Dodaj do ulubionych

tez bede miala labka

01.07.07, 15:29
witam, jestem poczatkujaca foremka smile
juz za 9 dni tez bede miala sliczna labradorke o imieniu Gucia (zeby ladnie
pasowala do mojej corki Maiwink)
Gucia bedzie koloru czarnego, ale jak bylam wybierac szczeniaczka to naprawde
mialam wielki problem bo psiakow jest 8 i wszystkie sliczne, powiedzcie jak Wy
wybieraliscie szczeniaka, ciekawa jestem jakie cechy byly dla Was
najistotniejsze i dlaczego wlasnie akurat tensmile
Obserwuj wątek
    • paenka Re: tez bede miala labka 01.07.07, 15:40
      Ja od razu mialam zalozone ze chce chlopca jasnego biszkopta. A ze bylo w
      miocie 5 suczek i 3 chlopcow z czego dwa byly zlote i jeden lekko zloty to
      wybralam tego ostatniego. Z reszt on jako jedyny byl zainteresowany moja
      obecnoscia. Reszta spala.
      • mekej Re: tez bede miala labka 01.07.07, 18:15
        ja na wybór pieska nie miałam żadnego wpływu, gdyż dostałam go w prezencie
        urodzinowym
        początkowo chciałam czekoladkę, ale w miocie, który był do odbioru w okolicach
        moich urodzin nie było czekoladowego chłopaka (bo miał być chłopak), tylko
        suczki, więc mam czarnego chłopaka i jest najpiękniejszy na świecie smile
        marzy mi się 2 labek, ale koor nie ma już dla mnie większego znaczenia smile

Gratuluję Guci smile
      • ddb2 Re: tez bede miala labka 02.07.07, 14:33
        O, widze, ze to Kaiser wybral paenke, a nie odwrotnie?
        • paenka Re: tez bede miala labka 02.07.07, 14:36
          no odwrotnie nie

Nie jestem profesjonalistka ina wystawy sie nie zmairzalam wybierac wiec co mi
          tam ;p
          • gabi683 Re: tez bede miala labka 02.07.07, 20:17
            I my chcielismy mieć chlopca biszkoptowego ,i podobnie to On wybral mojego meza
            odrazu przyszedl i zaczol mojego meza lizac po dlonismile
    • oplica Re: tez bede miala labka 02.07.07, 20:38
      jessu juz sie doczekac nie moge jeszcze tylko tydzien....

jutro jade na zakupy psiowewink a moja coreczka chyba zwariuje ze szczescia jak
      bedzie miala psinke w domu, wiecie co Maja robi jak sie tylko obudzi- szczekasmile
      kochana jest a ma dopiero 13 miesiecy
      • kawuel Re: tez bede miala labka 02.07.07, 23:55
        oplica napisała:
        > jessu juz sie doczekac nie moge jeszcze tylko tydzien....
        > jutro jade na zakupy psiowewink

Niemal dokładnie dwa lata temu przeżywałem podobne emocje.
        Nie zapomnę tego do końca życia, bo od tamtej pory odwróciło się ono do góry
        nogami. Tęsknota za dawnym spokojem miesza się z codziennymi wyzwaniami jakie
        stawia mi posiadanie Onyksa z jego niezłomną determincją do niszczenia i
        demolowania wszystkiego wokół siebie. Z drugiej zaś strony przez te dwa lata
        przywiązaliśmy się do siebie tak bardzo, że nie potrafił bym sobie wyobrazić
        naszego rozstania. Od tamtej pory żyję w ciągłym stresie rozdzierany pomiędzy
        traumą codziennych powrotów do domu z sercem drżącym z obaw czy wogóle
        cokolwiek jeszcze z tego domu zostało, a chwytającym za serce szałem radości
        oraz wielu innych dowodów wierności i przywiązania jakimi co chwila obdarowuje
        mnie ten mój czarny diabeł.
        Nie wiem czy jest możliwe dokonanie jakiegokolwiek bilansu zysków i strat z
        tytułu posiadania takiego psa jak mój Onyks, bo trzeba by przeciwstawić sobie
        zupełnie odmienne, i nie przystające do siebie aspekty egzystencji, ale jedno
        jest pewne, Onyks to całkowicie nowy rozdział w moim życiu które już chyba
        nigdy nie będzie takie jak przed nim.
        Jeśli twój Gucio będzie miał podobny charakter i temperament do mojego Onyksa,
        to po pewnym czasie dokładnie zrozumiesz co ja teraz odczuwam.
        • kawuel Sprostowanie 03.07.07, 00:22
          kawuel napisał:
          > Jeśli twój Gucio będzie miał podobny charakter i temperament do mojego
          > Onyksa, to po pewnym czasie dokładnie zrozumiesz co ja teraz odczuwam.

Nie zauważyłem że to nie będzie piesek Gucio tylko sunia Gucia. Pewnie
          zasugerowałem się faktem, że bohaterem popularnych dobranocek był truteń Gucio
          czyli samiec. W takim razie masz mniejsze szanse na to że twoja Gucia będzie
          takim szatanem jak mój Onyks, bo suczki są z reguły spokojniejsze i
          grzeczniejsze od piesków.
          • ddb2 Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 07:57
            Kawuelu, nie skarz tak na Onyksa, bo wszyscy tu wiemy, ile dla ciebie znaczy
            ten pies - wiec chyba jednak wiecej od niego dostajesz niz jest w stanie ci
            zniszczyc?
            To po pierwsze.
            Po drugie - dlaczego jeszcze go nam nie pokazales? Przeciez nawet z komorki
            mozesz przeslac zdjecia do laptopa i zaprezentowac nam tego siewce zniszczenia.
            Po trzecie - moze to Opatrznosc zsyla na ciebie takie doswiadczenie w postaci
            Onyksa? Jakis cel w tym moze byc, moze cie to uszlachetnia?
            I ostatnie - miales ogrodzic dzialke, udalo sie? Pies ma wybieg?
            Pozdrawiam
            • kawuel Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 14:45
              ddb2 napisała:
              > Kawuelu, nie skarz tak na Onyksa, bo wszyscy tu wiemy, ile dla ciebie znaczy
              > ten pies - wiec chyba jednak wiecej od niego dostajesz niz jest w stanie ci
              > zniszczyc?

Ja się na niego nie skarżę tylko opisuję rzeczywistość ku przestrodze innych
              ludzi którzy mogą nie być świadomi w co się pakują decydując się na przyjęcie
              labradora pod swój dach. Co do bilansu zysków i strat to już pisałem, że nie
              podejmuję się go dokonać gdyż są to nieporównywalne ze sobą rzeczy.

> Po drugie - dlaczego jeszcze go nam nie pokazales? Przeciez nawet z komorki
              > mozesz przeslac zdjecia do laptopa i zaprezentowac nam tego siewce
              > zniszczenia.

Mam trochę zdjęć Onyksa wykonanych aparatem cyfrowym ale nie bardzo wiem jak je
              umieścić w internecie aby były publicznie dostępne. Wiem że istnieją portale
              oferujące takie usługi ale cena jaką się za to płaci nie jest dla mnie do
              zaakceptowania. Jeśli bowiem mam się gdzieś na takim portalu zarejestrować i
              podawać tam swoje dane, a w nich adres emailowy w celu weryfikacji tych danych,
              to ja dziękuję za taką "darmową" usługę. I bez tego jestem każdego dnia
              zawalany niezliczoną ilością spamu oraz rozmaitych innych śmieci.

> I ostatnie - miales ogrodzic dzialke, udalo sie? Pies ma wybieg?

Tak, podwórko za domem jest już ogrodzone i Onyks może po nim swobodnie biegać.
              Kosztowało mnie to dwa tysiące dolarów czyli trzy razy tyle co kosztował Onyks
              ale nie było innej opcji, bo pozbyć się psa nie był bym w stanie, gdyż za
              bardzo się do siebie przywiązaliśmy.
              • ddb2 Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 15:46
                Ja mam albumy w Picasa2 i zadnych spamow od nich nie dostaje.
                • kawuel Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 16:00
                  ddb2 napisała:
                  > Ja mam albumy w Picasa2 i zadnych spamow od nich nie dostaje.

Od nich samych może nie dostajesz ale skąd wiesz komu oni sprzedali listę
                  adresów zarejestrowanych u siebie ludzi? Na tej liście znajduje się także twój
                  adres który poszedł w świat i będzie po nim krążył, a ty otrzymywać będziesz
                  coraz więcej spamów. Ja już pięć razy zmieniałem swój adres emailowy aby
                  uwolnić się od spamów które praktycznie uniemożliwiały mi normalne korzystanie
                  z poczty elektronicznej.
                  • ddb2 Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 16:04
                    W ogole nie dostaje niechcianych maili. Sporadycznie sie zdarza jakas reklama
                    kredytu, czy uslugi empiku.
                    • kawuel Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 16:10
                      ddb2 napisała:
                      > W ogole nie dostaje niechcianych maili. Sporadycznie sie zdarza jakas reklama
                      > kredytu, czy uslugi empiku.

No to macie jeszcze dobrze w tej Polsce, ale niedługo ta zaraza dojdzie i do
                      was, jak wszystko co złe z tego zgniłego zachodu.
            • kawuel Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 15:45
              ddb2 napisała:
              > ...- moze to Opatrznosc zsyla na ciebie takie doswiadczenie w postaci Onyksa?
              > Jakis cel w tym moze byc, moze cie to uszlachetnia?

Trudno powiedzieć czy to opatrzność czy raczej klątwa, a może kara za jakieś
              dawne grzechy? Jeśli Bóg chciał by mnie w ten sposób za coś ukarać, to trzeba
              przyznać, że wybrał na to genialny sposób. Teoretycznie mógł bym przecież łatwo
              uniknąć tej kary pozbywając się Onyksa, ale wtedy wyrzuty sumienia były by dla
              mnie jeszcze większą karą. Wynika z tego, że Bóg dobrze wiedział na kogo zsyła
              swoją pokutę, i tak to sprytnie wykombinował, żeby grzesznik mógł poczuć się
              uszlachetniony.
              • ddb2 Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 15:48
                Mysle, ze wszystko wam sie dobrze pouklada. On skonczyl dopiero 2 lata, wiec
                mysli o sobie jeszcze,ze jest szczeniakiem.
                • kawuel Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 16:05
                  ddb2 napisała:
                  > On skonczyl dopiero 2 lata, wiec mysli o sobie jeszcze,ze jest szczeniakiem.

Nie wiem co on o sobie myśli ale słyszałem, że labradory zachowują się jak
                  szczeniaki przez całe swoje życie.
                  • ddb2 Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 16:19
                    Mysla o sobie, ze sa szczeniakami srednio do trzeciego roku zycia. Natomiast
                    potrafia czerpac radosc z zycia, jak malo kto i dlatego mozna mylic sie co do
                    wieku, patrzac na bawiacego sie laba. I tego moglibysmy sie od nich uczyc.
                    W Picasie tworzysz nowy adres mailowy, nie musisz podawac swojego,
                    korespondencyjnego.
                    • paenka Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 17:29
                      Noo...tak jest jak ma sie z czego cieszyc -> tzn jak nie musi lezec sam w domu
                      tylko robi cokolwiek to cieszy sie jak malo ktowink ale sama rzeczywiscie
                      zauwazylam zde jakos tak od 1,5 roku jest spokojniejszy. Nie mylic z
                      opanowaniem wink
                    • kawuel Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 18:15
                      ddb2 napisała:
                      > W Picasie tworzysz nowy adres mailowy, nie musisz podawac swojego,
                      > korespondencyjnego.

Już zarejestrowałem się w tym Picasie i ściągnąłem program na laptopa. Zdjęcia
                      Onyksa mam jednak na drugim komputerze który jest w piwnicy zawalony szczątkami
                      mebli oraz innych sprzętów domowych połamanych i pogryzionych przez Onyksa. Jak
                      się dokopię do tamtego komputera w piwnicy to skopiuję zdjęcia na pendrive'a i
                      wrzucę je do tego Picasa żebyście mogli go zobaczyć.
                      • ddb2 Re:Pytania do Kawuela 03.07.07, 18:19
                        W takim razie czekamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka