Dodaj do ulubionych

Jestem nowicjuszką

13.01.06, 17:19
jeśli chodzi o choroby tarczycy. Wynik TSH 8, wizyta u lekarza dopiero za tydzień, a ja nie mam pojęcia co o tym myśleć. Poczytałam sobie informacje zawarte pod linkami u góry, objawy się zgadzają: senność, zmęczenie, wysoka waga.
Do tego jeszcze nadciśnienie, refluks, ciągły kaszel i złe samopoczucie. Czy to również objawy związane z tarczycą?
Obserwuj wątek
    • katerina24 Re: Jestem nowicjuszką 14.01.06, 04:14
      Niestety tak.Warto dla pełnej diagnostyki zrobić ft 4 i ft 3 wolne hormony
      tarczycy[f to free tylko wolne niezwiązne z innymi hormonami i regulacją przez
      nie innych spraw warto robic daje to pełny obraz pracy tarczycy],usg tarczycy
      oraz przeciwciała tarczycowe Anti TG i Anti TPO ,cholesterol całkowity oraz
      prolaktyna z obiciążeniem/bez też można jeśli masz rozregulowany okres i w celu
      sprawdzenia,ogólna morfologia,mocz i cukier oraz poziom FE czesto ma się anemie
      przy niedoczynności i to Powinno być zlecone[zwłaszcza badania tarczycowe /jak
      nie musisz sama się zabrac za to]pozdrawiam
    • jaskka Re: Jestem nowicjuszką 31.01.06, 18:45
      Przykro mi, że i Ciebie to spotyka, ale cieszę się, że znalazłam kogoś kto
      także przy tarczycy ma problemy gastryczne. Ja tak mam. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka