Dodaj do ulubionych

zabkowanie

17.08.05, 15:47
Poradzcie prosze, co za specyfiki maja w Holandii na zabkowanie.
Emilka ma niecale 12 tygodni i wedlug ksiazek to niby jeszcze za wczesnie na
zabkowanie, ale ja glowe dam, ze ona zabkuje. Slini sie jak buldog albo jaki
inny psiak, widac jej wyraznie cztery zabki w dziasle (choc nie mozna ich
jeszcze wyczuc palcem), marudna jest okrutnie i nie chce spac tylko beczy jak
ja przestajemy nosic na reku. Oczy ma na zapalki, spojrzenie siedmiomilowe
ale zasnac nie moze, tylko poplakuje.
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: zabkowanie 17.08.05, 19:09
      Zapytaj w aptece albo w drogerii, maja kilka roznych kropli, w tym rowniez homeopatyczne. Sprobowac mozna zawsze, choc wydaje mi sie troche wczesnie na zeby. U kurczatka tez bylo je widac bardzo wczesnie, ale troche trwalo, zanim wyszly, choc i tak byl bardzo szybki: 5,5 miesiaca. Slinienie w rozmiarach oceanicznych niemal jest zjawiskiem normalnym w tym wieku. Dzieciaki pakuja tez wszystko do buzi, a ze rece sa zawsze pod reka... Sprobuj gryzak wypelniony woda i schlodzony w lodowce.
      • lenkaaa Re: zabkowanie 17.08.05, 21:02
        A jak sie taki gryzak nazywa po holendersku - bylam w Etosie ale nie widzialam
        i musialabym sie pytac, ale nie znalam holenderskiej nazwy...
        • tijgertje Re: zabkowanie 17.08.05, 22:46
          Gryzak - bijtring
          wypelniony woda - gevuld met water
          Niestety chyba nie wszedzie mozna je dostac. W zamian mozesz sprobowac tez np niewielka chusteczke zawiazana w wezel, zmoczona w przegotowanej wodzie i schlodzona w lodowce. U nas to sposob na guzy obecnie, ale kurczatko lubi sobie takie cus pozuc.
          • lenkaaa Re: zabkowanie 22.08.05, 13:05
            Mialas racje - to jeszcze nie zabkowanie, uspokoila sie troche ostatnio i mniej
            marudzi. Wtedy tak duzo plakala i marudzila, bo pewnie miala za duzo wrazen
            (zabieralismy ja na wycieczki rowerowe).
            Gryzaki kupilam, bede trzymac "w pogotowiu" - zupelnie nie rozumiem jak ja
            moglam ich wczesniej nie zauwazac, okazuje sie ze gryzaki sa wszedzie:
            kruidvat, etos, prenatal, gardo, do wyboru do koloru. Mam jeden zelowy i jeden
            wypelniony woda.

A czy ktos zna nazwe jakiegos zelu na zabki, ale NIE HOMEOPATYCZNEGO !!!
            Kupilam homeopatyczne cinababy na kolki i to byl moj pierwszy i ostatni zakup
            produktu homeopatycznego dla mojego dziecka - PIC NA WODE !!! Nie wierze, ze
            homeopatyczne moze pomoc zabkujacemu dziecku, ale inne specyfiki chetnie
            wyprobuje.
            • mona812 Re: zabkowanie 23.09.05, 08:24
              Faktycznie same kropelki cinababy nie pomagaja na kolke natomiast jako dodatek
              ( dwa trzy razy dziennie )u mnie sie sprawdzaja , mowiac dodatek mam na mysli
              to ze ja pije cherbatke koperkowa i ona zazwyczaj dziala super - sprawdzone raz
              skonczyla mi sie i zanim kupilam nowa mialam w domu cyrk , zaczelam pic i
              spokoj .
              Troche mnie tylko denerwuje ze w kroplach cinababy jest alkochol , ja przez
              cala ciaze i teraz jak karmie ani kropli alkocholu do ust a tu kurcze w
              lekarstwie zapodaja :(((
    • dankinek1 Re: zabkowanie 01.09.05, 14:48
      polecam zel FLUOCARIL a pozniej dodatkowo chamodent - male homeopatyczne
      tableteczki (ale to od jakiegos 6 miesiaca dopiero)Co prawda mieszkam w Belgii
      (Flandria), ale nazwy na 100 % mamy takie same:)
    • lenkaaa Re: zabkowanie 22.09.05, 11:21
      Nosz qrna, ugryzla mnie dzisiaj, skubana (!) Powiedzialam stanowczo, ze nie
      wolno a ona w odpowiedzi zaprezentowala jeden z tych swoich blogo-rozanielonych
      usmiechow od ucha do ucha. No i gadaj tu z takim opitym po dziurki w nosie i
      zadowolonym z siebie niemowlakiem (!)
      : ) : ) : )
      • mello100 Re: zabkowanie 22.09.05, 22:55
        moj synus tez niby jeszcze nie powinien zabkowac, bo jest za mlody, a gryzie
        mnie swoim jednym zabkiem jak trzeba. az drze ze strachu, bo wydaje mie sie, ze
        wkrotce bedzie i drugi zabek.
        nie wiem co w tych maluszkach siedzi, ale mojemu tez sie podoba gryzienie mnie,
        bo cieszy sie ile wlezie jak mu mowie, ze nie wolno.
    • monikat4 Re: zabkowanie 25.09.05, 21:55
      Moja myszka ma juz 2zabki i chyba ida nastepne.taka marudna.Uzywam kropelek do
      smarowania dziasel Dentinox,pomagaja na chwile,ale dobre i to.kupilam w
      kruidvacie.Daje tez na noc czopki viburcol homeopatyczne do kupienia w
      etosie.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka