grancias 20.08.07, 15:51 Witam! W piątek mam wizytę u endokrynologa Oto moje wyniki: TSH - 6,12 ulU/ml (0,27 - 4,70 ulU/ml) FT3 - 3,38 pg/ml (1,68 - 3,54 pg/ml) FT4 - 1,17 ng/dl (0,93 - 1,70 ng/dl) Widzę, że mam podwyższone TSH ... Co to oznacza ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosteda Re: interpretacja ... 21.08.07, 23:22 Dobrze ze masz tak szybko wizyte u endo. Potrzebujesz leczenia bo Twoja tarczyca produkuje za malo hormonow. Ale warto tez zebys zrobil(a) badania przeciwcial i USG tarczycy. Na poczatek wrto miec i te badania. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link
grancias No i byłem u lekarza ... 05.09.07, 18:38 No i byłem u lekarza ... powiedziała, że mam utajoną niedoczynność tarczycy ... kazała powtórzyć badania ALE U SIEBIE W KLINICE - z tego co widziałem to raczej nie podejmie się leczenia ... bo tego się niby nie leczy ... UG miałem robione ... mam bardzo małą tarczycę. Co to znaczy ? Nie wiem komu już wierzyć, przed wizytą przejrzałem milion stron na ten temat ... Nie ważne jaka niedoczynność powinno się leczyć, no ale skoro lekarz mówi inaczej ... już nie wiem co robić ? Zrobię te badania jeszcze raz ... Chyba pójde do innego lekarza Odpowiedz Link
hashi-tess Re: No i byłem u lekarza ... 05.09.07, 20:45 Mała tarczyca występuje w hashimoto. Powinieneś wykonać badanie poziomu p/ciał TPO i TG. Cytat: "kazała powtórzyć badania ALE U SIEBIE W KLINICE" To inne laboratoria są beee? Olej takiego lekarza - jest wielu innych. Jednak nie odpuszczaj. Niedługo będziesz w dużej niedoczynności. Szkoda każdego dnia. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: No i byłem u lekarza ... 05.09.07, 20:46 Zapraszam też na forum hashimoto. Odpowiedz Link