czarny.mjut 21.07.08, 23:30 odebrałam wyniki. tsh: 80 ft3 i ft4 poniżej normy atg: 70 atpo: 2468 usg: tarczyca niejednorodna, liczne małe guzki co to oznacza? czy ktoś mógłby mi pomóc zrozumieć te tajemnicze cyferki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duzooka Re: moje wyniki 22.07.08, 20:48 masz mega niedoczynność, ja jak miałam TSH 55 to myslałam że umieram jak Ty sie wogóle czujesz??? Odpowiedz Link
czarny.mjut Re: moje wyniki 22.07.08, 22:35 wiesz ja mam (dopiero?) 16 lat. i od momentu w którym zaczeły się moje problemy z wagą słyszałam 'jedz dziewczynko mniej', 'ruszaj się więcej'. ostatnio doszło do tego, że prawie się głodziłam (co przy mojej cukrzycy nie było zbyt rozsądne) mimo tego waga ani drgnęła. brałam tabletki na depresję i też gowno dały jedynie jeszcze więcej przytyłam. trzy tygodnie temu trafiłam do kliniki chorób metabolicznych, endokrynologii i diabetologii w celu wyrównania cukrów. tam dopiero zrobiono mi badania, których wyniki podałam. fakt faktem czułam się paskudnie ale czułam się tak od dłuższego czasu. pomimo, że wypisano mnie z odziału nadal niewiele wiem o tej chorobie, nie mam pojęcia czy wpływa jakoś na cukry (czy może powodować hipoglikemie?). powiedziano mi, że mam brać euthyrox a wszystko wytlumacza mi na kontroli w sierpniu. przepraszam, ze tak sie rozgadałam. ale chyba bylo mi to potrzebne. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: moje wyniki 22.07.08, 23:06 Diabetyk powinien dawno skierować Cię na badania tarczycy. pip.pip....pip.... na jakiej dawce teraz jesteś? wpisz z wyników normy. Odpowiedz Link
czarny.mjut Re: moje wyniki 22.07.08, 23:40 teraz jestem na euthyroxie 125. a normy to tsh do 4,5 atg do 30 atpo do 12 poza tym mam kortyzol prawie 40 norma do 20. Odpowiedz Link