Dodaj do ulubionych

Karciany kociołek

11.06.13, 20:59
Do którego wrzucajcie wszelakie spostrzeżenia , własne uczucia i odczucia do kart - w tytule podajcie tylko o jaką kartę chodzi albo o sam kolor czy liczbę np - "tarotowe 3" - jeśli chcemy odnieść się do wszystkich trójek w talii czy, "kielichy" - spostrzeżenia i znaczenia tego koloru, Świat - co pokazała nam ta karta...
Dużo jest w internecie informacji o kartach i każdy może znaleźć coś dla siebie, tu dopisujmy co nam karty pokazały...
Obserwuj wątek
    • algaria 5 buław 11.06.13, 21:03
      Pokazała mi boks - sport uprawiany amatorsko przez znajomego
      • algaria Księżyc 11.06.13, 21:04
        Pokazał mi tatuaż z "czaszką"
      • camaretto Re: 5 buław 28.03.14, 13:39
        hihi - a ja mam w talii walkę na kije smile
        Bardzo super !!
      • camaretto Re: 5 buław 28.03.14, 13:43

• freya_v Umiar 11.06.13, 21:11
      Karta mi pokazała ostatnio ogólnie źródło informacji samo w sobie. Czerpiemy z tego źródła informacje którymi potem się dzielimy dalej (przelewanie wody w kielichach)
      • algaria Re: Umiar 12.06.13, 19:12
        Praca z dwóch źródeł
        Przesuniecie w czasie
        Uczucia chłodne
        • algaria 2 monet 12.06.13, 19:13
          To też praca z dwóch źródeł
          • algaria Głupiec 12.06.13, 19:21
            Tak jak sugerowała Tekla
            1 - dziecko
            2 Choroby wieku dziecięcego - zakaźne
            3 Miejsce - hmmm - przedszkole, droga polna, albo szlak górski - zwłaszcza tam gdzie jesteśmy po raz pierwszy
            • ja-tekla Re: Głupiec 13.06.13, 07:41
              osoba - czasami to osoba spontaniczna, otwarta, nie zmanierowana...
              choroby - wynikajace z roztrzepania, nieuwagi...
              • algaria asy 16.06.13, 13:13
                Asy to początek myśl iskra - bez konkretów i działania. Dopiero coś wypatrzyliśmy, wpadliśmy na pomysł, dotknęliśmy, słyszeliśmy o jakiejś propozycji, mamy czas by to przemyśleć i wdrożyć w życie ale to dopiero w innych kolejnych kartach..

As BUŁAW - dla mnie to bardziej myśl plan i start do samego działania niż konkretne czyny. Jest np pomysł na biznes ale do jego zaczęcia jeszcze długa droga np rozpoznawania rynku, szukanie podaży form sprzedaży itp itd - działanie w tym przypadku jest na końcu bo w sumie nawet nie wiadomo czy ten pomysł jest dobrym pomysłem. Tym się różni as buław od as mieczy że tu przy pomyśle " widzimy" działanie przy mieczowym zostajemy w fazie myślenia - zresztą dokładnie to opisze za chwilę. Ponad to as buław to męski fallus to poczęcie, seks, ogień i dym wink

As KIELICHÓW - po za tym ze to róg obfitości zawłaszcza uczuciowej z tym że jeszcze nie wiemy kiedy ta obfitość nas zaleje. As to dobry start w miłość zauroczenie, flirtowanie "wyhaczenie" drugiej osoby - nie jest to wielka miłość ale zauroczenie, strzał amora z szansą na coś fajnego wielkiego i długiego tylko wszystko będzie zależało od nas , naszego podejścia, pielęgnacji uczuć i ich rozwoju. Synonimem asa kielichów może być tzw miłość od pierwszego wejrzenia lub wakacyjna miłość - czy będą trwać? Zależy wszystko od nas. As kielichów jest symbolem miłości romantycznej, czytania wierszy i szeptania słów na przydechu w pełni księżyca na plaży wink

As MIECZY - oprócz samych myśli czego symbolem są miecze to w mieczach by ruszyć dalej działać przejść do konkretów najpierw należy zakończyć przeszłość o ile w asie buław mamy świeży nowy pomysł i możemy go pchnąć do przodu działaniem o tyle w asie mieczy by pchnąć myśl w stronę działań najpierw trzeba rozliczyć to co było. Wziąć miecz i ciąć, odgrodzić. Możecie mnie kroić a ja i tak powiem że kiedy as mieczy wychodzi w kartach na uczucia i związki to jest to odcięcie, rozejście się - związku już nie ma (podobnie jest gdy w kartach na uczucia i związki wychodzi Sprawiedliwość i Świat). As mieczy jest świetny dla teoretyków, myślicieli, planistów, marzycieli - bez konkretów. To symbol narzędzi chirurgicznych i lekarskich... i symbol "długopisu" jeśli wychodzi w otoczeniu odpowiednich kart można sądzić że ktoś wróci do szkoły np na studia.

As MONET - karta brama - kiedyś mówiono że jeśli wypadnie w rozkładzie to nie należy czytać pozostałych kart bo wróżba jest spełniona. As był symbolem szczęścia i wszelkich dobrobytów.. to symbol biznesu własnej działalności lub propozycji pracy - monet z tego niewiele ale na rozruch i działalność akurat.. "weź sprawy w swoje ręce i zacznij działać bo masz możliwości i ktoś (coś) dał Ci szansę wykorzystaj to" - takie przesłanie ma dla mnie ta karta. Wyciągnięta dłoń z monetą a czy ja ją wezmę i zrobię z niej użytek i czy przejdę przez bramę .. to już moja sprawa... Jeśli ta karta wychodzi mi w pytaniach czy ktoś coś zrobi - to znaczy że tak weźmie sprawy w swoje ręce i zacznie działać. Jeśli pytanie nie dotyczy konkretnej osoby - najczęściej as monet pokazuje mi że pytający pierwszy podejmie działanie.
        • szaman.ka Re: Umiar 26.11.13, 17:51
          żonglerka finansami przy ograniczonych środkach
          • szaman.ka Re: Umiar 26.11.13, 17:52
            Przepraszam, miało być do dwójki denarów.
      • ja-tekla Re: Umiar 13.06.13, 07:46
        Umiarkowanie ....ta karta czasami jest jak karta aniola-stróza...pojawiała się przy powaznych problemach i zapowiadala ochronę (?), pomoc (?) sil wyzszych...
        takie przesłanie w niej było: spokojnie, wybrniesz, uda ci się, bo masz wsparcie " na górze"...
    • algaria Tarotowe 4 11.06.13, 21:45
      Czwórki to w tarocie osiągniecie pewnej pełni, stabilizacji i końca - taki marazm w kartach. Mamy już pełen skład np do Kierek a dodatkowy partner jest co najwyżej rezerwowy. Brak jednego powoduje że trzeba zmienić grę i zagrać co najwyżej w "1000"
      W zależności od koloru każda 4 mówi o innych emocjach zamkniętych w karcie. I tak 4 monet - oprócz bardzo pozytywnego znaczenia ma ten stabilizacyjny. "Mam, nie ruszę się, bo mam, ale w sumie to chciałbym mieć więcej, ale nie chce mi się ruszyć, bo jak się ruszę to może się okazać, że ten ruch nie był wart i stracę, ale równie dobrze mogę zyskać - ale tego nie wiem i bo się, nie ruszam, a nie ruszam się, bo mi się nie chce i się boję " - takie koło
      4 Buław - znów z pozytywnym znaczeniem zabawa rozrywka ale i zacisze domowe w którym jest mi tak dobrze, że nie chce mi się wyłazić bo jak wyjdę to mogę zyskać albo stracić więc po co wychodzić? Choć na zewnątrz może być weselej i lepiej, ale wcale nie musi dlatego tu mi dobrze tu zostaje - choć zaczyna się robić nudno"
      4 mieczy - wycofałam się bo jest mi źle - liże rany - "nie wierze, że jak wyjdę ze swojej samotni to mi się poprawi, równie dobrze może mi się pogorszyć, a po za tym ja się lubię pozadręczać i użalać wiec nie wyjdę, choć mi jest źle"
      4 kielichów - marzę, tęsknię, czekam - nic nie robię by to marzenie spełnić wiem, że samo czekanie jest bez sensu, że od tego nic się nie spełni, ale w nim utknęłam, nie ruszę się bo nie (foch) a z drugiej strony wiem że jak się ruszę, to to marzenie i tęsknota się zmieni, albo spełni albo nie - coś muszę zmienić, bo tak nie można dalej żyć, ale mi żal tego co jest i dlatego nie zmienię , nie ruszę, nie wyjdę"
      Mam nadzieję że zrozumieliście moje spostrzeżenia dotyczące 4 to takie chciałabym a boję się i dlatego stoję w miejscu
    • baba_potwor 3 pucharów 12.06.13, 00:35
      Już kiedyś chyba wspominałam, ale z okazji założenia nowego forum napiszę jeszcze raz: 3 pucharów oprócz zabawy i imprezowania pokazuje mi uchylanie się od obowiązków i tak zwane miganie się od roboty.
      • leda-is-one 4 mieczy 12.06.13, 06:10
        Czwórka mieczy jeszcze u mnie na bank pokazuje opóźnienie,czekanie ,przesunięcie ale w efekcie jednak zdarzenie o które pytam zaistnieje.Najdotkliwiej ta czwórka mi dokuczyła pokazując 3godzinne opóźnienie autobusu jak jechałam na Boże Narodzenie do Polski.czekanie na mrozie nie było przyjemne.potem zwróciłam na nią uwagę jak mi się pokazywała i ciągle jakieś spóźnienia mi wieszczywink
    • freya_v Re: Karciany kociołek 12.06.13, 16:54
      Słońce parę razy pokazało mi osoby o wysokim poziomie inteligencji bądź takim ponad przeciętnym.. Osoby o bardzo rozwiniętym intelekcie.
      Ta karta to dla mnie przede wszystkim szeroko pojęta ŚWIADOMOŚĆ i dążenie do samorealizacji. Posiadanie dużego zasobu wiedzy. Czasem karta pokazuje mi też dążenie do oświecenia do zrozumienia wszystkiego: siebie życia sytuacji itp
      • yool125 Re: Karciany kociołek 18.06.13, 00:03
        3 pucharów- cieszenie się codziennością dnia,prozą życia, tym ,że jesteśmy razem i trzeba korzystać z tych chwil
        As pucharów-katar wodnisty,lejący się nos, katar odchodzący szybko jak przyszedł
        10 pucharów-iluzja, patrzenie przez tęczowe okulary na zupełnie byle jaka rzeczywistość
        8 mieczy-zatrzymanie akcji porodowej
        6 mieczy, Śmierć, As mieczy-operacja przy czym śmierć na cięcie cesarskie mi wypadała (no i nowy etap w życiu hehehe 2w1 madry ten Tarot)
        Kapłanka - ciąża
        Siła-przemoc fizyczna
        Król Denarów- właściciela salonu lub firmy samochodowej ( na mojej talii RW wygląda jakby siedział za kółkiem i zmieniał biegi)
        10 buław-kilka razy po kłótni z mężem na pytanie co zrobi....podchodził mnie od tyłu i obejmował jak snopek buław smile))

• nielaik Re: Karciany kociołek 21.06.13, 21:26
        Słońce - ludzie, którzy mogą być rzucani na głęboką wodę w pracy, od razu do najcięższego działu, zadań, poradzą sobie właśnie dzięki wybitnym zdolnością, inteligencji, przebojowości.
        Mnie pokazała osoby, które pomimo młodego wieku zajmują wysokie, odpowiedzialne stanowiska, na których wymagane są wiedza i doświadczenie i Słońce jak najbardziej je posiada, bo bardzo szybko się wszystkiego nauczyło.
        Ludzie nie obawiający się krytyki ze strony innych osób. Nie obawiają się zrobić sobie dziwnej fryzury na głowie i wyjść z tym na miasto, do pracy. Ciekawi je jaka będzie reakcja otoczenia, co w ludziach ruszy, a jeżeli powiedzą że im się nie podoba, Słońce odpowie co to u kogoś oznacza, co się za tym skrywa. Karta oznacza ludzi lubiących wystąpienia publiczne, będących sobą.
    • freya_v Rydwan 21.06.13, 12:05
      Pokazał mi dziewczynę która musiała posługiwać się na codzień dwoma językami bo miała blisko siebie dwie rodziny w jednej mówili po polsku a w drugiej w języku obcym.
      • algaria Re: Rydwan 21.06.13, 13:16
        Kiedy wychodzi mi na sprawy finansowe - pieniądze - zawsze mówi o wyjeździe za granice do pracy
    • hoaxx 6 Monet 22.06.13, 16:40
      Mnie wyszły na takie sytuacje:

Pożyczka - w wysokości mniejszej, niż oczekiwana. Pożyczający w poczuciu zależności finansowej.

Alimenty - zasądzone niższe od oczekiwanych, ekstra wydatki na dziecko uzależnione od dobrej woli "eksa".
      • algaria Re: 6 Monet 22.06.13, 16:51
        Pensja wypłata - ale którą tego samego dnia muszę wydać na płatności i zakupy - ale nie takie zakupy przyjemne - dla siebie coś ekstra - tylko obowiązkowe przyziemne - spożywcze, kosmetyczne, takie życiowe
    • algaria Sprawiedliwość 25.06.13, 13:42
      Zdany praktyczny egzamin na prawo jazdy -czyli dokumenty w garść
      • algaria Król buław 25.06.13, 13:42
        To pozytywne zakończenie każdej sprawy
        • ja-tekla Re: Król buław 23.10.13, 06:55
          Król buław określając osobę " z otoczenia" stwierdza, ze ta osoba zarazi nas energią, optymizmem, zachęci do działania...
          gdy negatywna - to ostrzeże przed kims, kto namiesza, zakłóci, wtrącać się będzie...
      • freya_v Re: Sprawiedliwość 25.06.13, 15:39
        Zawsze mi wypada na chęć zrobienia czegoś zgodnego ze swoimi możliwościami. Obiektywna ocena siebie czy kogoś. Wyciąganie wniosków i ewentualnie zrezygnowanie z czegoś jeśli "wychodzi" że możemy nie podołać.
        • algaria Re: Sprawiedliwość 25.06.13, 16:47
          zawsze pokazuje mi rozpad związków - może nie formalne rozwody ale rozstanie
        • ja-tekla Sprawiedliwosc 23.10.13, 06:36
          karta Sprawiedliwosc często stwierdza, ze dostaniemy to, na co zasłużylismy / co sobie my wypracowali...jest obiektywna...

w związkach czasami oznacza, ze druga strona zaczyna oceniać, patrzeć krytycznie, szukać winy, ale nie u siebie....
          to często brak współczucia, empatii - tylko surowe spojrzenie...

• freya_v Królowa monet 30.06.13, 16:12
      Jako przeszkoda w rozwoju relacji/miłości (gdy pyta kobieta) pokazała wspólne miejsce pracy, chęć utrzymania stosunków czysto zawodowych ze strony pana.
    • baba_potwor 2 denarów 14.11.13, 21:53
      Pokazała mi konflikt, który rozszedł się po kościach.
    • araksol23 Re: Karciany kociołek 01.04.14, 22:54
      Pustelnik pokazał mi duchową samotność mimo związku, brak bratniej duszy. Poczułam też, ze zaczęłam się starzeć mimo stosunkowo młodego wieku. To też choroby reumatyczne i problemy ze stawami i depresyjne nastroje. No i druga twarz pustelnika za którą tą kartę bardzo lubię to duchowość, wyciszenie wewnętrzne...
    • baba_potwor 8 pucharów 07.07.14, 12:39
      Pokazała wymuszoną dezinstalację programu komputerowego (blokował inny, ważniejszy program).
    • caro-caro 5 kielichów 13.07.14, 11:04
      Byłam na olbrzymiej tamie. Z jednej strony stojąca woda - wielki zalew. Z drugiej - strugi wody wyciekające z okrągłych otworów w murze. Pięknie to przedstawia 5 pucharów.
    • algaria 6 buław 21.07.14, 12:44
      Pokazała mi przyjście do kogoś z kwiatami w celu wyjaśnienia nieporozumień. Nie tyle przeprosin, bo nie było za co, bo jedna pani, drugiej pani powiedziała trzeciej pani, jeszcze czwarta nie wiedziała, że ta druga nakłamała, a plota dotknęła pani pierwszej i czwartej i one się spotkały w celu wyjaśnień i prostowania. Co śmieszniej to pani 1 nie znała w ogóle pani 4. Pani 1 przyszła z kwiatem do pani 4 i to pokazała 6 buław - to tak w skrócie smile

Dodam jeszcze, że panie się porozumiały i sytuacja bardzo nieprzyjemna i nerwowa skończyła się happy endem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka