gwiazda79 27.11.05, 11:06 Pomocy!Zostalam chrzestna!Prosze o pomysl na prezent! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzankak Re: Chrzest 27.11.05, 15:44 Zorientuj się w zwyczajach rodziny. Z mojej strony obdawrowuje się dziecko czymś trwłym: biżuteria, obrazek. A od strony męża wszyscy przyniesli po ciuszku i włożyli banknot do koperty. myślę, ze nie ma co się wysilać na oryginalnosc i postawić na tradycję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gwiazda79 Re: Chrzest 27.11.05, 17:11 Dzieki,a jaka bizuterie mozna na taka okazje kupic???I gdzie?? Odpowiedz Link
katranka Re: Chrzest 29.11.05, 12:46 ja też zostałam chrzestną 20 listopada i dałam w prezencie srebrną grzechotkę, są tam miejsca, na których można wygrawerować datę i godzinę urodzin, wagę i wzrost. Grzechotka kosztuje ok 180zł + ok 50zł grawer, ale pomysł jest fajny i jest to super pamiątka. Trzeba tylko wcześniej kupić, żeby był czas na wygrawerowanie. Odpowiedz Link
granny Re: Chrzest 29.11.05, 21:45 czesc fajnym prezentem moze byc mala,zlota lyzeczka z wygrawerowana data i imieniem dziecka.Jest tez mnostwo ksiazeczek,albumow w ktorych uwiecznia sie pierwsze osiagniecia malucha od narodzin az do pierwszego roku zycia. Ja taka ksiazeczke kupilam w empiku.Polecam jest naprawde super.A moze jakas ramke - (tez fajne mozna znalezc w empiku)- np. z pozytywka lub w ksztalcie misia,itp. Zycze udanych zakupow:) Odpowiedz Link
karomak Re: Chrzest 06.12.05, 20:48 a ja zostajac chrzestna kupilam maluszkowi aniolka na szczescie wyszywana chusteczke z imieniem nazwiskiem data chrztu i dedykacja i zlota branzoletke dla dziecka z miejscem na grawerke i taka kartko-ksiazeczka do wpisywania super pamiatka wpisali sie wszyscy goscie i zostala pamiatka aniolek wisi nad lozeczkiem na scianie.... :) udanych pomyslow :) Odpowiedz Link
wewska Re: Chrzest 08.12.05, 13:05 Można kupić np. Anioła Stróża do powieszeianad łóżeczkiem. Odpowiedz Link
candley Re: Chrzest 23.09.14, 22:50 przecież chrzestna kupuje ubranko do chrztu, powinnaś dorzucić jakieś pieniążki, pamiątkę chrztu. Chrzestny kupuje medalik i świecę i i to wszystko Odpowiedz Link