Dodaj do ulubionych

Podtrzymanie na duchu - IUI -

24.01.11, 20:27
Od nastepnego cyklu zaczynam przygotowania do IUI
wszystkie badania porobione wszystko w porzadku a w ciaze nadal nie moglam zajsc
prosze trzymajcie kciuki i zyczcie mi powodzenia
bede sie odzywac i informowac w miedzy czasie
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • corneliss Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 24.01.11, 21:03
      ja trzymam #####
      • kasia191273 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 24.01.11, 21:04
        trzymam
    • ika.alias Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 24.01.11, 21:12
      Trzymam kciuki.
      • mamantkaa Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 24.01.11, 21:51
        To trzymam mocno kciuki :)
        Na pewno się uda! Będę czekać na wieści od Ciebie.
        Powodzenia!
        • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 25.01.11, 19:25
          ja trzymam rowniez :) tym bardziej ze w piatek laparoskopia rowniez w tym samym celu :)
    • agnieszkaela Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 25.01.11, 19:35
      Powodzenia.
      • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 04.02.11, 21:56
        tabletki zakupione Clomid, ampulki na zastrzyk rownierz teraz tylko czekam na pierwszy dzien cyklu, no moze nie przyjdzie ...
        • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 05.02.11, 13:16
          ja tez juz po laparo, nie bylo tak zle, wiecej stresu sie najadlam jak bylo potrzeba.
          u nas lekarz zarzadzil 4 IUI na cyklu naturalnym, jakby co to kolejne wspomagane hormonami. po wynikach laparoskopii stwierdzil ze mamy za dobre wyniki na IVF, dlatego wykorzystamy refundowane IUI.
          Iza, gdzie sie leczysz? w jakim szpitalu?
          • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 06.02.11, 11:16
            > Iza, gdzie sie leczysz? w jakim szpitalu?

Rode Kruis w Den Haag
            troszke sie stresuje probuje o tym wogole nie myslec ale to jest silniejsze, jeszcze jak jestem w pracy to myslami jestem bardzo daleko ale jak tylko wroce do domu i przyjdzie weekend to jest ciezko
            kiedy bedziesz podchodzic do pierwszego IUI i gdzie w jakim szpitalu?
            pozdrawiam
            • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 06.02.11, 17:44
              my sie leczymy w ZGT Almelo.
              z koncem lutego bedziemy podchodzic do 4 IUI, wiec nie jest to juz stresujace dla mnie. ale pierwsze przezywalam podobnie. chyba bardziej balam sie wstrzykniecia Pregnylu niz calego zabiegu. zabieg jest absulutnie bezbolesny. mysle ze obecnosc meza/partnera duzo daje w tym momencie. moj maz polowe zabiegu sam wykonal. poza tym lekarze nasi to doskonali psycholodzy. odpowiadaja na kazde najbardziej dziwne pytanie bez usmieszkow (jak to tego nie wiesz??), bo przeciez nie kazdy byl wzorowym uczniem na lekcjach anatomii :) jak czegos nie wiesz, to pytaj, oni dobrze rozumieja ze mozesz sie bac.
              nie stresuj sie, spokojnie, zajmnij sie czyms przyjemnym i przede wszystkim nie przeszukuj internetu na ten temat, bo tylko sie wiekszego stresu najesz. Powodzenia i pozdrowienia!
              • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 07.02.11, 19:35
                a wstrzykniecie prygnylu boli???
                tego sie najbardziej boje :(
                wogole boje sie strzykawki i igly jestem panikara :(
                • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 10.02.11, 18:07
                  :):):) to masz podobnie jak ja :):) moj maz mi wstrzykuje, ja sama sie boje :) w ogole nawet nie patrze na to :)
                  nie bardzo boli, bo igla jest krotka i cienka. tym bardziej ze wstrzykujesz w podbrzusze, ktore jest mniej wrazliwe na bol.
                  jezeli jednak sie boisz i twoj partner tez, poinformujcie lekarza czy pielegniarke prowadzaca. bedziecie mogli sie zglosic o wyznaczonej godzinie w szpitalu i tam ci wykonaja zastrzyk. nie kazdy przeciez da rade zrobic zastrzyk. nas dobrze poinstruowano, a moj maz do odwaznych nalezy, wiec dajemy rade. :)
                  • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 10.02.11, 18:48
                    dziekuje za info i trzymanie na duchu te dni zblizaja sie wielkimi krokami '
                    z jednej strony sie ciesze a z drugiej co dzien wiekszy stres mnie zjada
                    jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
                    odezwe sie jak bede po pierwszym usg
                    • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 11.02.11, 10:23
                      bedzie dobrze! trzymam bardzo mocno kciuki zeby sie udalo za pierwszym razem!
                      Powodzenia i czekam na wiesci!!!
                      • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 16.02.11, 18:51
                        hej
                        dzis rozpoczelam 1 dzien brania clomifeencitraat
                        24 lutego mam usg
                        a pozniej bede czekac na dalsze wskazowki
                        pozdrawiam
                        • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 16.02.11, 19:49
                          trzymam bardzo mocno kciuki!!! musi sie udac!
                          najpewniej 24 dowiesz sie ze musisz przyjsc za 2 dni na kolejne USG. na nim dowiesz sie kiedy Pregnyl wstrzyknac i za kolejne 2 dni znowu przyjdziesz juz na zabieg :)
                          Bedzie dobrze!!!
                          Pozdrowienia!
                          • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 24.02.11, 11:06
                            jestem wlasnie po pierwszym usg
                            pecherzyki odpowieniej wielkosci od razu podali mi pregnyl i jutro o 10:45 podchodzimy do pierwszej IUI
                            prowadzaca po usg jest bardzo dobrej mysli macica tez odpiwednich wielkosci przgotowana do ciazy , wiec teraz pozostaje czekac
                            dodatkowo na jutro wzielam sobie wolny dzien i cale trzy dni w spokoju odpoczne i poleze napewno sie przyda
                            pozdrawiam
                            • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 24.02.11, 20:59
                              trzymam bardzo mocno kciuki!
                              my za tydzien na usg i zobaczymy co z tego wyjdzie. jezeli tak jak zwykle to w nastepna sobote powinnismy tez miec IUI.
                              byloby wspaniale gdyby nam sie razem udalo! :)
                              daj znac jak poszlo :)
                              • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 25.02.11, 13:58
                                i juz jestem po IUI
                                musze teraz odczekac 2 tyg i zrobic test sikany
                                ale mysle ze w sumie po tygodniu bede mogla zrobic test z krwi czy nie jak myslisz kingadpl ?
                                • agnieszkaela Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 25.02.11, 14:47
                                  A zrobia Ci test z krwi? Watpie. Wiem, ze to trudne, ale odczekaj do terminu miesiaczki z testem. Zdaza sie czasem, ze dojdzie do zaplodnienia, hormony skocza, test wyjdzie dodatni ale nie zagniezdzi sie komorka. Chcesz zludnych nadziei i wielkiego rozczarowania?
                                  Trzymam kciuki i cierpliwosci zycze, choc to nie latwe :-)
                                  • mamantkaa Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 25.02.11, 15:11
                                    O wow, to już naprawdę trzymam kciuki :-)
                                    I życzę Ci, żeby te 2 tygodnie szybko minęły, a wynik był pozytywny!
                                    • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 25.02.11, 19:31
                                      hm, nie wiem czy robia z krwi testy... ja niestety nie doszlam nigdy do tego etapu, bo juz po tylu razach dobrze znam swoje cialo i wiem jak reaguje na @ (chociaz zawsze mam nadzieje ze moze jednak mi psikusa zrobi :)). te 2 tygodnie zawsze sie dluza niemilosiernie. postaraj sie zajac czyms ciekawym, ale tez lekkim i niestresujacym. zreszta musisz robic to na co Ty masz ochote :)
                                      trzymam dalej mocno kciuki i zycze duuuuuuuuuuuuuuzo cierpliwosci!!!! koniecznie daj znac jak sie czujesz :)
                                      Pozdrowienia i owocnego weekendu!
                                      • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 25.02.11, 21:19
                                        wlasnie dzis mam taki dziwny bol w brzuchu , jakbym byla glodna ale nie chce mi sie jesc dziwnie mdli napewno nie sa to juz efekty dzisiejszego IUI , podejrzewam ze to moze puszczac stresik
                                        a jak ty sie czulas po ?
                                        • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 26.02.11, 17:15
                                          w tym samym dniu i dzien po bolal mnie tez brzuch. poza tym zadnych innych dolegliwosci. nam jak do te pory robili 2 zabiegi w jednym cyklu, tak zeby podniesc szanse. z ubezpieczenia szlo jako jeden zabieg.
                                          zobaczymy jak bedzie we czwartek, bo jestem porzadnie przeziebiona, wiec tez sie stresuje czy w ogole cos z tego wyjdzie. coz, trzeba zostawic wszystko naturze, mozna jej zawsze pomoc, ale i tak nie ma sie na to wplywu.
                                          milego weekendu i duzo odpoczywaj!!!
                                          • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 27.02.11, 10:32
                                            a jak jest z przytulaniem po IUI , mowili ci cos lekarze?
                                          • ika.alias Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 28.02.11, 14:50
                                            Ja zaszlam w ciaze dwa razy naturalnie. Przy Tobiasu musialam miec w kilka dni "po" nagly nieplanowany zabieg u chirurga stomatolgicznego. A przy Franku robilam test ciazowy majac lekka goraczke i koszmarne zapalenie zatok. Zadna z tych rzeczy nie zaszkodzila ciazom. :)

Wiec przeziebieniem sie nie martw! :)
                                            • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 28.02.11, 18:36
                                              dzieki za info i wsparcie
                                              przede mna najdluzsze 2 tyg w zyciu :(
                                              oby czekanie bylo nagrodzone dobrym wynikiem
                                              pozdrawiam
                                              • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 01.03.11, 19:52
                                                :) u mnie powoli glos wraca do normy, bo przez 2 tygodnie nie mialam go wcale. takie paskudne przeziebienie.
                                                wczoraj sie niezle zezloscilam na aptekarzy. moj maz usuwal zab madrosci, przepisano mu oczywiscie ibuprofen, chociaz zapalenia nie mial wcale, prewencyjnie. dopytywal w aptece dokladnie czy moze go stosowac jak sie leczymy z nieplodnosci - alez oczywiscie ze mozna. na ulotce w 3 miejscach pisalo jak byk ze niesteroidowe leki przeciwzapalne (ibuprofen) obnizaja plodnosc, a w przypadku leczenia z nieplodnosci nalezy calkowicie zaprzestac stosowania. no nic zagotowalo sie juz we mnie, zadzwonilam do kliniki w ktorej sie leczymy i poinformowano mnie, ze u kobiet dziala bardzo negatywnie, u mezczyzn tez nieznacznie obniza plodnosc. czyli w naszym przypadku obniza do praktycznie zera, bo 'wina' lezy po stronie meza... i jak tu zachowac zimna krew... :S
                                                Iza jak u Ciebie??
                                                Pozdrowienia!
                                                • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 02.03.11, 17:48
                                                  u mnie czekanie czekanie i jeszcze raz czekanie
                                                  mam dziwne bole w podbrzuszu i w jakby w jajnikach ale sie nie nastawiam
                                                  musze jeszcze przeczekac do konca nastepnego tygodnia :(
                                                  trzymam kciuki za ciebie:)
                                                  • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 05.03.11, 19:16
                                                    u mnie juz 9 dzien po IUI i korci mnie aby zrobic test , nie wiem czy dam rade wytrzymac do tych 14 dniu po , to czekanie jest straszne
                                                    brzuch od 2 dni mam jakby napompowany, dziwne jakby swedzenie albo laskotanie w pochwie i co jakis czas tak kilka razy w ciagu dnia klucia w jajnikach raz w jednym raz w drugim

a co u ciebie kingadpl ?
                                                  • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 07.03.11, 19:39
                                                    Iza ja nic tu nie chce prorokowac... ;) ja bym zrobila test, czemu nie, tylko rano, moze nie wyjsc nic, wtedy powtorzysz po 5 dniach :)
                                                    u nas 2 zabiegi iui, jutro jeszcze jeden. strasznie meczace, nie powiem. jutro tez mam zaczac progetesteron brac. zobaczymy jak sie bede czuc... uff, tez mamy nadzieje ze to juz ostatni raz.
                                                    trzymaj sie mocno! pozdrowienia!
                                                  • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 13.03.11, 13:28
                                                    u mnie dzis 6 dzien po iui 27dc 2 testy negatywne i @ tez brak
                                                    poczekam jeszcze do jutra i wtedy pojde do rodzinnego po skierowanie na krew
                                                    a co u ciebie ?
                                                  • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 13.03.11, 18:20
                                                    ja czekam jeszcze tydzien... na razie biore tylko pogesteron i czekam.
                                                    poza tym dostalam amoxyciline na moje przeziebienie, lekarze byli zgodni ze mi nie zaszkodzi, wiec wzielam, bo wcale lepiej nie bylo.
                                                    trzymam kciuki mocno! daj koniecznie znac co i jak :)
                                                    pozdrowienia!
                                                  • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 14.03.11, 07:04
                                                    i wszystko jasne
                                                    dzis rozpoczynam 1 dc i znow powtorka z rozrywki clomid , zastrzyk i podejscie do 2 iui
                                                    teraz trzymam kciuki za ciebie
                                                    pozdrawiam
                                                  • agnieszkaela Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 14.03.11, 11:12
                                                    Iza, sily zycze. Za pierwszym razem nieczesto sie udaje. Teraz bedzie juz latwiej- wiesz co Cie bedzie czekac, mniej stresu bedzie a to tez wazny czynnik. W koncu sie uda!
                                                  • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 15.03.11, 19:57
                                                    jejku, szkoda bardzo... jak dobrze cie rozumiem...

ja mam jeszcze tydzien w niepewnosci... u nas caly czas na cyklu naturalnym, lekarze stwierdzili ze po co cos naprawiac jak swietnie dziala. jezeli teraz sie nie uda, to wtedy bede musiala wspomagac organizm hormonami. ale nawet nie chce mi sie na razie o tym myslec.
                                                    trzymam kciuki zeby sie za 2 razem udalo!
                                                    Pozdrownienia!
                                                  • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 19.03.11, 07:36
                                                    i jak u ciebie, jak samopoczucie? kiedy testuuesz?
                                                  • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 23.03.11, 21:35
                                                    ja jutro podchodze do mojej 2 iui
                                                    a jak u ciebie kinga powinnas chyba juz testowac?
                                                    odezwij sie jak tam u ciebie?
                                                  • mamantkaa Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 24.03.11, 09:41
                                                    Dziewczyny często o Was myślę i naprawdę wierzę, że już wkrótce Wam się uda i będziecie miały śliczne brzuszki :) Kciuki wciąż trzymam. Powodzenia!
                                                  • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 24.03.11, 19:09
                                                    u nas niestety 4 IUI zakonczone niepowodzeniem. od nastepnego cyklu zaczynam brac Puregon, tak jak umawialismy sie z lekarzem...
                                                    coraz trudniej zniesc te rozczarowania.
                                                    Iza powodzenia! trzymam mocno kciuki zeby tym razem sie udalo.
                                                    dzieki mamaantka za kciuki, chyba naprawde ich potrzebujemy...
                                                  • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 25.03.11, 07:10
                                                    trzymam mocno kciuki za ciebie i przytulam mocno
                                                  • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 30.03.11, 22:05
                                                    iza i jak?
                                                    ja mam teraz puregon przez 2 tygodnie brac czyli po 2 tygodniach bede miec sitko z podbrzusza :)
                                                    pozdrowienia!
                                                  • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 31.03.11, 13:33
                                                    dzis dopiero moj 7 dzien po iui jeszcze z tydzien musze poczekac
                                                    napewno sie odezwe
                                                    pozdrawiam
                                                  • iza30_1979 Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 09.04.11, 18:21
                                                    hm, noi znowu nici z iui wlasnie przyszla @
                                                    w poniedzielk musze znow wykupic tabletki i zastrzyk i kolejne 3 podejscie bedzie, juz zastanawiam sie czy wogole mi sie uda i prawde mowiac 3 razy chyba juz bedzie moj ostatni jak sie nie uda to trudno , nie zostalo mi dane cieszyc sie macierzystwem
                                                    mam malego dola :/
                                                  • mamantkaa Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 09.04.11, 22:53
                                                    Ojeny Iza tak mi przykro :(
                                                    Ale nie załamuj się! Trzecie podejście dobre jak pierwsze, albo nawet lepsze. Może, musi się udać! Wiesz już co i jak, nie stresuj się dodatkowo - myśl pozytywnie :) Jeszcze Ci się uda, wierzę w to! Trzymam kciuki mocno i przytulam.
                                                    Uśmiechnij się, a szczęście uśmiechnie się do Ciebie :):):)
                                                  • saraanna Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 10.04.11, 13:19
                                                    Nie poddawaj sie tak szybko.Wejdz na forum nieplodnosc tam napewno podtrzymaja cie na duchu.
                                                    forum.gazeta.pl/forum/f,191,Nieplodnosc.html
                                                  • kingadpl Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 11.04.11, 11:14
                                                    Izus, duzo dobrych mocy sle! u nas wyszlo male przestymulowanie puregonem i zamiast 2 lub jajeczek wyszlo 5... stad lekarze sie nie podjeli robienia 5 iui. teraz mam kolejne hormony i w maju bedziemy sie starac podejsc do kolejnej iui.
                                                    nie zalamuj sie absolutnie. twoja reakcja jest najzupelniej normalna. jak chce bardziej prywatnie popisac, czy chociazby pomarudzic ze nie masz sily, napisz na mojego prywatnego maila kingadpl@yahoo.de, naprawde cie rozumiem, bo przechodze przez to samo...
                                                    pozdrowienia!
                                                  • ika.alias Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 13.04.11, 21:44
                                                    A my tutaj bedziemy o Was myslec i przesylac Wam pozytywne mysli i energie...
                                  • ika.alias Re: Podtrzymanie na duchu - IUI - 25.02.11, 21:28
                                    My tez trzymamy kciuki i mamy nadzieje, ze niedlugo uslyszymy dobre wiadomosci!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka