25.08.10, 10:14
Masakrycznie wyłażą (nawet nie wypadają) mi włosy.
Niby wyniki w normie, ale wyłażą i już.
Zawsze jak byłam w nadczynności endo dawał mi na te wyłażenie Zincas
Forte.
Też brałyście? Nie pamiętam tylko w jakiej dawce, a endo na
urlopie ;-(
Czy po jodzie, potem po niedoczynności, teraz niby wyniki w normie -
na te włosy też mam to wziąść, czy to inna sytuacja niż w
nadczynności?
Obserwuj wątek
    • devilyn Re: Łysol 25.08.10, 17:20
      Opisz troszkę dokladniej swoja chorobę, i wyniki podaj razem z
      normami. Badałaś ferrytynę?
      • lupa_87 Re: Łysol 27.08.10, 08:41
        Tu mniej więcej najświeższa historia.
        Wątek
    • zagadka_78 do trychologa 28.08.10, 23:15
      Nie przetłuszczają Ci się dodatkowo włosy? Jeśli tak, to oprócz wyrównywania
      hormonów i sprawdzenia żelaza (ferrytyna) i b12, idź do trychologa (kosmetyczka
      zajmująca się skórą głowy).

Jeśli nie przetłuszczają się, to też idź do trychologa, bo długie wypadanie
      włosów nieodwracalnie zmniejsza ich ilość, bo część cebulek zanika, a na
      utrzymanie ich przy życiu trychologia ma patenty.
      • lupa_87 Re: do trychologa 30.08.10, 14:39
        Nie przetłuszczają mi się. Przez ostatnie 10 lat miałąm nadczynność
        z przerwami i zawsze mi wypadały. Po lekach (w tym cynku)
        przestawały i drastały z powrotem.
        Pytałam tylko czy brałyście cynk na wypadanie włosów?
        • milaemalka Re: do trychologa 31.08.10, 14:50
          Witaj myślę,ze twój problem z wypadaniem włosów związany jest z
          niedoczynnością.Wiela osób tak miało,ja równiez.Włosy bardzo leciały i dopiero
          jakiś czas po ustawieniu hormonów zaczęły odrastac.Wszyskim pokazywałam jaka mi
          szczoteczka rośnie pod grzywką,bo w tym miejscu najlepiej było widać te
          przyrosty smileZerknęłam na Twoje wyniki z czerwca były fatalne,nie mozna
          oczekiwać,ze wszystko szybko się unormuje.Cierpliwości,skoro mi włosy odrosły to
          dlaczego nie miałyby twoje odrosnąć?.W chwili ,gdy zaczęły wypadac zaczęłam je
          zapuszczać.Spinałam taki zakrecony wywijasek.Pózniej była to kitka złapana na
          potylicy i podniesina do góry,gdzie spinałam ja spinką.W ten sposób czesałąm sie
          tylko rano,czyli tylko raz dziennie grzebien wyrywał sporo włosów.A po drugie
          nie było tak jak na krótkich włosach widać ,ze jest ich tak mało. Oprócz
          hormonów pilnuj ferrytyny.
          • netrobi wypadające włosy 02.09.10, 22:13
            Ja miałam również problemy z wypadaniem włosów. Dermatolog przepisała mi witaminę B6 w
            zastrzyku, której nie brałam ze względu złą tolerancję. Wcierki na głowę oraz calcium w tabletkach.
            Efekt bardzo bobry był po wcerkach. Dodatkowo poinformowała mnie, że włosy wypadać będą! Efekt
            hashimoto. Przed wypadaniem włosów strasznie przetłuszczały mi sie włosy. Zauważyłą również, że
            kiedy zmianiałam dawkę leku włosy również wypadały ( zwiększenie dawki). Teraz sytuacja się
            uspokoiła ale dermatolog zaleciła profilaktykę wcierania leku w głowę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka