Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE !

13.10.10, 08:12
Witam.
Stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy. Najprawdopodobniej mam tż chorobę już od około 3- 4 lat. Nałożyło się wiele chorób i nie leczyłem tego wcześniej bo myślałem że te objawy to inne choroby na które cierpię, lub uboczny skutek brania leków na te inne choroby.
Tarczyca coraz bardziej dała o sobie znać i dopiero od 3 miesięcy się leczę po badaniach które jednoznacznie rozjaśniły iż tą chorobę mam.
Leczę się euthyroksem mikroelementami i witaminami od 3 miesięcy.
Puki co tsh i inne badania nie zmieniły się tak jak i typowe objawy ( łącznie z guzem na tarczycy, 2 usg potwierdziło iż guz nadal jest taki jak był - nadal do obserwacji co 2 mieś )
Mam bardzo ważne pytanie :
- 1. Czy tą chorobę da się wyleczyć na 100% , czy będę musiał brać leki do końca życia, nawet jak tsh i inne badania będą na dobrym poziomie ?
- 2. Zus zmienił ni rentę z 3 grupy na 2 na rok z powodu tarczycy. 3 Grupę miałem na inne choroby. W ZUS powiedzieli że może tą tarczycę może da się wyleczyć.
Nie chodzi mi o tą rentę, tylko o to jak pokierować swoim życiem w przypadku jak by ZUS znów za rok dał mi 2 grupę.
Nie wiem czy wyrejestrować zawieszoną działalność i czekać, a gdy się wyjaśni zarejestrować na innych zasadach, na pół etatu jako osoba niepełnosprawna ze stopniem znacznym na stałe przyznanym pół roku temu po 4 poważnych operacjach.
I tak przez minimum rok nie będę mógł pojąć żadnej pracy.
Niestety lekarze endokrynolodzy nie chcą mi jednoznacznie odpowiedzieć i każdy mówił że raczej leki do końca życia bo ta tarczyca od 3 do 4 lat była nie leczona
-( leczę się u jednego , ale byłem też po 2 razy u 2 innych )
Bardzo Was proszę o informacje co do wyleczenia / chciałbym znów wrócić na rynek pracy i dorabiać , lecz gdy nadal będę miał tą chorobę to niestety nie da rady - gryzie się z RZS i ZSKK na które biorę silną chemię.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 13.10.10, 08:51
      nortal napisał:

> Witam.
      > Stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy. Najprawdopodobniej mam tż chorobę ju
      > ż od około 3- 4 lat. Nałożyło się wiele chorób i nie leczyłem tego wcześniej bo
      > myślałem że te objawy to inne choroby na które cierpię, lub uboczny skutek bra
      > nia leków na te inne choroby.
      > Tarczyca coraz bardziej dała o sobie znać i dopiero od 3 miesięcy się leczę po
      > badaniach które jednoznacznie rozjaśniły iż tą chorobę mam.

napiszesz jakie robiłeś badania i ich wyniki?

> Leczę się euthyroksem mikroelementami i witaminami od 3 miesięcy.

jakie to witaminy i mikroelementy?!

> Puki co tsh i inne badania nie zmieniły się tak jak i typowe objawy ( łącznie z
      > guzem na tarczycy, 2 usg potwierdziło iż guz nadal jest taki jak był - nadal d
      > o obserwacji co 2 mieś )

a to jest guz czy zwapnienie?
      robiłeś biopsję?

> Mam bardzo ważne pytanie :
      > - 1. Czy tą chorobę da się wyleczyć na 100% , czy będę musiał brać leki do końc
      > a życia, nawet jak tsh i inne badania będą na dobrym poziomie ?

podejrzewam, że codzienne zażywanie tyroksyny masz wpisane do końca.

> - 2. Zus zmienił ni rentę z 3 grupy na 2 na rok z powodu tarczycy.

To jesteś szczęściarz.
      Ze mną nie chciał nawet rozmawiać.

3 Grupę miał
      > em na inne choroby. W ZUS powiedzieli że może tą tarczycę może da się wyleczyć
      > .
      > Nie chodzi mi o tą rentę, tylko o to jak pokierować swoim życiem w przypadku ja
      > k by ZUS znów za rok dał mi 2 grupę.
      > Nie wiem czy wyrejestrować zawieszoną działalność i czekać, a gdy się wyjaśni z
      > arejestrować na innych zasadach, na pół etatu jako osoba niepełnosprawna ze sto
      > pniem znacznym na stałe przyznanym pół roku temu po 4 poważnych operacjach.
      > I tak przez minimum rok nie będę mógł pojąć żadnej pracy.
      > Niestety lekarze endokrynolodzy nie chcą mi jednoznacznie odpowiedzieć i każdy
      > mówił że raczej leki do końca życia bo ta tarczyca od 3 do 4 lat była nie leczo
      > na
      > -( leczę się u jednego , ale byłem też po 2 razy u 2 innych )
      > Bardzo Was proszę o informacje co do wyleczenia / chciałbym znów wrócić na ryne
      > k pracy i dorabiać , lecz gdy nadal będę miał tą chorobę to niestety nie da rad
      > y - gryzie się z RZS i ZSKK na które biorę silną chemię.

Po ustawieniu poziomów hormonów życie powraca do normy.
      Jak wcześniej pisałam ZUS nie daje renty na to schorzenie.
      Co do Twojej działalności zawodowej sam musisz podjąć decyzję.
      • nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 13.10.10, 17:55
        Bardziej chodzi mi o to czy jest uleczalna do końca ?
        Czy raczej zaleczalna i do końca życia będę zmuszony bać na to leki ?
        Czy gdy się zaleczy to znów się może po jakimś czasie odnowić ?
        Jestem po 40 ...
        Dziękuję za odpowiedż i pozdrawiam.
        • nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 17.10.10, 14:06
          Witam ponownie.
          Podbijam bo może ktoś się ulituje i napisze o swoich doświadzczeniach i rozwiele moje wątpliwości.
          Liczę na pomoc.
          Pozdrawiam i dziękuję.
    • madziulaw Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 17.10.10, 14:12
      witaj,
      nie odp na żadne pyt zadanie przez Tess. Bez info o które prosiła - nie da się nic powiedzieć. bo pyt jest na jakim tle masz niedoczynność. hashimoto?
      • nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 17.10.10, 17:01
        Nie wiem na jakim tle. Czy hashimoto to też nie wiem. Lekarze jednoznacznie stwierdzili że mam niedoczynność tarczycy po usg ( wyszedł niewielki guzek do obserwacji - co 2 - 3 mieś )
        O zwapnieniu nic nie pisałem. Nie zwapnienie tylko guzek. Biobsji narazie puki co nie kazali robić - dopiero po następnym USG po jakimś okresie badania. Mam podwyższone TSH i inne ...prolaktyna i jakieś tam jeszcze są złe. Obecnie po tym okresie leczenia uczucie zimna trochę minęło, czasem się pojawia - średnio 2 razy w tyg, ale już nie tak jak było przed leczeniem ,że musiałem mieć w pokoju 26- 30 st. non stop. Najgorsze są zaparcia - niestety nie ustąpiły wcale, czasem kilka dni nie mogę...
        Ogromne problemy z potencją - rok temu nie miałem ich wcale - obecnie nie chce mi się wcale. Dziwny objaw mam tromor obu rąk - nie wiem od czego...alkoholu nie piję wcale , a to raczej objaw nadczycznności a nie niedoczynności. No i ta deprecha, wcale mi się nie chce z domu wychodzić, nic mi się nie chce, nie mam siły, nie mogę się na niczym skupić. Do tego duszności.

Co do renty to nie tylko tarczyca ale jescze wiele innych chorób/ To nie jest istotne.
        Nie chodzi o rentę.

Głównie chcodzi mi o to czy z tego się wychodzi całkiem i przestaje brać te leki czy będę musiał je brać do końca mego żywota ?
        Witaminy - minerały > cynk / miedż z cynkiem ... i różne plusze zalecane przez endokrynologów, zgodnie z ich zaleceniami biorę tak jak mówili.
        Niestety czas mija , a objawy są - jedynie to uczucie zimna odpuszcza trochę - reszta objawów po 3 mieś leczenia jest taka jak była i zero reakcji mimio zwiększonej dawki euthyroxu.
        Proszę - odpiszcie
        • madziulaw Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 17.10.10, 19:08
          PODAJ OPIS USG!

drżenie rąk, depresja, klopoty z potencja oznaczają że nadal jesteś w niedoczynności. to typowe objawy. drzenie rąk wcale nie jest charakterystyczne dla nadczynności..PODAJ WYNIKI!!!!!!!!

dlaczego tak się martwisz leczeniem tarczycy. przyjmowanie hormonu to UZUPELNIANIE tego czego chora tarczyca nie produkuje. najwazniejsza kwestia przyjmować tyle hormonu ile potzreba zeby organizm mógł funkcjonować. lekarze leczą wg tsh co jest błędem bo tsh przestaje być wiarygodne kiedy zaczynasz leczenie syntetyczną tyroksyna. najwazniejszy jest poziom wolnych hormonów tarczycy czyli ft3 i ft4

dobre ustawienie tarczycy oznacza lepsze funkcjonowanie innych narządów, znacznie mniej dolegliwości w innych chorobach towarzyszącyh albo w ogóel ich ustąpienie
          • nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 17.10.10, 23:24
            Ale da się z tego wyjść czy do końca życia muszę brać leki na tą chorobę ?
            Czy ona powraca jak ją się wyleczy ?
            Czy i kiedy odpuszczą dolegliwości związane z tą chorobą: potencja, depresja, zaparcia, duszności i inne ( głównie potencja, bo puki co bez efektu ...)
            Jutro napiszę wyniki.
            W piątek idę do endokrynologa , wybranego z tych 3 którego uważam za najlepszego.
            A w środę badania krwi, brac przed badaniem euthyrox ? / wcześniej nie kazali to nie brałem.
            Dziękuję i pozdrawiam
            • madziulaw Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 18.10.10, 08:56
              Ale da się z tego wyjść czy do końca życia muszę brać leki na tą chorobę ?

---podaj opis usg

Czy i kiedy odpuszczą dolegliwości związane z tą chorobą: potencja, depresja, z
              > aparcia, duszności i inne ( głównie potencja, bo puki co bez efektu ...)

-------po uregulowaniu hormonów

brac przed badaniem euthyrox ?
              -------ABSOLUTNIE -NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! badanie bez leku

skad jestes ---chodzi o endo
              • nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 18.10.10, 09:47
                Z Warszawy , czeczę się w Lux Med.
                TSH 5,20
                FT3 5,36
                FT4 1,42
                TPO 8,7
                PRL 18,28
                Testosteron 1,23

Usg
                Cieśń szer 7mm
                Prawy płat 20-18-47
                Lewy płat 16-20-47
                W miąższu części środkowo górnej lewego płata obecny guzek normoechogenny o otoczką o wym 7-5 ( Z lewej ten guzek )
                Okoliczne węzły niepowiększone.
                Guzek lewego płata 7-5mm do obserwacji za 2-3 mieś po leczeniu. W przypadku różnic w następnym USG wskazana biobsja.

Muszę dodać iż lewa strona ciała ma lekki niedowład, opadająca lewa stopa, ubytek słuchu ( laryngolog powiedział że w uchu wszystko ok, zatoki i inne też - że to porażony nerw: tarczyca lub neurologiczna sprawa ) opadająca lewa powieka, okulary lecą na lewo w dół , każda nowa para, lewa strona policzka i ust tez opada w dół, drętwienia lewej strony głowy ( tak jak by ktoś wyrywał mi włosy z lewej strony )
                Utykam na lewą nogę - jest słabsza i ma mniejszy obwód, to samo z lewą ręką.
                Lekki niedowład i osłabienie siły lewej ręki. Dodatkowo mimo iż 2 razy miałem operowaną przepuklinę lewostronną , nadal mam ból pachwiny lewej i jak długo siedzę, stoję to puchnie i mam górkę , przechodzi rano po śnie. Na usg ( 3 razy robionym ) nie ma przepukliny i nikt nie wie co to. A czasem tak boli jak by ktoś szpile wbijał. No i dodatkowo mam RZS - czyli poranna sztywność stawów jest mimo leczenia methrothexatem.
                Wszystko z lewej strony.
                No i ten guzek z lewej strony
                • madziulaw Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 18.10.10, 11:00
                  a w usg nie ma slowa o echogeniczności miąższu?
                  jakie sa normy badan? mozesz w oparciu o nie wyliczyc udział procentowy w yniku w stos do normy? (u góry strony masz kalkulator)

masz bardzo złe tsh---jestes w niedoczynności. póki z niej nie wyjdziesz nic się nie poprawi. w niedoczynności mięśnie kiepsko pracują. wszystko jest możliwe nawet niedowłady lekkie, drętwienia, brak czucia.
                  trzeba podwyższyc dawke koniecznie --zastanowimy sie nad tym, ale najpierw PROCENTY! nie mam czasu przeliczac za ciebie mam małe dziecko
                  • nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 19.10.10, 11:38
                    Witam
                    Dziękuję sedrecznie za pomoc i zainteresowanie moją chorobą.

Jeśli chodzi o echogeniczność miąższu to piszą tylko że :
                    Miąższ narządu normoechogenny, prawidłowo unaczyniony,
                    w miąższu części środkowo górnej lewego płata obecy guzek normoechogenny z otoczką o wym 7/4mm morfologicznie do obserwacji.
                    Pozostały miąższ gruczołu o prawidłowej jednorodnej echostrukturze.
                    Okoliczne węzły chłonne niepowiększone.
                    Jeśli chodzi o wyliczenie procentów z kalkulatora to postaram się dziś to przeliczyć.
                    Puki co muszę się położyć bo fatalnie się czuję ( Dziś, czyli we wtorki rano biorę chemię - methotrexat na RZS i ZZSK - 8 tab 2,5mg - czyli 25 mg ) Dzisiejszy dzień i jutrzejszy spędzę w łóżku i w łazience bo mam torsje po kilku godzinach jak zaczyna działać chemia.
                    A jeśli chodzi o temperarurę to zawsze rano mam 35 - 35,5 a wieczorem 37 - 37-5. Tak jest codzień mimo leczenia euthyroxem.
                    Oczywiście muszę się dogrzewać piecykiem, najlepsza temp dla mnie to 28-30st w pokoju.
                    Obecnie już trochę mniej zimno daje o sobie znać, ale nadal jest odczuwalne .
                    Ale będę starał się robić wszystko by to wyliczyć.
                    Jeszcze raz z całego serca dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
                • madziulaw Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 19.10.10, 12:48
                  nortal, nie wiedziałam, ze chemia. przykro mi że tak się męczysz.
                  podaj normy do wyników ft3 i ft4 --przelicze sama na procenty...
                  prl i testosteron - niewazne póki nie uregulujesz tarczycy.

jaką dawkę euthyroksu ci przepisano?????? potrzebujesz zdecydowanie większej - tsh 5 jest katastrofalne. dlatego masz depresję, impotencję, nie masz sił.

w Lux medzie zapisz się do Grajewskiej. jest endo i dziecięcym i dla dorosłych. może nie jest neisamowita, dużą wage przywiązuje do tsh co jest wielkim błędem, ale najlepsza ze wszystkich tam.
                  sam musisz się nauczyc jak ustalać dawki optymalne dla twojego organizmu a później dyskutować na ten temat z Panią Dr.

ustalanie optymalnej dawki polega na wylapaniu POZIOMU PROCENTOWEGO FT3 I FT4 na jakim czujesz się najlepiej (w ramach normy czyli 1-100%). i później dążysz do takiego poziomu.ludzie zdrowi maja hormony na poziomie 40-50% i powyżej, do 90 paru procent.

jeśli nie masz niedoczynności na tle auto czyli hashimoto - ta niedoczynność z czasem może rzeczywiście przejsc.
                  aby śledzić czy to nie hashimoto raz na rok należy robić usg tarczycy oraz przeciwciała tpo i tpg.
                  w badaniach unikaj kontrastu w postaci JODU. prowokuje tarczyce do szybkiej pracy i strasznie miesza w hormonach + prowokuje ruszenie procesu autoimmunologicznego (o ile taki jest uśpiony) i w szybkim czasie nasila niedoczynność. jest inny kontrast...

trzymaj sie dzielnie, wszystko będzie dobrze trzeba tylko porządnie zająć się tarczycą, a wrócą siły, chęci i optymizm.

co to za choroba na kt bierzesz chemię, nie wyłapałam....
                  powodzenia bo jesli chodzi o tarczyce zaczynasz walke o swoje dobre samopoczucie!!!!!!!!!!!!!

• nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 21.10.10, 11:55
                    Witam
                    Madziula, próbowałem to jakoś przeliczyć , ale mi nie wychodzi.
                    TSH 5,20
                    FT3 5,36
                    FT4 1,42
                    TPO 8,7
                    PRL 18,28
                    Testosteron 1,23
                    Jeśli możesz to prosił bym Cię byś przeliczyła, niestety mi nie wychodzi.

Co do tej chemii to HLA B27 w rdzeniu kręgowym
                    ( puki co niezłośliwy nowotwór rdzenia kręgowego )
                    Znaleźli oponiaka , ropniaka w odcinku piersiowym. Na to biorę chemię. Wypadają mi włosy, mam torsje i inne ,,niespodzianki,, po tej chemii.
                    Dlatego jest zwłoka w operacji odcinka kręgosłupa piersiowego. Już dawno by mnie pokroili, ale przeszkadza ten ropniak. Wiesz z tym się żyje od 2 do 10 lat. Chyba że jest dobrze leczone - mocna chemia i stała kontrola lekarzy - krew, rezonanse, inne badania, unikanie pozcji siedzących, stojących i jak naj mniej wsiłku. Dokładna kontrola i dobrze dobierane na bieżąco leki.
                    Jestem załamany nie tylko tymi chorobami ale też tym że nie mogę pracować - a renta z ZUS to grosze i ledwie starcza na kosztowne leki.
                    Pozdrawiam
                    Wszyscy specjaliści twierdzą iż mam to już długo ( kilka lat ) Przez ten okres brałem silne leki przeciwbólowe aż nastąpiły przerzuty na tarczycę stawy RZS i stawy kręgosłupa ZZSK. Dopiero jak te choroby dały o sobie znać i leki przeciwbólowe przestały już pomagać trafiłem do szpitala i tam wykryto RZS i ZZSK no i ten HLA B27. Od tamtej pory tylko szpitale, operacje i wzyty u lekarzy i na rehabilitacjach.
                    • hashi-tess Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 21.10.10, 21:31
                      nie napisałeś norm do wyników badań,
                      a bez nich nie da się przeliczyć wyników na %.
                      • nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 22.10.10, 14:26
                        TSH 5,20,ulU/ml norma 0,27 -4,2
                        FT3 5,36 pg/ml n 2,00-4,40
                        FT4 1,42 ng/dl n 0,93 1,70
                        TPO 8,7 lU/ml n 8,7 < 34,0
                        TG 13,0 lU/ml n <115,0
                        LH-h 1,69 mU/ml n 1,70 -8,60
                        PRL 18,28 n 4,04 -15,2
                        Testosteron 1,23ng/ml n 2,49 - 8,36

Dziś odebrałem wyniki samego TSH i wyszło :
                        TSH ( test III generacji 1,490 ,uU/ml norma 0,270 - 4,200
                        Ja już nic z tego nie kapuję - raz jest za wysokie TSH raz niskie
                        ( wczoraj pobierali krew - nie brałem euhyroxu - co ciekawe, przed wczoraj i wczoraj było mi zimno mimo że miałem w pokoju 28-30 st , miałem też tremor obu rąk )
                        Po pobraniu krwi wziąłem euthyrox i dziś rano. Obecnie mam 23 st i mi cieplutko mimo że jestem tylko w podkoszulce. Nie przykrywam się kołderką. Nie mam tremoru mimo że dziś mam bardzo stresujący dzień.
                        Czy mogę mieć i niedoczynność i nadczynność czy to przez methotrexat(biorę w środy) - kurcze - bo ja już nic nie kapuję - już raz tak miałem że TSH było poniżej 1 ( 0,83 ) było to miesiąc temu. Myślałem że przez pomyłkę wziąłem euthyrox przed wyjściem na badanie, ale policzyłem tabletki i okazało się że nie.
                        Zwykle TSH mam powyżej 5 ?
                        Dzięki że zdecydowałaś się to przeliczyć i pozdrawiam
                        • hashi-tess Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 22.10.10, 22:37
                          nortal napisał:

> TSH 5,20,ulU/ml norma 0,27 -4,2
                          > FT3 5,36 pg/ml n 2,00-4,40
                          > FT4 1,42 ng/dl n 0,93 1,70

FT4 63.64% [wynik 1.42, norma (0.93 - 1.7)]

FT3 140% [wynik 5.36, norma (2 - 4.4)]

czy te badania tj. TSH, FT4 i FT3 wykonywałeś
                          z jednej próbki krwi?

> TPO 8,7 lU/ml n 8,7 < 34,0
                          > TG 13,0 lU/ml n <115,0
                          > LH-h 1,69 mU/ml n 1,70 -8,60
                          > PRL 18,28 n 4,04 -15,2
                          > Testosteron 1,23ng/ml n 2,49 - 8,36
                          >
                          > Dziś odebrałem wyniki samego TSH i wyszło :
                          > TSH ( test III generacji 1,490 ,uU/ml norma 0,270 - 4,200
                          > Ja już nic z tego nie kapuję - raz jest za wysokie TSH raz niskie

przy zajadaniu syntetycznej tyroksyny TSH jest mało wiarygodnym
                          badaniem. Poza tym ma dość dużą bezwładność i nie należy
                          jego wynikiem tak mocno się przejmować.
                          Najważniejsze są poziomy FT4 i FT3.

> ( wczoraj pobierali krew - nie brałem euhyroxu - co ciekawe, przed wczoraj i w
                          > czoraj było mi zimno mimo że miałem w pokoju 28-30 st , miałem też tremor obu r
                          > ąk )
                          > Po pobraniu krwi wziąłem euthyrox i dziś rano. Obecnie mam 23 st i mi cieplutk
                          > o mimo że jestem tylko w podkoszulce. Nie przykrywam się kołderką. Nie mam trem
                          > oru mimo że dziś mam bardzo stresujący dzień.
                          > Czy mogę mieć i niedoczynność i nadczynność czy to przez methotrexat(biorę w śr
                          > ody) -

to lek /methotrexat/, który ma na wszystko wpływ, również na poziom hormonów.
                          Poza tym jeśli te badania są wykonane z jednej próbki krwi to prawdopodobnie
                          miałeś rzut choroby, kt. właśnie daje takie objawy, o kt. pisałeś.

Na marginesie - ja też swego czasu brałam methotrexat, ale zażywałam
                          go codziennie. Czy musisz go zażywać w tak dużej dawce raz w tygodniu?

• nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 23.10.10, 10:09
                            Tak te badania były robione tego samego dnia przy jednym pobraniu.
                            Methotrxat, tak muszę brać, tak zalecił reumatolog razem z onkologiem.
                            Dziś znów mi zimno, mam tremor, sztywność stawów, zaparcia, straszne osłabienie...
                            Zbiłem następną szklankę i pokrywkę cukierniczki ( horror - już zaczyna brakować szklanek...)
                            Ale to może być przez operacje wycięcia cieśni nadgarstków obu rąk na wiosnę tego roku. Niestety , manualność nie wróciła - czasem jest lepiej, a czasem ( tak jak dziś ) manualność jest tragiczna.
                            • hashi-tess Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 24.10.10, 19:44
                              Zwiększyłeś dzisiaj dawkę?
                              Podnieś ją o 12,5mg.
                              • nortal Re: Bardzo proszę o pomoc informacyjną - PILNE ! 25.10.10, 08:48
                                Zwiększyłem 25+ 12,5 - w sobotę. Odpuściły zaparcia i powróciła potencja. Ciekawe na jak długo...? Zapomniałem dodać że biorę też Venoruton 500 2x1 . Urolog i proktolog stwierdzili że wszystko ok i te dolegliwości to wina tarczycy ,zapalenia rdzenia i leków które na to biorę. Na szczęście nie muszę do nich chodzić - a jeszcze że to może być stres. Istotnie stres związany z chorobami i niepewność co do wyleczenia jest ogromny, dodatkowo jeszcze osobisty dramat z którym jakoś muszę się uporać. Ciągle myślę o tym czy będę mógł pracować i jeśli już to kiedy ... Dobiła mnie komisja z ZUS : Panie z takimi wynikami i chorobami pan myśli o pracy ? .... Przedłużyli całkowity zakaz na rok ( bo taka procedura, następne przedłużenie będzie na 3 lata lub dożywotnio. Tylko jeszcze żeby ta renta starczała na utrzymanie - jestem uzależniony od innych osób co pogłębia mój stres .
                                Napiszę co i jak po wizycie u endokrynologa .
                                Dziękuję i pozdrawiam
                                • pilat_poncjusz [...] 27.10.10, 17:19
                                  Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                                  • pilat_poncjusz ? 01.11.10, 18:03
                                    To też jest forma odpowiedzi - usunąć wpis. Napisałem przypadkiem prawdę i przypiekło? Ucieczka i zasłonięcie ust innym - nie wuem - ale chyba też jest sposobem na rozwiązywanie problemów. Ubodło, bo byłem jedynym, który nie utyskiwał i nie użalał się? A może jednak udało mi się powiedzieć prawdę?
                                    Lubisz, gdy kobiety się nad Tobą użalają - prawda?
                                    Ale dla mnie to obojętne - miałem trochę czasu i zajżałem - a tu taka niespodzianka: wpis usunięty. Brawo Panie Nortal - brawo za metody prowadzenia dyskusji.
                                    • hashi-tess Re: ? 01.11.10, 19:28
                                      Twój post uraził nie tylko autora wątku.
                                      Zapraszam do lektury netykety forum.

Post został usunięty przeze mnie.
                                      • pilat_poncjusz Re: ? 02.11.10, 08:00
                                        Nic nie wiesz o mnie, nic nie wiesz o Nortalu. Opierasz się TYLKO i WYŁĄCZNIE na tym co zostało napisane przez ludzi, których na oczy nie widziałaś. Skąd wiesz jakie ja mam prawo do krytyki - w każdym razie mam prawo do wyrażania swojej opinii.
                                        Zadałaś sobie choć trochę trudu i spróbowałaś zrozumieć kogokolwiek poza sobą samą?
                                        Nie atakuję nikogo - uważam zwyczajnie, nie podoba mi się to, że ktoś tak ostetentacyjnie "obnaża się" publicznie - uprawia sieciowy ekshibicjonizm - to Ci zupełnie nie przeszkadza?
                                        Myślisz, że jestem w sieci i na tym forum dlatego, że cierpię na brak czasu? A może mam jednak inne powody, dla których spędzam większość dnia przed kompem?
                                        Jak mało wiesz i jak połowicznie oceniasz ludzi!
                                        • hashi-tess Re: ? 02.11.10, 14:26
                                          na tym forum omawiamy choroby związane z tarczycą.
                                          Natomiast Twoje posty nie mają z tematem forum nic wspólnego.
                                          Dalszą dyskusję z autorem wątku powinieneś przenieść na priva,
                                          inaczej Twoje posty będę kasowała.
                                          • pilat_poncjusz Re: ? 02.11.10, 17:17
                                            tak masz rację - tu się mówi o chorobach "związanych" z tarczycą. Może i przesadziłem, ale doskonale wiem co to znaczy. Widziałem Twoje liczne wpisy na innych wątkach - wiesz co to hashimoto. Ale czy libido i potencja to w tym wszystkim najgorsza sprawa? Trudności z oddychaniem, strach przed samym sobą - czy wiesz co to znaczy, kiedy masz tak głęboki atak depresji, że trzeba zamykać w pokoju (dla własnego dobra).
                                            I co mi tu pomoże czyjekolwiek utyskiwanie ?
    • madziulaw [...] 18.10.10, 22:08
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka