kasia7110 02.03.07, 11:08 Czy po operacji tarczycy mogą wystąpic problemy z ozami np takie jak po jodzie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duzooka Re: oczy 03.03.07, 17:04 Ja, jak pytałam o to lekarza powiedział ze ryzyko jest takie same. pozdrawiam. Odpowiedz Link
iza23w Re: oczy 03.03.07, 18:27 Ja jestem 1,5 roku po operacji i mam straszne problemy z oczami. Po podaniu jodu nie miałam takich kłopotów,a teraz zmienia mi się ostrość widzenia. Jestem w nadczynności i byc może to jest powodem. Badania okulistyczne wykluczyły jakiekolwiek chorobu narządu wzroku, ja jednak wciąż się martwię. Jestem ciekawa jakie Ty masz problemy z oczami??? Odpowiedz Link
rosteda Re: oczy 03.03.07, 20:42 Witaj Iza23 A czy mialas badane przeciwciala TRAB? Z powodu jakiej choroby mialas wycieta tarczyce? Czy wycieto Ci ja cala czy tez kwalek pozostawiono? Jesli jestes znowu w nadczynnosci (tylko objawy czy tez robilas wyniki?) to moge przypuszczac ze tarczyce wycieto tylko czesciowo. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link
iza23w Re: oczy 03.03.07, 21:29 witaj Rosteda, Wycięto mi całą tarczycę z powodu raka brodawczakowatego. Natomiast o nadczynności świadczą moje wyniki, Tsh 0,04. Czy mogłabyś mi napisać coś więcej o tych przeciwciałach Trab? Nigdy o nich nie słyszałam, a strasznie sie o siebie martwię. Serdecznie pozdrawiam, Iza23 Odpowiedz Link
rosteda Re: oczy 03.03.07, 20:36 Witaj Kasia7110 Jesli bedzie to operacja z powodu choroby immunologicznej tarczycy - Hashimoto czy Basedow to odpowiedz Hashi-Tess jest calkowicie trafna. Jesli z powodu tylko guzkow lub guza to nie powinno byc problemow z oczami. Problemy z oczami u chorych na tarczyce powoduja przy chorobach immunologicznych przeciwciala TRAB. Tak ze jesli ktos nie ma tych przeciawcial to i nie powinno byc zadnych problemow z oczami. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link