17.03.15, 07:18
Ditta napisała
> Moje teraźniejsze życie to kupa.
> Co czuję w hipomanii?
> Chęć do życia.Wszystko mi sie pali w rękach,mam ochotę coś robić,wszystko mi wychodzi > sprawnie i szybko,moje myśli są ciekawe,barwne jak świat wokół mnie bo on też nabiera > wtedy barw.Nasycenie.
Dzisiejsze życie odpowiada realiom. Niewiele się w nim nie dzieje. Nie ma niczego co
wciąga, co nadaje barwę, sens, ciekawość.
To samo życie, w hipomanii staje się barwne, ciekawe, świat z ponurego staje się ciekawy
i barwny.
Czy hipomania nie jest złudzeniem i barwnym snem.
Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: hipomania 17.03.15, 07:21
      <Czy hipomania nie jest złudzeniem i barwnym snem.>

Jeśli jest to ja bym chciała tak śnić całe życie.Bez manii oczywiście,takiej gdzie przestaje się człowiek kontrolować.
      Ja jestem tak naprawdę tą w hipomanii bo po co takie życie szare gdy się męczę z dnia na dzień?
      • uwierz_w_to Re: hipomania 17.03.15, 07:28
        a ja mam hipokaca
      • mskaiq Re: hipomania 17.03.15, 08:23
        Tylko, że sen trwa w rzeczywistości. Dopóki sen nie jest zaburzony przez rzeczywistość to
        wydaje się zjawiskiem.
        Mania to właśnie zderzenie z rzeczywistością. Np. nie działa internet. Nie da się go naprawić
        zaklęciem. Rośnie bezradność, bezsilność, i pogodny sen nagle staje się gwałtownym,
        poszukiwaniem rozwiązania problemu.
        Pojawia się wściekłość, że nie daje się naprawić internetu i wtedy hipomania staje się manią.
        Można wyjść na klatkę, zawołać o pomoc. We śnie pewnie zjawiłby się wybawca. W
        rzeczywistości przyjeżdża karetka pogotowia.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • ditta12 Re: hipomania 17.03.15, 08:37
          We śnie na pewno pojawiłby się wybawca bo w realnym świecie pomocy znikąd,drzwi zamknięte,można wołać,prosić,każdy się odsuwa,boi,jest niechętny do pomocy.Taki świat a dzielnicowy przy okazji sprawy piwnicy wspominał coś o sąsiedzkiej pomocy-naiwniak.
          Wyobcowanie.
          • ditta12 Re: hipomania 17.03.15, 09:19
            https://k12.kn3.net/taringa/4/5/0/2/6/9/0/molinasss/D91.jpg
            • uwierz_w_to Re: hipomania 17.03.15, 09:48
              ile czasu trwa sama hipomania ile dni? zanim wejdziesz na manię a mania ile trwa też?
              • ditta12 Re: hipomania 17.03.15, 14:40
                Hipomania zarówno jak i depresja mogą trwać po kilka miesięcy.
                Mania u mnie wchodzi szybko i szpital.
                • uwierz_w_to Re: hipomania 17.03.15, 15:02
                  ja mam całe życie hipomaniębig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka