Dodaj do ulubionych

Wiosna, lato - nowe buty

02.04.06, 05:32
Zauwazylam ozywienie w tym temacie. Wszystkie mamusie rozmawiaja o tym ze
nalezy dziecku sparwic nowe buty.
Spotkalam sie z opiniami ze po buty to sie jezdzi do Glanerbrug, to kilka km
od naszego miasta. Juz nawet bylam sklonna tam jechac ale maz znalazl w
gazecie ogloszenie, ze blisko naszego domu jest jakis obowniczy i maja
przeceny.
Slep okazal sie byc smiesznie blisko naszego domu ale jakos zakamuflowany dla
nas. ;-) Przecen nie widzialam ale zakupilismy buty wiosenne dzieciom.
Laski sa super zadowolone. Jaga dostala blado rozowe a Pysia wsciely roz!
Juz drepcza w nich po domu, pelne dumy! ;-)
Macie jakies ulubione sklepy z butami dla dzieci? Gdzie jakosc jest wysoka a
cena w miare przystepna?
Czeka nas jeszcze zakup letniego obowia... ;-)
Obserwuj wątek
    • monikat4 Re: Wiosna, lato - nowe buty 02.04.06, 10:33
      Wczoraj kupilismy naszej Julci pierwsze buciki,bo zaczyna chodzic.Kupilismy
      taki buciki nad kostke z miekka podeszwa,firmy petitShoes w sklepie Nimco.Sa
      super,dobra jakosc,cena dosc wysoka 45 euro,ale postanowilam nie oszczedzac na
      jej butach.Fajna w tym sklepie obsluga,zmierzyli malej nozke,doradzili a
      jeszcze dostala prezent maskotke.
      • nesla Re: Wiosna, lato - nowe buty 02.04.06, 10:57
        Moja Milena ma bardzo mala stopke, nosi teraz rozmiar 19 a juz dobrze biega,
        nieduzy wybor jest w tym rozmiarze, ale kupilam tak jak monikat buciki z
        miekkiej skorki i miekka podeszwa, zawiazywane nad kostke, nie pamietam firmy
        teraz, ale kosztowaly 45 Euro w renomowanym sklepie obuwniczym. Nastepny
        rozmiar chce kupic z Ecco, podobno sa dobre.
        • tere_tere Re: Wiosna, lato - nowe buty 02.04.06, 12:59
          ecco ma,niestety, dosc szerokie buty (wg pani sprzedawczyni w sklepie firmowym).
          na mojego wiekszosc nie pasuje, spadaja mu z pietki. chociaz jedne znalazlam, ma
          je teraz i jestem zadowolona - z modelu i jakosci (jak na razie). a i ceny sa
          znosne.

ja zawyczaj kupuje buty w polsce. do rozmiaru 26 stanowczo "bartki" i
          "gucie".ale przy rozm. 28 juz trudniej cos fajnego w polsce znalezc...
          • tijgertje Re: Wiosna, lato - nowe buty 02.04.06, 17:21
            Z polskich butow polecam "Mazurek". Tylko mniejsze rozmiary niestety, ale maja tez dosc waskie, a z tych, ktore widzialam, te maja najbardziej elastyczne podeszwy. Jakby ktos chcial, to mam buty, ktorych Kasper nie nosil, moge oddac, trzewiki Bartek i sandaly Mazurek, rozmiary chyba 21 i 22, ale musze sprawdzic.
            Oba modele moga byc na dziewczynke tez.
    • tijgertje Re: Wiosna, lato - nowe buty 02.04.06, 17:17
      Otoz to... buty... Przymierzam sie do polowania w tym tygodniu. Znalazlam sklep, polecony przez fizjoterapeute i teraz mlodemu tylko tam kupowac bede. Niestety, ceny najnizsze ni sa, za zimowe zaplacilam 80 euro, ceny letnich z nowej kolekcji duzo nizsze nie sa, na szczescie zrobia mu od razu specjalne wkladki, ktore wliczaja w cene buta, ufff... Kasper ma bardzo waskie nogi, sklep ma ogromny wybor butow w roznych szerokosciach rowniez, jezeli trzeba, to poprawki robia na miejscu, zeby but pasowal. Kasper jedynie buty z firmy Piedro zdejmuje rozpinajac:-) Inne sciaga nawet jak ma ciasno zasznurowane nad kostke:-) Piedro ma buty w 5 czy 6 szerokosciach, wiec najwezsze sa w sam raz:-) Dla tych, co w okolice Bredy sie wybieraja:
      www.wilmo.nl/
      • saviera Re: Wiosna, lato - nowe buty 02.04.06, 20:44
        tijgertje napisała:

> Otoz to... buty... Przymierzam sie do polowania w tym tygodniu. Znalazlam
        sklep
        > , polecony przez fizjoterapeute i teraz mlodemu tylko tam kupowac bede.
        Niestet
        > y, ceny najnizsze ni sa, za zimowe zaplacilam 80 euro, ceny letnich z nowej
        kol
        > ekcji duzo nizsze nie sa, na szczescie zrobia mu od razu specjalne wkladki,
        kto
        > re wliczaja w cene buta, ufff... Kasper ma bardzo waskie nogi, sklep ma
        ogromny
        > wybor butow w roznych szerokosciach rowniez, jezeli trzeba, to poprawki
        robia
        > na miejscu, zeby but pasowal. Kasper jedynie buty z firmy Piedro zdejmuje
        rozpi
        > najac:-) Inne sciaga nawet jak ma ciasno zasznurowane nad kostke:-) Piedro ma
        b
        > uty w 5 czy 6 szerokosciach, wiec najwezsze sa w sam raz:-) Dla tych, co w
        okol
        > ice Bredy sie wybieraja:
        > www.wilmo.nl/

Tez "Piedro" polecam....byl juz kiedys taki watek o butach , Nesla bodajze go
        zalozyla :)))
        Dlaczego "Piedro" ?!....od daty zalozenia tamtego watku minelo juz troche
        czasu , a ja mam przyklad jakosci Scapinowskich tanich butow :///....moja
        modelowa sie uparla na kozaki w Scapino , a mama dala za wygrana , pomyslala
        sobie ..."ten jedyny raz co mi szkodzi sprobowac"....i kupila kozaczki coruni w
        Scapino :///......SUPER buty , a jaka jakosc .....POD PSEM.....moje dziecko
        zaczelo na bokach chodzic , tak sie powykrzywialy.....wrrrrr
        We srode ide do sklepu specjalizujacego sie w sprzedarzy butow dla
        dzieci.....tam wlasnie od poczatku "Piedro" kupowalam i problemow nie bylo , z
        reszta takie buty maja swoja gwarancje i jezeli cos sie stanie to albo
        naprawiaja , albo dostane zwrot pieniazkow :)))
        Tijgertje , Ty sie nie przejmoj ....co tam 80 € , poczekaj az kurczakowi noga
        urosnie ....powyzej 30 rozmiaru cena podskoczy do okolo 150 € ....hihihi
        Ja na dwojke dzieci 300 € szykowac musze ....tutaj mi nie do smiechu , ale jak
        trzeba to trzeba....na scapinowskie buty nie dam sie wiecej
        namowic :///....ciekawa jestem jak dlugo bede teraz to koslawienie u corki
        korygowac :///
        • moni-bel Re: Wiosna, lato - nowe buty 02.04.06, 22:23
          Moge podpisac sie pod tym co napisala savier.Niestety im wiekszy numer tym
          wieksza cena , niestety:-(( Z tego co czytam wynika ze buty w Belgi sa drozsze
          niz u was.Pamietam ze za pierwsze buty chlopakow placilam ponad 3000Bfr( 75euro)
          PS: rekord zniszczenia butow -
          • beba3 Re: Wiosna, lato - nowe buty 02.04.06, 23:49
            A ja w Scapinno wyszukalam rok temu i dla Jagody i dla Patrycji buty na lato.
            Sprawdzily sie. Byly to jedne z drozszych co prawda.
            Po tym jak mnie zniechecalyscie do tej sieci zdecydowalam sie bardziej wysilic.
            Juz nie kupilam bucikow przy okazji zakupow a specjanie sie wybralam. ;-)
            Daleko nie musialam jezdzic. ;-)
            Nie wiem jak sie sprawdza obecne buciki ale sadzac po cenie (108 za dwie pary)
            powinny byc porzadne. Firmy nie pamietam ale ma zabke w logo. :-) Jutro
            sprawdze a po kilku miesiecach powiem czy dobre. :-)
            Ecco mial i moj moz i ja mam. U niego wytrzymaly ponad rok ale to standard. Ja
            mam juz chyba trzeci rok i wypada je wyrzucic bo byly jasne a teraz jakies
            takie ciemniejsze... ale sa wciaz wygodne... ;-)
            Dzisiaj sobie kupilam butki za 25 euroskow a na metce byla cena 139,90 i tak
            sobie mysle czy one nie jakies ferelne? Byly na polce z przecenami i od razu
            wpadly mi w oko. Zostaly tylko dwie pary, podobno z poprzedniego sezonu. Wydaja
            sie wygodne. Znacie moze ta firme: DOCKSTEPS?
            Butik byl 'ach - och' jak dla mnie ale sie zastanawiam czemu nikt wczesniej
            tych butkow nie chwycil?
            Jeszcze trzeba bedzie zaopatrzyc sie w sandalki, klapki...
    • lenkaaa Re: Wiosna, lato - nowe buty 11.04.06, 17:43
      Oswieccie mnie, niekumata, czy istnieja jakies sklepy, w ktorych sprzedaja buty
      WYLACZNIE dla malych dzieci (oprocz tego, ktory Tygrys wymienial), czy tez mam
      szukac pierwszych butow w normalnych sklepach dla doroslych na jakiejs osobnej
      polce ?

----------\\--//-----------
      --------(@ @)---------
      --o00o--(_)--o00o--
      • beba3 Re: Wiosna, lato - nowe buty 11.04.06, 18:32
        Nie widzialam takich sklepow co zapewne nie oznacza ze ich nie ma. Moze ktos
        inny?
      • tijgertje Re: Wiosna, lato - nowe buty 12.04.06, 00:37
        Lenkaaa, takich sklepow dzieciecych na pewno jest wiecej, moze sproboj wpisac kinderschoenen w google? W doroslych sklepach obowniczych rowniez maja buty dla dzieci, zwykle jednej czy dwoch firm, jak dziecko ma w miare przecietne stopy, to mozna cos wybrac, ale i tak zwykle trzeba troche polazic, bo jednak wybor jest tam nieszczegolnie duzy:-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka