Dodaj do ulubionych

Niewinny fiskus

IP: 217.98.64.* 18.01.04, 13:12
GÓ..O PRAWDA!wszystkie przepisy,ustawy, paragrafy, rozporządzenia itp. są tak
skonstruowane żeby można je było różnie interpretować,więc kto odpowiednim
czynnikom podpadnie(czyt:nie da w łapę) no to go łubudu i po
ptokach.Gospodarka podupada ale co to kogo obchodzi? grunt to kasa!
Obserwuj wątek
    • Gość: ceres A może sprawdziłby Pan Ciesielski: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 14:02
      Jakie są tego konsewkencje działań fiskusa, koszty, bezrobocie jakie produkują/
      Dlaczego ignorują decyzje NSA w podobnych przypadkach, dlaczego skarbówka
      stanowi element zemsty politycznej. Dlaczego jak są wątpliwości wynikające z
      prawa to zawsze co one rozsztrzygane na niekorzyść podatnika, jakie koszty
      ponoszą podatnicy w związku z wieloletnimi postępowaniami i wizytami skarbówki.
      Kluska to tylko jeden nagłośniony przypadek a jest ich więcej. Jak zapłaci SP
      100 mln odszkodowania dla JTT, to może nie będzie mówił, że to wypadek przy
      pracy.
    • Gość: sammy Re: Niewinny fiskus? IP: *.miedzylesie.waw.pl 18.01.04, 14:39
      1. Czy te (o)błędne zapisy w sprawie importu kompów - casus JTT i Optimusa
      były zawarte w ustawie? czy tez w rozporządzeniu wydawanym przez MF?
      2. Prawo sobie, urzednik sobie - zawsze tak mozna zinterpretowac zdarzenia
      gospodarcze ze podatnik probował oszukac fiskusa, transakcjha była fikcyjna
      lub czynnosci pozorne?
      Przyczyna i powod tych problemow to działania urzedników, a nie kwestia prawa -
      nie da sie tak szczegolo9wo uregulowac zycia, zeby ustawa odpowiadała
      dokladnie na wszystkie pytania, które stawia zycie!
      • Gość: Piotr Re: Niewinny fiskus? IP: *.fos.su.se 18.01.04, 17:03
        Bardzos to trafnie ujal. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze jak sie slucha
        tych wszystkich naszych oficjeli, tych wszystkich niedocenionych i skrzywdzonych
        geniuszy i omnibusow, to oni mowia, jakby zyli na innej planecie niz my wszyscy.
        Nie widza problemu, sa z siebie zadowoleni, ich bledy liczy sie w ulamkach
        promili i wszystko jest generalnie cacy. Tylko kurde nie wiadomo skad sie bierze
        w tym kraju 20% bezrobocia i gigantyczny deficyt budzetowy. Pewnie przez to
        glupie spoleczenstwo, ktore nie umie tych wszystkich genialnych idei wcielic w
        zycie.

Tak sie zastanawiam nad tym, czy ja kiedys slyszalem jakiegos polityka, ktory by
        publicznie sie przyznal, ze jakas jego decyz ja byla zla lub bezsensowna, ktory
        by za taka decyzje przeprosil. Jakos sobie przypomniec nie moge. Czy ktos z Was
        sobie moze przypomina takiego goscia?
    • Gość: maruda Brednie Ciesielskiego IP: *.gdynia.mm.pl 18.01.04, 15:44
      Uchwalił to Sejm, a teraz mnie przyszło wziąć na swoje plecy odium tamtych
      decyzji - powiedział Ciesielski.

Nie ma obowiązku bycia wiceministrem, mój dobry człowieku. Można sprzątać ulice.
      Choć to również ważna praca, to odpowiedzialność znacznie mniejsza.

Co zaś się tyczy interpretacji, to mogę dać do przeczytania pismo, jakie
      skarbówka skierowała do mnie w sprawie kas fiskalnych. Jest typowe pismo, jakie
      wielu zwolnionych otrzymuje co rok.

Jednak treść pisma jest skandaliczna, bo podpisany urzędnik z miejsca sugeruje w
      nim, że jestem złodziejem podatkowym. Pytanie do Ciesielskiego: dlaczego ów
      urzędnik nie mógł sformułować pisma w sposób uprzejmy? Co do tego mają dobre czy
      złe przepisy?

• Gość: Anna Re: Brednie Ciesielskiego IP: 217.97.177.* 18.01.04, 20:57
        Panie Ciesielski niech pana skarbówka skontroluje to dopiero będziesz pan do
        rzeczy się wypowiadał.skarbówka jak nic nie znajdzie podczas zaplanowanej
        kontroli to poszeża o następną no niech pan zgadnie po co? bo my podatnicy
        wiemy a niech się pan domyśli.podziwiam pana dobry nastrój bo ile skrzywdzono
        niewinnych ludzi to wam Bóg nie przebaczy.
    • Gość: Marta Nazwisko ministra proszę ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 21:30
      Od GW oczekuje informacji który to minister finansów podzielił producentów na
      dobrych zagranicznych i złych krajowych.
    • Gość: maria Re: Niewinny fiskus IP: 80.55.171.* 10.02.04, 21:26
      Posłowie stwierdzają przed kamerą, że szykują ustawę-bat na urzędników
      skarbowych. Chodzi o ich odpowiedzialność materialną za błędnie podejmowane
      decyzje. A kiedy zaczną od siebie? Czy ktoś policzył ile ustaw uchwalonych
      przez Sejm uchylił Trybunał Konstytucyjny? Ustaw podpisanych przez Prezydenta,
      zaakceptowanych wcześnjej przez jego wybitnych prawników. Mamy najświeższy
      przykład ustawa o NFZ - niezgodna z konstytucją. Kiedy posłowie zaczną
      odpowiadać materialnie za tworzenie bzdurnych przepisów? Czy zgodzą się na
      potrącenie swoich diet? Sądy administracyjne oraz NIK stwierdzają ,że przepisy
      prawne muszą być czytane literalnie, nawet te bzdurne. Całkowicie zgadzam się
      z ministrem Ciesielskim urzędnicy są od wykonywania przepisów prawnych. Jaka
      jest na to rada - jasno sformułowane przepisy prawne i dla urzędnika i dla
      podatnika. Zeby nie było sytuacji takich jaka jest obecnie, że przepisy
      podatkowe są tworzone na kolanie, szególnie pod koniec roku . Twórcy
      projektów ustaw po ich przejściu przez komisje sejmowe zupełnie nie poznają
      swoich projektów. Tak są zmienione ,często wypaczone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka