Dodaj do ulubionych

Wyniki badań

19.06.13, 09:29
Witam serdecznie.
Odebrałam dzisiaj wyniki badań:
TSH - 0,446 mili IU/ml
anty-TPO - 20,03 IU/ml.

Czy wyniki są dobre? Chorowano u mnie w rodzinie na tarczycę i nie wiem czy powinnam być spokojna, czy zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania.
Dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • agcerz Re: Wyniki badań 19.06.13, 11:53
      Zrób FT3 i FT4, poziomy witamin D3 i B12, ferrytynę; dla pełnej diagnostyki p-ciała ATPO, ATG, ew. TRAB-y (jeśli masz w rodzinie osoby z Gravesem-Basedovem), USG z dokładnym opisem i wielkością gruczołu. Przyjrzyj się samej sobie -czy masz suchą skórę, czy jesteś depresyjna, czy wstajesz z łózka zmęczona po całonocnym śnie, czy masz kłopoty z pamięcią, stawami?
      • agcerz Re: Wyniki badań 19.06.13, 11:53
        A wyniki podawaj z normami, a jeszcze lepiej przeliczaj na %.
      • karoli.naaaa Re: Wyniki badań 19.06.13, 20:12
        Właśnie mam podobne objawy... nawet lekarz rodzinny powiedział mi, że to może być związane z tarczycą, dlatego też zrobiłam te badania. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Przedziały miałam następujące:
        TSH - 0,446 miliIU/ml (przedział: 0,270 - 4,2)
        anty-TPO - 20,03 (przedział: 34,0)
        • karoli.naaaa Re: Wyniki badań 19.06.13, 20:14
          Właśnie mam podobne objawy... nawet lekarz rodzinny powiedział mi, że to może być związane z tarczycą, dlatego też zrobiłam te badania. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Przedziały miałam następujące:
          TSH - 0,446 miliIU/ml (przedział: 0,270 - 4,2)
          anty-TPO - 20,03 IU/ml (przedział: 34,0)
          • agcerz Re: Wyniki badań 19.06.13, 20:41
            W takim razie dorób te pozostałe badania i będziesz miała jasny obraz sytuacji. Bez tego właściwie nic ci nie można powiedzieć, nie masz całej trójki tarczycowej choćby (a samo TSH nie jest niepokojące) , a objawy owszem, dają do myślenia.
            • karoli.naaaa Re: Wyniki badań 19.06.13, 23:05
              W takim razie dziękuję za pomoc, będę działać dalej. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka