Dodaj do ulubionych

jelito a tarczyca

24.02.12, 12:00
w jakich chorobach jelito nie moze wydalic kalu nawet mimo diety, malej ilosc kcal ,wody -sama woda zalega w jelicie- srodkow przeczyszczajacych ,rozluzniajach,diety,sportu i wzystkich innych dostepnych lekow ,jedynie lewatywy( czasami ze szczypta sody bo jakis kwas w jelicie jakby je paralizowal czasem i wtedy nawet lewatywa nie oprozni wydetego bolesnego jelita,- to jedyne co troche pomaga. w rtg jest wziaz obraz "znacznycj ilosci mas kalowych i plynow wz ucie jelita grubego, o dziwo w kolonoskopi i uporczywych kilkudniowym oczyszczaniu jelita lewatywami i fortransem,olejem rycynowym , i nie do konca i tak oczysci sie jelito, nic nie wychodzi ,fakt ze w jednym miescju kolonoskop ciezko przechodzi i pielegniarka musi trzymac jelito ale nic nie m polipow raka ,itp, czy to moze byc nierozpoznana w dziecinstwie choroba churszpringa? chociaz kiedys nie bylo tak zle, oprocz tego jest jeszcze przepuklina zoladek wchodzi do klatki piersiowe, refluks,wymioty zolcia bo kwas blokuje sie controlociem 20 raz dziennie, czesto sa tez objawy zatrucia gdy nie wydali sie kalu lewatywa na czas,zimne poty,drgawki,zaburzenia swiadomosci, duszenie ,lęki,panika,bezssenosc, objawy te ustepuja gdy uda sie jakis cudem za pomoca szeregu lewatyw wydalic czesc kalu i zracej goracej cieczy ,ktora nierzadko kaleczy odbyt,
stan refluksu pogarszaja nawet juz male dawki magnezy np 100mg powoduje wymioty zolcia i cofanie sie tresci z jelit do wyzszych ich parti, a polepsza stan zwykly wapn,zmniejsza refluks
.lekarze wmawiaja juz nawet chorobe psychiczna i nierozumieja tych objawow i jak dziwnie dziala np magnez. co to moze byc,churszpring? to trwa od lat juz , wiem ze kiedys tez bioterapeuci i charyzmatycy cos robili , z jelitami,jakies przekazy energi,oczyszczanie itp.
Obserwuj wątek
    • alva_alva Re: jelito a tarczyca 24.02.12, 19:30
      Ja myślę, ze tobie by się przydał gruntowny pobyt w szpitalu i badania dokładne. Nie sadze aby tak mocne objawy były na tle tarczycy. Nic nie piszesz o innych objawach mogących świadczyć o zaburzeniach tarczycy.
    • pies_z_laki_2 Re: jelito a tarczyca 25.02.12, 01:05
      Dziękujemy za tak dokładny opis dolegliwości sad

Czy masz wyniki badań hist-pat jelit?
      Niezdiagnozowaną chorobę Hirschsprunga trudno "donosić" do wieku dorosłego... a ty jeszcze żyjesz, więc to chyba nie to... A jakby co, można to operacyjnie leczyć, podobno.

A tarczycę ktoś ci kiedyś badał? Masz jakieś wyniki badań z krwi?
    • slowirek12 Re: jelito a tarczyca 06.05.12, 07:32
      Moja mama przeszla wlasnie operacji wyciecia pecherza moczowego I kawalka jelita grubego bedzie oddawac mocz do woreczka. Jak sie dowiedziała o raku przeszła na dietę wg. Tombaka co napisał Tombak bardzo skutecznie sobie z tym poradziła bo walczy ze swoim rakiem od 20 lat. Do tego doszły porady koleżanek nawet jednej z Rosji . Pije wyciągi z kory ńie wiem czy nie brzozy. Chodziłam do niej na obiady które przygotowywała właśnie według zasad z książek Tombaka. Po 3 latach stwierdziłam ze za każdym razem wracam od ńiej z bólem głowy i mam wiecznie biegunki doszło do tego ze w okolicy odbytu pojawiła mi sie wysypka i ciagle bylam w tych okolicach spocona .Nawet samoczynnie odbyt mi Nie trzymał płynów poprostu popuszczalam .ból głowy spowodował ze znalazłam sie kolejny raz w szpitalu. Tam mi przekazali ze jeśli jeszcze raz będę mieć taki ból głowy to mńie poloza w szpitalu i sprawdza stan zdrowia nie doszło do tego ale od zwykłego badania krwi wyszło mi ze mam nadczynnosc tarczycy biorę hormony od roku zajadam sie stekami lekko usmazonymi bo miałam niski poziom żelaza bo dieta Tombaka nie zaleca jedzeńia mięsa brałam rownież 600 gram żelaza dziennie. Do tej pory jem truskawki i dużo białka .doprowadzilam sie do stanu ze nie byłam wstanie podńiesc odkurzacza i przenieść z jednego miejsca na drugie. Do tego staram sie u mamy nic nie jeść ponieważ stwierdzam ze do jedzenia to chyba ona dodaje środków przeczyszczajcych. Bo to jest nie możliwe ze właśnie złe sie czuje po wizytach u niej nie dochodzi do jej głowy ze każda dietę trzeba na jakiś czas przerwać i wrócić do innego jedzenia.a ja powoli wracam do zdrowia mam 42 lata i wszystkie objawy duszności zrywalam sie w noćy bez powodu tak nagle bez Kaszlu i to duszenie w klatce piersiowej .zadyszki po wchodzeniu po schodach, pocenie sie ciała, wieczne otwieranie okien w domu bo duszno. Teraz już tego nie mam . I jeszcze przy tarczycy nerwy do tego stopnia ze sie z krzykiem wyskakuje na osoby obce po np. Wykonaniu głupiej czynności która spowodowała ze nakrzyczalam . Przykładem może być jak sklepowa pokazała mi palcem wskazującym na kolejkę za mną a ja miałam duży plecach 20 kilowy pełen zakupów i ta dała mi do zrozumienia ze sie za długo pakuje ściągnąć z lady musiałam podskoczyc i wrzucić plecak na ramiona po efekcie palca pokazała mi dwa palce pocierajace ze pieniądze odsunela sie od kasy rozłożyła nogi szeroko i patrzy a ja na te gesty lekceważenia wyskoczylam na nią ze z dzieckiem i plecakiem wazwacym z 40 kilo nie ucieknie ze sklepu i ze mam prawo do spokojnego spakowania towaru i nie obchodzi mnie kolejka bo zostawiam tutaj pieniądze a ze w jej rozkraczone nogi nie wlozę bo jestem kobieta ,może to reakcja była wlasnie spowodowana tarczyca . Polecam zrobić badania.
      • ancyk.62 Re: jelito a tarczyca 08.05.12, 17:38
        A może przesadziłaś ze srodkami przeczyszczxającymi branymi ciagle...i teraz totalnie rozleniwione jelita..plus tarczyca..robi swoje.
        Ja kiedys tak miałam..odstawilam całkowicie wszelkie przeczyszczacze...jest lepiej...a boje sie teraz każdego srodka..nawet Figury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka