10.06.13, 14:06
W tym wątku możesz zamieszczać informacje np o kursach, czy najnowszych wydawnictwach związanych z ezoteryką.
Obserwuj wątek
    • algaria Jest już 9 numer wróżki 17.08.13, 13:14
      Jestem w połowie i nawet są ciekawe artykuły
      Dowiedziałam się że nie powinnam mieć w numerze rejestracyjnym samochodu 3 i 9 i oczywiście obie mam
      aaa i ciut żałuje że nie żyje w baroku (pomijam bród, syf, smród i wszy) bo może mój zadek zostałby uwieczniony przez malarza - prawie moje proporcje wink - polecam artykuł z serii historia jednego obrazu - "Najjaśniejsze cztery litery" wink
      • ja-tekla "Czwarty wymiar" , nr 9 27.08.13, 21:00
        Polecam tekst"Szlakiem polskich piramid";okazuje się, ze mamy ich trochę wink
        A artykuł o p. Miroslawie Pawelczuk przypomina o oczyszczaniu...jajkiem, rzadko obecnie praktykowanym!
        I jeszcze warto przeczytac krotkie wprowadzenie w medytację - "Moc zmysłów móc wzmóc..."
        • algaria Re: "Czwarty wymiar" , nr 9 28.08.13, 10:41
          O oczyszczaniu jajkiem wiem z rodzinnych opowieści - mój kuzyn lat już prawie 43 jako dziecię w kolebce - drące się wniebogłosy prawie 24 godz na dobę - przez "szamanki" był w ten sposób odczarowywany - przelewano jajko nad nim - czy pomogło nie wiem bo mnie jeszcze wówczas na świecie nie było a kroniki rodzinne wyników owych czarów nie odnotowały - ale wiem o takich praktykach
          O oczyszczaniu wodą słyszałam od naszej Ledy i sama praktykowałam na jakimś ochotniku
          Uwielbiam tematy oczyszczań i zbieram wszelakie informacje na ten temat - strasznie nie to interesuje i chciałbym się w tym doskonalić- wolę zdejmować klątwy uroki czary niż rzucać
          • ja-tekla "Nieznany Świat", nr 10 23.09.13, 18:05
            Świetny artykuł o ustawieniach hellingerowskich!
            I nic poza tym; totalne rozczarowanie.
            To chyba mój ostatni, czytany numer tego miesięcznika.
            1/3 numeru to reklamy, a artykuły mega nudne.
            Szkoda, wiele lat "spędziliśmy" razem sad
            Tylko felietonow Andrzeja Szmilichowskiego żal...
            • ja-tekla "Czwarty Wymiar", nr 10 23.09.13, 18:20
              Ciekawy artykuł pt. "Kim jest Wieczny Tułacz"; legenda wiecznie żywawink
              "Ciało kontra duch" - rzecz o przyciąganiu.
              I moze jeszcze: "Wizualizacja i tworzenie mandali".
              Krotki tekst o "wchodzeniu" do kart tarota:" Głupiec, który jest początkiem". Znacie? To przeczytajcie wink
              • ja-tekla "Sielskie Życie", nr 5 23.09.13, 18:32
                dla zadumy, zamyślenia....
                Poczytajcie o jesiennych kwiatach,o spełnionych marzeniach ("Coś z niczego", "Kaszubskie spełnienie" ), o ozdobach z jesiennych liści, rozsmakujcie się w pieczeniach pieczeniwink lub orzechach ( klops z orzechami?) ...a moze zrobicie sobie mydelko lub sole do kąpieli ( "Szkoła zielarstwa")?
                Kawa, szarlotka, moze kieliszek nalewki malinowej i "Sielskie zycie"...idealne połączenie wink
                • babowa TAROT MAGÓW 16.10.13, 21:03

nemeziss31 16.10.13, 18:44 Odpowiedz
                  Witam serdecznie !
                  Po 20 latach znowu jest dostępna talia kart Tarota Magów autorstwa Jana Witolda Suligi . Więcej informacji : www.tarotmagow.pl
                  • leda-is-one Blog Magiczny Kuferek 18.10.13, 19:06

Bardzo interesujący wpis o wyborze kart tarota.polecam w ślad za freya_v,która mi ten artykuł wskazała i poleciła, polecić także,dzieki freyasmile

kuferek.blox.pl/2007/04/Tarot-okiem-astrologa.html
                    "Myślę, więc jestem""wink
                    • ja-tekla "Tarot Apokalipsy" 19.10.13, 06:37
                      autorzy: St. Nowicki, M. Walulik

Kupiłam powodowana ciekawością i zachęta na forum "O tarocie" (i wyprzedaż była).

zacytuję:
                      "Tarot Apokalipsy" składa się z dwóch ksiąg o odmiennym charakterze. Pierwsza przedstawia romans mistrza i Magdaleny, druga - nową biblię obejmującą nową apokalipsę, nową ewangelię i nowy katechizm, ilustrowaną oryginalną wizjonerską talią tarota (78 rysunków z komentarzami)."

hmm...poczytamy, zobaczymy wink
                    • freya_v Re: Blog Magiczny Kuferek 19.10.13, 20:33
                      Dziękuje ledasmile a ja gorąco zachęcam do poczytaniasmile
                      • leda-is-one Taraka i jej blogi.. 23.10.13, 07:36
                        bardzo interesujący rozkład ,temat i interpretacja
                        • freya_v Re: Taraka i jej blogi.. 23.10.13, 10:13
                          Leda ten artykuł jest super!! To coś dla mniesmile ja bym dodała od siebie coś o tych kapłankach bo to chyba zostało pominięte.. Kapłanka to może być ochrona danych osobowych a jako że podwójna czyli negatywna to z tą ochroną nie jest najlepiej. Z brakiem anonimowości się kojarzy.. Na facebooku możemy dzielić się swoimi tajemnicami czyli życiem prywatnym ogólniewink
                        • prognosis Re: Taraka i jej blogi.. 23.10.13, 23:56
                          Dziękuję Leda za przypomnienie o tarace, bardzo dawno tam nie zaglądałam i prawdę mówiąc wyleciała mi całkiem z pamięci, a artykuły tam są super

leda-is-one napisała:

> bardzo interesujący rozkład ,temat i interpretacja
                          >
                          • leda-is-one Re: Taraka i jej blogi.. 24.10.13, 06:08
                            smile smile smile

• algaria No i ja 24.10.13, 12:03
                      Z wenus w strzelcu lubię żywe kolory kat choć Tekli talia jest taka taka ciepła mimo pasteli (oczywiście nie pamiętam nazwy )

Już nie dokupuje kart tarota chyba się nasyciłam wink
    • algaria wróżka listopad 24.10.13, 12:01
      No i miałam fajny artykuł z tego numeru o reinkarnacji i śmierci ale pies się zaczytał i nie wiem co w nim było sad

Ogólnie polecam ten numer
      • leda-is-one Tarake nadal polecam 03.11.13, 06:47

• ja-tekla Re: Tarake nadal polecam 03.11.13, 08:09
          ciekawy artykuł! i jakże pasujący do świata ezoteryki!
          bo spotkałam wróżki, które bez kart decyzji żadnej nie podejmą, na wszystko karty rozkładają, nawet na nowo poznawane osoby - czy warto znajomość rozwijac, jakie intencje ma ta osoba itp.! serio!
          i też spotkałam takie z syndromem Boga, niestety...
          • leda-is-one Re: Tarake nadal polecam 05.11.13, 07:02
            www.taraka.pl/czarownic_mamy_najwiecej_w
    • centrumfiolet Kurs tarota dla początkujących 29.11.13, 14:17
      Centrum Fiolet w Częstochowie zaprasza na weekendowy kurs tarota w dniach 21-23 lutego 2014r.

Kurs z wyżywieniem i noclegiem na Jurze krakowsko-częstochowskiej. Rozpoczynamy kolacją w piątek – pierwsze zajęcia,sobota 10.00- 18.00, niedziela 9.00 – do obiadu

Program

Wstęp do pracy z kartami. Skąd się biorą mity i legendy o tarocie. Przesądy i zwyczaje – wierzyć w nie czy nie. ABC tarocisty. Zapoznanie z kartami – przegląd talii. Tarot Marsylski i Tarot Ridera Waite’a. Budowa tarota jako podstawa do dalszej pracy z kartami. Wielkie i Małe Arkana - wstęp. Wielkie Arkana – szczegółowa symbolika każdej karty. Karty w pozycji prostej i odwróconej. Podstawowe rozkłady kart, ćwiczenia praktyczne – karta dnia. Jak zadawać pytania tarotowi. Jak wybrać dobry rozkład.

Więcej informacji na: www.centrumfiolet.pl
      • leda-is-one Polecam.... 22.01.14, 07:02
        www.taraka.pl/jak_plonal_tarot_apokalipsy
        • nagietek123 Re: Polecam.... 22.01.14, 09:05
          Bardzo ciekawy tekst, zgadzam się z autorką smile
          • camaretto Re: Polecam.... 24.01.14, 15:00
            Nergal podarł parę razy Biblię,cholera ...
            Gdyby te rytuały mialy trochę więcej działania mielibyśmy niezłe zamieszanie.

Ja czytam o Inkwizycji Natale Benazzi i Matteo D'Amico "Czarna Księga Inkwizycji" aktualnie.
            To był Ciemnogród !
            No i - polecam serdecznie, dla wszystkich filozofujących, myślących i kochających zwierzęta -
            "Sprawiedzliwość owiec" Leonie Swann. Książka - bestselller doczekała się już drugiej części "Triumf owiec" ale zaczęłam od początku... Ulubiony kryminał moich kotów na zimowe wieczory, pani czyta im głośno urywki. Niektóre części bardzo się podobały, zwłaszcza te o polowaniach.
            I też leczące, chłodzące głębokie myśli na temat nie tylko społeczności ludzkiej, ale i gorącej kłotni o kościół i Boga, mam nadzieję, że przynajmniej jednej - opcja minimum - osobie na tym forum się spodoba.
    • algaria Re: Wywieszka 22.01.14, 20:40
      Zaprenumerowałam oprócz wróżki Gwiazdy mówią i... nie powiem ciekawe , ciekawe smile Mam na nockę nowy numer - jeszcze nie przejrzałam ale mnie już paluszki świerzbią..
      • leda-is-one Tarake uparcie polecam.... 02.03.14, 17:50
        m.innymi przypowiesci o Runach

www.taraka.pl/ziemia_run_21_laguz
        • ja-tekla Leda... 02.03.14, 20:51
          dzięki!
          Jak pięknie pani Piasecka pisze o runach! Mam nadzieję,że kiedys wyda te opowieści w formie tradycyjnej, czyli...papierowej wink
          • tekla-ja Wróżka nr 3 16.03.14, 08:04
            Sympatyczny numer...
            O zjawach i upiorach pisarza A. C. Doyle'a, twórcy Sherlocka Holmesa. O duchach, które mozna spotkac w Tatrach. O zagubionych duszach w "Zofiówce".
            I jeszcze o zapachach, feromonach i innych aromatach.
            I duży artykuł o medytacji, medytowaniu, kontemplacji wink.
            I dowiedziałam się, że cierpię na syndrom....MTwD! Syndrom opisany przez Hilary Boyd. Musze przeczytac jej powieść "Czwartki w parku", hihi...
    • algaria Gwiazdy mówią 16.03.14, 10:07
      ten numer dostępny do wtorku - można szczegółowo dowiedzieć się jak zrobić Mapę Skarbów/Marzeń - cena gazety to tylko 2,49
    • algaria Składam rekalmacje 27.07.14, 22:34
      "Wróżka" się popsuła - po jubileuszu 200 numeru czy jakoś tak - gazeta stała się głównie tematem plotek i sensacji historycznych. Żeby jeszcze te ploty miały podłoże ezoteryczne np Caryca katarzyna I korzystała z usług astrologa czy tarocistki i jak na tym wyszła.. ale niieee co mnie to obchodzi że być może była polska chłopka lub inflancka ubogą szlachcianka. Nie była Polka bo jedyna Polka która zasiadła na tronie Carskim była Maryla i ona "rozpoznała" Dymitra samozwańca i to dwa razy, ale to inna historia wink i było około 100 lat przed Katarzyną...
      I pełno w numerze takich historyjek - bo ktoś kogoś zabił z miłości, a ktoś inny kogoś kochał, ktoś inny oszalał (bez udziału ezoteryki oczywiści) ot spisane ludzkie losy - sławnych..na 130 stron - sprawy ezoteryczne zaczynają się na 104 wywiadem z wróżem, Owszem są porady o urodzie i ziołach, jest coś z kuchni i tajemne miejsca, horoskop ale np o kartach tarota jest na 1 stronie i to w odpowiedziach na 3 listy.
      Kiedyś było i aniołach, i Runy i wiele więcej. Teraz jakby temat główny który powinien być w piśmie o znamiennym tytule jest jakiś taki oboczny i potraktowany po macoszemu wrcz zepchnięty na margines.

Co miesiąc czekam na Wróżkę licząc że się zmieni i co miesiąc się rozczarowuje.. szkoda - takie fajne niegdyś pismo - gdzie wszystkiego było z umiarem i każdego po trochu stało się " pudelkiem" sprzed wieków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka