23.07.06, 12:19
Hej powiedzcie mi prosze czy loty skyeurope sa czesto spoznione, odwolane.
Zwykle autkiem prodrozuje a teraz musze pilnie mame do mnie sciagnac i nie
mam zielonego jak to dziala? Czy moge jej kupic bilet a ona sobie odbierze na
lotnisku? Czy wystarczy jej nowy dowod - nie ma paszportu. Przepuszcza ja w
Amsterdamie? Czy poza podana cena kryja sie jeszcze jakies inne dodatkowe
lotniskowe itp? Czy mozna wykupic open i jak sie to robi i czy latwo potem
miejsce znalezc? Aby zabukowac to miejsce na powrot trzeba dzwonic? Kurcze
duzo pytan ale moze ktoras z Was mi podpowie?
Myslalam ja Eurolines przywiezc, ale moze ten SKY bedzie lepszy? Jakies
rozeznanie, porownanie? Wiem ze autokarem bardzo dlugo. Bedzie wyjazd z
Krakowa.

Wszelkie uwagi mile widziane :)))))
Obserwuj wątek
    • a.polonia Re: skyeurope 23.07.06, 12:30
      E tam, autokarem, z Krakowa chyba Skype lata, wiec koniecznie samolotem,
      wygodniej.
      Jesli chodzi o bilet, to przychodzi Ci mailem, ja wtedy wysylalam tez mailem
      (jak kupowalam rodzince bilety) i sobie to drukowali.
      A cene to na stronie mozesz sprawdzic, jak bedziesz bukowac, ta ostatnia kwota
      bedzie wlasciwa, ze wszystkimi oplatami i podatkami.
      O bilety open i rezerwacje musisz juz pytac raczej u zrodla.
      Ja mojemu ojcu zmienialam trzy razy :) date powrotu, ale to nie bylo skypem,
      kazda firma ma chyba jakies tam swoje reguly.
      Jesli chodzi o dokument, to moi w sierpniu przyjezdzaja i jedna osoba jedzie z
      dowodem, podobno nie ma problemu, ale oni beda ladowac w Kolonii, nie wiem jak
      to jest w Amsterdamie.

Pozdrawiam
      Pola
    • napolnoc Re: skyeurope 23.07.06, 12:33
      Latam skajem od kiedy otworzyli polaczenie do Kraka.Generalnie sie poprawia jakosc uslug.Raz tylko
      mialam tragiczne spoznienie (sniezyca w Adamie),jak kupijesz bilet to masz cala cene,potem juz
      niczego nie doliczaja.Samoloty sa punktualne,obsluga mila (mowiaca po polsku oczywiscie),mama
      biletu nie potrzebuje,wystarczy numer rezerwacji,nie powinno byc problemu z lotem na dowodzie.

Ja generalnie nienawidze jezdzic autem czy aktokarem.Kiedys przez prawie 2 lata do PL nie
      pojechalam,bo sie uparlam ze do autokaru nie wejde.Poza tym ja nie moge sobie pozwilic na spedzenie
      tylu godzin w podrozy,meczaca jak diabli (niewyspanie,uczucie brudu,smrod wodki z ostatniego
      rzedu,niewybrednie dowcipy wasaczy,stanie na granicach).Cenowo Eurolines tez kiepsko
      wypada,miesiac temu lecialam w obie strony za 79 euro,zas za miesiac przylatuje do mnie matka za
      niecale 200 (coz,sezon).
      Generalnie goraco polecam,wygoda,szybkosc i komfort.
      pozdr.
      • diuna22 Re: skyeurope 23.07.06, 12:55
        biletu nie trzeba? bo mama nie ma drukarki i to mnie martwi wlasnie. mialam
        nadzieje ze jak zaplace ona sobie go odbierze potem na lotnisku w Kraku. cene
        sprawdzalam wlasnie razem cos 600 zl bedzie - powrot za miesiac. A jak z tym
        ubezp? Tam jest cos jeszcze 10 lub 15 eur?
        • diuna22 Re: skyeurope 23.07.06, 13:00
          Wyjdzie wiecej wlasnie kolo 200 eur calosc
    • diuna22 Re: skyeurope 24.07.06, 20:09
      Dziekuje za pomoc. W srode mama powinna byc juz z nami :).
      • napolnoc Re: skyeurope 25.07.06, 00:34
        To sie ciesz ze ci sie udalo,bo moja rezerwacja sie posypala....Z niewiadomych przyczyn serwer nie
        przyjal nr karty,i tak sobie z glupia franc zadzwonilam do skaja czy jest ok ,a oni mi ze zadna
        rezerwacja nie zostala zrobiona.I dawaj od nowa,a cena juz o 10 euro wzrosla.A to ubepieczenie to
        jakby cos w podrozy czy z walizka (odpukac).Powodzenia!
        P.S.
        Napisalas mamie jak sie ma z samolotu do walizki,a nastepnie do Ciebie dostac?
        Ja swojej obrazowo to wyjasnilam,bo srednio w obcych jezykach jest sprawna:)
        • diuna22 Re: skyeurope 25.07.06, 17:53
          No moja tez bez jezyka. Powiedzialam jej ogolnie a na koniec dodalam - idz za
          ludzmi ;) - pamietaj ze masz bagaz i musisz go odebrac ;).

Ale mnie wystraszylas z ta rezerwacja! Tzn ze co trzeba tam dzwonic i pytac?
          Jak robilam napisalo ze potwierdzone? Mail przyszedl - kurcze to nie wszystko?
          Jaki nr tel zeby zadzwonic? Mozesz mi podac bo teraz wymieklam :(.
          • napolnoc Re: skyeurope 25.07.06, 20:45
            Jesli dostalas maila to ok.Ja go wlasnie nie dostalam,ale na szczescie juz wszystko jest w porzadku.A nr
            telefonu w NL to 0900 0004031,o ile dobrze pamietam.
            Ja tez kazalm sie swojej przyczepic do kogos i uczulilam ja na znak "baggage hall".Bedzie dobrze:)
            Pozdr.
    • diuna22 Re: skyeurope 12.08.06, 09:13
      Dobra temat skyeurope rozpracowany, mama doleciala nam szczesliwie i teraz
      myslimy o powrocie. Ze wzgledow wiadomych - w zyciu nic juz nie zaplanuje - nie
      kupilam powrotnego tak na wszelki. No i teraz pytanie do Was dziewczynki znowu.
      Trafilam na easy jet - wylot z Dortmundu do Krakowa - dla mnie jedna kosc do
      Adamu czy do tego Dortmundu mame odwiezc. No i cena atrakcyjniejsza ;)).
      Prosze o Wasze odczucia teraz co do Easy Jet - opoznienia, obsluga, sam
      lot :))).
      Co do Sky super!!! Mama poradzila sobie bez problemu, cala i zdrowa doleciala.
      Obsluga bardzo mila.
      Czy tak samo z Easy? On z Niemiec leci i to mnie martwi lekko - latalam
      Lufthansa i nie powiem aby bylo to mile doznanie :(. A mam nawet spore
      porownanie z innymi firmami.
      Czekam na Wasze opinie i wskazowki :))).
      • anitax EasyJet 12.08.06, 13:15
        Lecielismy kilka razy, super, zadnych opoznien, bardzo duza uwage zwracaja na
        bezpieczenstwo. Nawet malutkie torebki musialy byc dobrze wsuniete pod fotel.
        Choc teraz nie wiadomo czy w ogole pozwola cokolwiek wziac na poklad oprocz
        paszportu i potwierdzenia rezerwacji.
        EasyJet ma dodatkowa kontrole bagazu (oprocz standardowej), wiec lepiej byc
        troche wczesniej. I koniecznie uwazaj na herbate/kawe w samolocie - podaja
        prawdziwy wrzatek, mozna sie poparzyc.
        Lotnisko w Dortmundzie tez mi sie bardzo podoba - malutkie, latwo zaparkowac i
        ceny parkingu przystepne. Za tydzien zaplacilismy niecale 30 euro.
        Z Dortmundu lata do Polski tez WizzAir - tez ok, choc EasyJet bardziej mi sie
        podobal, troche milsza obsluga. Leci do Katowic, ale chyba jest zapewniony
        minibus do Krakowa za dodatkowa oplata. Dodatkowe korzysci to godziny odlotow i
        liczba lotow w tygodniu, bo SkyEurope lata teraz tylko w poniedzialki i srody.
        • beba3 Re: EasyJet 12.08.06, 22:16
          Lecialam tylko jeden raz i to pierwszy a podobalo mi sie bardzo. Niby tania
          linia ale nie czulam dyskomfortu. Obsluga mila. Lot bardzo przyjemny!
    • diuna22 Re: skyeurope 27.08.06, 12:13
      Po miesiecznym pobycie u nas mama wrocila wczoraj do Polski. Leciala tym razem
      easyJet. Bardzo zadowolona z obslugi, samolot dolecial nawet przed czasem :).
      Za wszelkie podpowiedzi bardzo dziekuje :)))). Fajnie ze jestescie :)))).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka