowanie
      • Gość: noprzynajmniej1 Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: 89.167.25.* 19.09.09, 13:47
        UFF! z bracią studencką jednak nie jest tak najgorzej! Znalazł się jeden, który
        używa mózgu finansowego ;)
        Polsce Gratulujemy Studentów :)))))
      • Gość: hlsng Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: 83.1.16.* 19.09.09, 15:56
        Mi rodzice nie chcieli poręczyć kredytu będąc na 3roku (Politechnika
        Warszawska). Teraz, po roku pracy na 5roku, mógłbym go w całości spłacić
        jednorazowo. :( A miałbym znacznie większy budżet startowy na życie.
        Kto może niech bierze i się nie waha, chyba że studiuje hobbystycznie jedynie i
        nie zamierza się z tego utrzymywać potem. Idea tego kredytu jest świetna.
        pzdr
        • Gość: gość Re: Kredyt studencki szansą na zarobek IP: 212.67.129.* 21.09.09, 10:09
          Śmiać mi się chce z ludzi, którzy tak panicznie (jak co poniektórzy z was) boją
          się kredytów. Wydaje się wam, że to same zło. A komentarze w stylu "30tys
          spłacać będę do końca życia..." hehe. Nóż w kieszeni się otwiera. Jeżeli chcesz
          coś w życiu osiągnąć to i 500 tys będziesz spłacał. Ludzie trochę ambicji i
          wiary w siebie! Jest okazja zarobić - zrób to! Moim zdaniem kredyt o którym mowa
          jest dobrą okazją, a Ci, którzy nie chcą lub nie potrafią tego wykorzystać
          skończą studia i w najlepszym wypadku będą budować nam autostrady, ażeby Ci
          którzy mieli łeb na karku mieli po czym jeździć.
    • icc217 Sens? 19.09.09, 17:32
      Taka forme kredytowania oferuje nie bank, czy "system", czy min.
      eduk. narod. czy jak sie toto nazywa, ALE inni kredytobiorcy!
      Chory ppomysl!!!
    • Gość: bywalec Kredyt studencki to fikcja IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 17:40
      Tak właśnie myślałem z żoną w zeszłym roku, kiedy dziecko szło na
      studia. Wezmę mu ten kredyt, kasy i tak dam tyle ile trzeba, a
      nadwyżkę, czyli kredyt, będzie się inwestować. Rozczaruję jednak
      wszystkich : Jeśli cię stać, żeby twoje dziecko studiowało, to masz
      też niezłe dochody. A jak masz niezłe dochody, to bez problemu
      przekroczysz maksymalny próg dochodu na osobę w rodzinie. Bo o
      inwestowaniu, budowaniu kapitału najbardziej w naszym kraju myślą
      ludzie uświadomieni, o wyższym wykształceniu, z dobrą posadą lub
      własną firmą. Jak jest kasa, jest świadomośc, bo to byt kształtuje
      świadomość. Kredyt jest dla nieco uboższych, którzy tych pieniędzy
      potrzebują, żeby studiować, a nie żeby inwestować. Czyli daje się
      kredyt ludziom, o których nie wiadomo, czy go spłacą. A ludzie, o
      których wiadomo, że spłacą, odchodzą z kwitkiem. Paranoja.
      • vega01 Re: Kredyt studencki to fikcja 07.10.09, 16:14
        TAK W najwęższym skrócie kredyt jest właśnie dla tych którzy nie maja!!! Ma
        dawać szanse! Szanse na edukacje a nie szanse dla bogatego tatuśka na
        pozyskanie tanich pieniędzy za które zapłacimy my wszyscy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka