31.07.07, 15:59
trochę się martwię,mój forrest ostatnio dośc często wymiotuje tzn.jest to ok
1 raz na tydzień ale zawsze jakimś drewnem czy ostatnio trawą-nie pozwalam mu
ostatnio na skubanie gałęzi itd ale...on zawsze coś tam skubnie i potem
wymiotuje.raz miał nawet poważne wymioty i był u lekarza-ten mu przepisał
parę leków ale i tak po dwóch dniach "wypadł" mu naprawdę duży kawałek
kory,który prawdopodobnie był sprawcą.
Moje pytanie brzmi:jak to jest u was?czy też mają takie wrażliwe żołądki?Mój
mały ma dopiero 6 mscy.
Obserwuj wątek
    • mekej Re: wymioty 31.07.07, 17:23
      Gringo też jak tylko znajdzie okazję to wcina patyki i trawę, ale wymiotuje
      bardzo sporadycznie, więc jego żołądek do specjalnie wrażliwych nie należy
      • paenka Re: wymioty 31.07.07, 18:00
        Moj Kaiser jak byl maly to co chwila se ze tak to ujme rzygnął. Kiedys zjadl
        dwa opakowania margaryny...to byla masakra weterynarz od razu plukanie mu
        zrobil. A teraz juz ma 4 lata i ostatnio np ostro wcina trawe i se pusza pawia
        na kafelki...norma...laby maja rzeczywiscie wrazliwe żołądki.
      • ddb2 Re: wymioty 31.07.07, 18:03
        Trawe psy skubia po to, aby ulatwic sobie wymioty. Nalezy im pozwolic ja jesc.
        Natomiast z drewnem i galeziami, szczegolnie u szczeniakow trzeba uwazac i
        zamiast patyka, zabierac na spacer pilke, albo gumowa kosc do aportu.
        Bora szczenieciem bedac, wyrzygala calkiem spory, rozdwojony kijek, z ktorego
        mozna bylo zrobic proce.
        Coz, ludzie polykaja palaki od wiadra, wszystko zalezy od cwiczen przelyku.
      • arnie31 Re: wymioty 02.08.07, 16:34
        słuchajcie,jeszcze jedno,forrest ostatnio gubi mnóstwo sierści,nie wiem czy ją
        zmienia czy co-niby normalne ale czy tak ma być???ma 6,5 msca.
        • kawuel Re: wymioty 02.08.07, 16:55
          arnie31 napisał:
          > ...forrest ostatnio gubi mnóstwo sierści,nie wiem czy ją zmienia czy co-niby
          > normalne ale czy tak ma być???

"Mnóstwo" jest bardzo nieprecyzyjnym określeniem więc trudno się do niego
          ustosunkować. Jeśli naprzykład twierdzisz tak na podstawie kłębów jego sierści
          zbierających się po różnych kątach w mieszkaniu, to jest to normalne i nie
          świadczy o tym że coś złego jest z psem, tylko że zbyt rzadko sprzątasz
          mieszkanie, natomiast jeśli twierdzisz tak gdyż na psie pojawiły się płaty
          gołej skóry (poza okolicami genitaliów), to był by to niepokojący objaw z
          którym należało by udać się do weterynarza.
          • paenka Re: wymioty 02.08.07, 17:00
            hehhe Kawuel zawsze potrafi podsumować smile
            Twój Foreest moze zmieniać tez siersć ze szczeniecej na dorosła.... może....tak
            czy siak przyzwyczaic sie musisz. No i nie podawaj mu mleka jesli to
            robisz...od tego tez psy linieja.
    • kawuel Re: wymioty 31.07.07, 18:03
      arnie31 napisał:
      > trochę się martwię,mój forrest ostatnio dośc często wymiotuje tzn.jest to ok
      > 1 raz na tydzień ale zawsze jakimś drewnem czy ostatnio trawą-nie pozwalam mu
      > ostatnio na skubanie gałęzi itd ale...on zawsze coś tam skubnie i potem
      > wymiotuje.raz miał nawet poważne wymioty i był u lekarza-ten mu przepisał
      > parę leków ale i tak po dwóch dniach "wypadł" mu naprawdę duży kawałek
      > kory,który prawdopodobnie był sprawcą.

Pies to nie termit i nie trawi celulozy zawartej w drewnie i w korze.
      Jest wiec oczywiste ze gdy polknie kawalek drewna, trawe lub kore to musi to
      zwrocic czyli zwymiotowac. Nie jest to oznaka wrazliwego zoladka tylko jak
      najbardziej prawidlowa reakcja organizmu zwierzaka. Nie ma sie czym przejmowac,
      bo w tym wieku szczeniaki rozne glupstwa robia wlacznie z polykaniem roznych
      dziwnych rzeczy. Sa po prostu ciekawe swiata i wszystko chca sprobowac.
      • arnie31 Re: wymioty 01.08.07, 07:24
        dziekujęsmile
        A jego zabawki zabierałem na spacer,niósł kurę(gumową)dopóki nie spotkał
        pierwszego patyka.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka