Gość: Okupowany Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.10.04, 22:31 "Jest przecież coś takiego jak etyka prowadzenia działalności gospodarczej." A etyka prowadzenia działalności politycznej? Swoimi postępkami i przemowami sprawiacie, że w tej krainie coraz trudniej żyć ludziom UCZCIWYM, traktującym Państwo i swoje zobowiązania względem niego poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly_emigrant Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.osti.pl / *.crowley.pl 05.10.04, 23:21 Złodziejska lewica jeszcze chce na koniec dokopać przedsiębiorcom, bo jak ludzie kreatywni wyjadą z tego kraju, to zostanie ich elektorat i mają szansę wygrać następne wybory. Czuję, że mój patriotyzm słabnie i rośnie bezsilna nienawiść do tego chorego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Dlaczego dobija się tych którzy tworzą miejsca pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 23:54 cy. Kto da zatrudnienie jeśli nie prywatni przedsiębiorcy ? Marek Belek i jego śmieszny rząd fachowców-psycholi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seth Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.icpnet.pl 06.10.04, 00:09 Tez jestem przedsiebiorca i tez nie miesci mi sie w glowie kretynstwo i brak wyobrazni rzadzacych. Koledzy przedsiebiorcy - podpinam sie pod kazda inicjatywe przeciwko tym chorym pomyslom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarl Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 00:49 A gdzie sa te wszystkie organizacje zrzeszajace Pracodawcow - 1/ Zorganizować odmowe placenia 2/ Opublikować listę tych kanalii członków komisji i poslów 3/ Przedstawic publicznie prawdziwy obraz polskich małych i średnich firm 4/ przedstawic jakie preferencje i ulgi rząd daje zachodniemu kapitałowi. Jeżeli sie nie zjednoczymy wykończą Polskę wraz z jej najbardziej przedsiebiorczymi ludżmi. Ja po 15 latach uczciwego prowadzenia firmy mam już dość Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi 06.10.04, 00:55 przyjdź na spotkanie 9 października o 12 do Galerii Mokotów. Szczegóły były już w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylant1 NIE PŁAĆMY NA ZUS - KONIEC Z HARACZEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 05:18 witam wszytkich wku...wionych mżonkami o wyższej emeryturce(zasiłku) pana Paterka. LUDZIE jak sie nie zjednoczymy i ze dwa miesiące nie zapłacimy składek to te czerwone skur...syny może przejrzą na oczy. Do kogo po 37-40 latach harówki zwrócimy sie po emeryturę - do PATERA - on bedzie już gryzł ziemię !!!!!!!!! Nie po to mam działalność aby liczyć na panstwowy zasiłek!!!!!!!!!!!! PANOWIE TA CZERWONA I CZARNA BANDA SŁUCHA TYLKO TAKICH ARGUMENTÓW JAKIE DAWAJA -GÓRNICY- TYLKO ŻE MY MAMY BROŃ O WIELE SILNIEJSZĄ - MOŻEMY PRZESTAĆ PŁACIĆ zussssss - WSZYSCY Z POCZĄTKIEM DANEGO MIESIĄCA I DO SKUTKU. Ja już założyłem drugie konto firmowe - krzywdy rodzinie zrobić nie dam. Proponuję dwa miesiące nie płacić - uprzedzając o tym oczywiście WYBRANCÓW i zobaczymy.... Kto za? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: NIE PŁAĆMY NA ZUS - KONIEC Z HARACZEM 06.10.04, 06:43 Przychodzisz w sobotę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: NIE PŁAĆMY NA ZUS - KONIEC Z HARACZEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:26 oczywiscie- popieram !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem za nie płaceniem, tylko jak to zorganizować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: NIE PŁAĆMY NA ZUS - KONIEC Z HARACZEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:49 Zastanawiające, ze znowu nikt nie mówi głośno o tym ile to rolnicy - a więc przedsiębiorcy , " dają" do " wspólnego" państwa , które tak dzielnie tylko o nich zadbało podczas akcesji.I znowu cała reszta ma składać się na ich niewypracowane emerytury , dopłaty "unijne" do gruntów , składki na NFZ. Może wreszcie pora ruszyć tę świętą krowę, jaką są w tym państwie rolnicy ,a nie sięgać ciągle do tych samych kieszeni.Propozycje Patera względem rolników są kolejną kpiną z całej reszty podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Przed. Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 06:26 Spokojnie już są prowadzone prace aby prowadzić działalność gosp. na Słowacji Zobaczymy co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek za 1000/miesiąc przestaję być uczciwy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 06:53 Tym bardziej wobec złodzieja, towarzyszu Pater. Co pan powiesz o Słowacji?Mam całkiem blisko, nie muszę w Polsce zarabiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: za 1000/miesiąc przestaję być uczciwy. IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.04, 22:08 nigdy nie byles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: za 1000/miesiąc przestaję być uczciwy. IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.04, 22:09 Ale w tym kraju przedsiebiorcom jest zle, az trudno sie dziwic, ze sie tym zajmuja Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Dlaczego jednak są firmy - odpowiedż dla ble 06.10.04, 22:14 słuchaj ble, siedzacy na łączu dialin net gdzieś w świecie: Dlatego to ciągiemy, że nie chcemy być na garnuszku tego molocha, na jego łasce i niełąsce tak do końca, że chcemy odbudowac ten kraj i za dużo wysiłku włożyliśmy w budowe własnych firm, które mają służyć nie tylko nam, ale i naszym dzieciom.I cały czas (mimo wszystko) mamy nadzieję, ze ten chory system padnie i będzie tu normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Precz z komuną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 07:42 Hasło niestety nadal aktualne. Mamy 2004 a PZPR dalej rządzi. Wystarczyło przemalować szyld i motłoch ich wybrał. Macie co chcieliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktotum Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.telkab.pl 06.10.04, 08:07 NIE DENERWUJCIE SIĘ; PRZEDSIĘBIORCY [CHEMIA, KOSMETYKI, FARMACJA] JUŻ PROWADZĄ ROZMOWY NA UKRAINIE I SLOWACJI. POLSKA JEST SKAZANA NA HURTUWNIE I HIPERMARKIETY.KTOŚ URODZONY W DOMU KOMUNISTY NIE BĘDZIE MYŚLAŁ JAK SYN FORDA. ONI [W SEJMIE] CHCĄ DOBRZE I NIE ROZUMIĄ ŻE MY CHCEMY INACZEJ:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy(na razie) Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 08:16 Czy prowadzący działalność i pracyjący będą sumować swoje dochody i zaczną płacić ZUS również od działalności? Czy w ramach równości podmiotów zaczną w końcu płacić ZUS emeryci i renciści (głownie służby mundurowe}? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QUQU Polacy kible w Unii szorować ... IP: *.aster.pl 06.10.04, 08:21 Polacy kible w Unii szorować a nie na przedsiębiorców! Albo do gazu - Oświęcim jeszcze stoi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.233.169.70.devs.futuro.pl 06.10.04, 08:32 Nie będziemy głosować na posłów, którzy będą głosowali za podwyżkami składek zus-owskich. Nie głosujmy również na nieobecnych na głosowaniu!!! Czas żeby zaczęli się nas bać i z nami liczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.233.169.70.devs.futuro.pl 06.10.04, 08:37 Wyniki głosowania nr 4 - 08/27/2004 Nieobecni posłowie z klubu/koła PO 1. Dzikowski Waldy 2. Hertel Jerzy 3. Rokita Jan 4. Szczypiński Tomasz 5. Tomczykiewicz Tomasz Wyniki głosowania nr 4 - 08/27/2004 Nieobecni posłowie z klubu/koła PiS 1. Dorn Ludwik 2. Giżyński Szymon 3. Ujazdowski Kazimierz Michał Wyniki głosowania nr 4 - 08/27/2004 Nieobecni posłowie z klubu/koła PSL 1. Bury Jan 2. Kłopotek Eugeniusz Wyniki głosowania nr 4 - 08/27/2004 Nieobecni posłowie z klubu/koła LPR 1. Górniak Grzegorz Wyniki głosowania nr 4 - 08/27/2004 Nieobecni posłowie z klubu/koła SKL 1. Arciszewska-Mielewczyk Dorota 2. Chrzanowski Zbigniew 3. Rohde Małgorzata Prowadzących działalność gospodarczą w Polsce jest ok. 2,5 mln. Mamy olbrzymią siłę Możemy nie głosować na osoby, które poprzez swoją nieobecność na posiedzeniu sejmu w dniu 27.08.04 przyczyniły się do tego, że projekt ustawy o podwyższeniu składek zusowskich nie został w całości odrzucony! Gdyby chociaż jeden z nich był na tym posiedzeniu to nie musielibyśmy się martwić wyższymi składkami zusowskimi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikrofirma Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:41 Zwolnijcie tych psychopatów z tego rządu! A takich kłamliwych posłów jak Filek na wet nie cytujcie, bo to nieodpowiedzialni ludzie.Nie pozwólmy im decydowac o naszym losie, o nasze emerytury postaraliśmy się w III filarze, a składki wyższe to stawka dla całej rodziny a nie jednej osoby. Jeszcze raz- jedziemy z taczkami do Warszawy po tych nieudacznych psycholi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samozatrudniony Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:57 powiem wszystkim co zrobie: zarabiam w swojej firmie okolo 2000-3000 miesiecznie, tak wiec podwyzka bedzie mnie dotyczyc. Jesli to rzeczywiscie bedzie ok. 1000 pln to mnie wykonczy. Pamietajcie ze pracuje praktycznie caly dzien na moje piniadze, a nie 8h. I nie mam platnego urlopu itd. No wiec dogadam sie ze swoim glownym kontrahentem(duzą firma, ktora i tak placi podatek 19% wiec mu wszystko jedno) bede mu wystawial faktury niskie (tak aby dalej placic niski ZUS) a reszte on mi da pod stolem minus podatek jaki zaplaci. No i w efekcie panstwo wiecej nie dostanie, ot co. I kazdy cos takiego czy innego wymysli. Gratuluje panom z rzadu. A co do emerytury to nie mam zludzen, sam musze zarobic na dostatne zycie na starosc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek sposoby na idiotow z rzadu IP: 213.17.234.* 06.10.04, 13:05 Ja tez tak zrobie, a naprawde nie chce. Jakim cudem matoly z rzadu nie dostrzegaja, ze zamiast zwiekszyc wplywy do budzetu w ten sposob je zmniejsza?!!! Mniej dostanie ZUS i mniej dostana z PIT-u. Sa oczywiscie jeszcze inne metody, np. sztuczne zwiekszenie kosztow a co za tym idzie zmniejszenie dochodow. Ja juz wzialem w leasing auto - wieksze i drozsze niz potrzebuje, tylko po to zeby nie placic zlodziejskiemu panstwu. A teraz z innej beczki: Sytuacja calkiem czesta: W tym roku zarabiam ok. 4000 zl miesiecznie. W przyszlym roku moge miec zyski duzo mniejsze albo wrecz zadne, ale rzad dowala mi skladke na ZUS na podstawie poprzedniego roku - jakies 1500 zl miesiecznie. Skad mam wziac te pieniadze?!!! Firma bankrutuje - to oczywiste. Wplywy z VATu i na ZUS dla panstwa = 0 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_cause podajcie konkretne rady!!!! IP: *.kalisz.mm.pl 06.10.04, 08:56 słusznie wszyscy wieszają psy na nowym genialnym pomyśle rządu. Ale ja poproszę o konstruktywną dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Worm Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.04, 09:03 Nie, ja nie wytrzymam!!! Teraz jest niesprawiedliwie, bo wszyscy placa tyle samo. Dlaczego w tym zasranym kraju byc czlowiekiem przedsiebiorczym, to najwiekszy grzech. Moze wszyscy hurtem przejdziemy na zasilek? Przeciez te barany z rzadu promuja nierobstwo, to po co sie meczyc i harowac jak wol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeo Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.rolskiego.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:05 ten osioł co zarabia 7500 zł. nie wie że on ze swymi zarobkami zus płaci tylko przez parę miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyżfirma Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.chello.pl 06.10.04, 11:21 "Ograniczenie podstawy wymiaru składek Kwota rocznego ograniczenia podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe w 2004 r. - 68 700 zł." www.zus.pl/niusy/inf008.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Bliżej do podwyżki składek ZUS dla przedsiębi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:14 Ja sądzę, że zbiorą znacznie mniej niż im się wydaje, pewnie mniej niż teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArlon SAM SOBIE URZĄDZAM PRZYSZŁOŚĆ IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.10.04, 09:23 Co tego ciemaka Patera intersuje moja przyszła emerytura. Płacę minimalnie na ZUS - bedę miał niższe świadczenie. Znaczy wiadomo co boli, pieniądze któe wpłacam do funduszu nie przez ZUS ale samodzielnie, przekazem - nie przez bandę nierobów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo2 Niech spadaja i uważaja - wybory juz niedługo IP: *.plj.com.pl 06.10.04, 09:23 A ja własnie założyłem sobie działalność 3 m-ce temu i chyba ja zlikwiduję, bo do szarej strefy nie mam jak uciec. Charakter pracy nie pozwala. kaszana generalnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Chcesz działać? Wynieś się z Polski. IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 10:37 Chcesz działać? Wynieś się z Polski. Tutaj nie ma atmosfery dla małej przedsiębiorczości a jedynie dla przekrętów i złodziejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wara Co to jest za dochód 2200 zł!! Niecałe 400 euro... IP: 217.173.203.* 06.10.04, 09:25 ...przy takim dochodzie w zach. Europie przysługuje (należy się obligatoryjnie ) pomoc Państwa. Do jakich szkół chodzili ci ministrowie. Tu już nawet leczyć się nie da tych przypadków. Są bardzo proste rozwiązania ale TEMU RZĄDOWI nawet ich nie podpowiem bo i tak nie zrozumieją. ZLIKWIDUJĘ FIRMĘ A PŁACIĆ ŁOBUZOM NIE BĘDĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pRACOWNICY PÓJDĄ NA GARNUSZEK pAŃSTWA A JA WYJEŻDŻAM.!!!!!!!!! Na szczęście wybory blisko. Dzierżyński wróć masz robotę!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyryl SŁOWACJA - jak przenieść tam firmę, 19% dochodowy IP: *.tele2.pl 06.10.04, 09:38 Jak ktoś wie jak przenieść firmę na Słowacje - nich da znać, moż ejest jakaś izba handlowa, czy coś. Na Słowacji jest 19% podatek liniowy, chyba niższy VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_cause przyłączam się IP: *.kalisz.mm.pl 06.10.04, 09:40 przyłączam się do prośby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etet SLD i pozostałe partie wrażlwe na biedę ludzką IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.04, 09:47 postanowiły nędzarzy z 90% społeczeństwa. A korzyść z tego taka będzie że biednym i zarazem głupim narodem rządzić będzie łatwo. Do czasu rewolucja francuska była tego dobitnym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b Ludzie, nie dajmy się ogłupiać przedsiębiorcom IP: 57.67.194.* 06.10.04, 10:24 Ludzie, pomyślcie chwilkę nad tym co jest a co ma być i nie dajcie się ogłupiać i straszyć. Dzisiaj jest tak że przedsiębiorca płaci ZA SIEBIE i wyłącznie za siebie składkę na ZUS w wysokości X (wg. rysunku Gazety 468 zł). Za swoich pracowników - tak jak każdy pracodawca 48% od jego wynagrodzenia. Bardzo często (śmiem twierdzić że w ogromnej większości przypadków) jest więc tak że ten pracownik uzyskujący dochód nieraz kilkakrotnie mniejszy od dochodu właściciela firmy w której pracuje faktycznie płaci na ZUS o wiele wyższą składkę (często kilkakrotnie wyższą). Różnica wysokości składki ma dotyczyć wyłacznie tegoż właściciela firmy a nie pracowników. I niech mi teraz ktoś powie dlaczego kilkaset złotych miesięcznie ma zawalić firmę ??? Tym bardziej że dotyczy to głównie dużych firm których obrót a co za tym idzie dochody właścicieli są tak duże że te kilkaset złotych to w większości marny pryszczyk. Jasne - nikt nie luibi jak mu się z kieszeni pieniądz wyjmuje, ale bez przesady i bez tworzenia sztucznej atmosfery strachu - szara strefa, ludzi na bruk, firmy na kołek ... LUDZIE nie dajmy się ogłupiać... Patrzmy swoimi oczami a nie powtarzajmy zasłyszanych bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Ty właśnie dałeś się ogłupić... IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 10:34 Dotyczy to DUŻYCH FIRM??? 2200zł na miesiąc to DUŻA FIRMA??? Idź do lekarza człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyżfirma Re: Ludzie, nie dajmy się ogłupiać przedsiębiorco IP: *.chello.pl 06.10.04, 11:11 tak naprawdę - co miesiąc, czy się zarabia czy nie - trzeba płacić ok. 700 zł (bo diagramy nie uwzględniają składek zdrowotnych na przykład). To raz Po drugie: ta minimalna składka wzrasta, gdy się przekroczy próg dochodu ok. 1350 zł (na dziś). Czyli jeżeli zarabiasz jako samodzielny podmiot ok. 2 tys. zł (to w końcu nie tak dużo - po prostu średni etat) to już to jest ponad 900 zł haraczu. A skąd pan usłyszałeś o 48 procentach? 48 procent to jest ogólny haracz wpłacany do ZUSu - nie tylko emerytalno-rentowe. Zdrowotny podatek zresztą rośnie z miesiąca na miesiąc - procentowo... Reasumując: Większość tzw. firm, którym grozi ta podwyżka to są ososby fizyczne, prowadzące działalność gospodarczą. Jeżeli kogoś zatrudniają - to raczej rodzinę niż kogoś z zewnątrz - jeżeli w ogóle. Podwyżka składek dla nich oznacza po prostu zawieszenie działalności i pójście na zasiłek - tak, jak już mi radził pewien, życie znający, inspektor z ZUSu ;) A na zasiłki tyż trza kasy... Więc nie p***leć kolego, o rzeczach, o których nie masz pojęcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarl Re: Ludzie, nie dajmy się ogłupiać przedsiębiorco IP: 212.160.192.* 06.10.04, 11:12 przeciętny maly przedsiebiorca jak przyniesie do domu dochód 2000 -3000 to sie cieszy, reszta idzie w firme i to całymi latami. To ty sie dajesz ogłupiac a nie przedsiebiorcy cie tumanią. Polska bedzie w Europie istniala tylko dzieki wysilkowi tych wariatów ktorzy załozyli własne przedsiebiorstwa - ich gnebienie, dreczenie, w zależności od jakiś paterow i innych socjalistycznych mądrali jest dzialaniem przeciwko Polsce - w tym samym czasie firmy zachodnie zwalnia sie z podatkow a supermarketom buduje samorząd drogi z twoich i moich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Ludzie, nie dajmy się ogłupiać przedsiębiorco IP: *.gdynia.mm.pl 06.10.04, 17:05 Gość portalu: jarl napisał(a): > przeciętny maly przedsiebiorca jak przyniesie do domu dochód 2000 -3000 to sie > cieszy, reszta idzie w firme i to całymi latami. To ty sie dajesz ogłupiac a ni > e > przedsiebiorcy cie tumanią. ***************************** W rzeczy samej. Na urlop i chorobowe też trzeba odłożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopper5 Coś dla przedsiębiorców IP: *.ekoenergia.com.pl 06.10.04, 11:01 Mam nadzieje, że to nie przejdzie, przecież to absurd i oznacza przejście dużej części malych irm do szarej strefy ..... PO CO to ? Na razie możemy tylko starać sie mniej płacić za przelewy do ZUS i US (proponuje banki ktore nie pobierają za to prowizji) Polecam najciekawsze propozycje - można bezpośrednio złożyć wniosek: www.bankier.pl/sp/grasshopper5 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały biznesmen Re: Coś dla przedsiębiorców IP: *.chello.pl 06.10.04, 11:15 Dla mnie nie ma znaczenia czy to lewicowy czy prawicowy głupek wprowadza idiotyczne przepisy i jedni i drudzy dali wystarczająco w dupę przedsiębiorcom.Jedno jest pewne,jeżeli zostanie wprowadzona podwyższona sładka na ZUS na następny dzień zwalniam dwóch pracowników,nie jako odwet ,tylko z konieczności.Juz mam plan awaryjny,ale oczywiście nie moge o nim pisać Odpowiedz Link Zgłoś