30.07.21, 09:29
Dzień dobry witam wszystkich.
Hashimoto miałam stwierdzone 5 lat temu na podstawie zmian w usg tarczycy. Tsh w normie ale samopoczucie tragiczne, Najgorsza była mgła mózgowa lub jak ja na to mówię zaćmienie. Endokrynolog do której trafiłam leczy dietą i nie wprowadza leków nawet przy tsh sięgającym 10 .Po zmianie lekarza zaczęłam przyjmować 25 letroxu. Wszystko było ok. Mgła minęła i ogólna ospałość która mi dokuczała też. Skóra wróciła do normalności itd .Pod koniec tamtego roku zwiększono mi dawkę na 50 na podstawie samego tsh. Od stycznia mam drżenia i parastezje nóg w takim stopniu że nie śpie po nocach a drżenie to takie wewnętrzne wibracje dochodzące do tułowia plus mrowienia nóg które nie ustają. Teraz miałam zrobione badania których wyniki spędzają mi sen z powiek ale lekarka powiedziała że jest Ok. Bardzo proszę o interpretacje

FT3 2,9 PG\ML NORMA 2,00 - 4,40
FT4 1,68 NG\DL NORMA 0,93 - 1,70
TSH 2,580 mikrolU\ml NORMA 0,270 - 4,200

Po przeliczeniu na procenty

FT3 37,5%%
FT4 97,4 %

Z GÓRY DZIEKUJE

MAGNEZ w normie,
SÓD w normie,
WAPŃ w normie
,WIT D w normie ale niskio,
Potas 5,2 Norm do 5,0
Glukoza 5,7 norma do 5,5
ferrytyna 15,39 ng/ml norma 4,63-204
wit b12 w normie
Obserwuj wątek
    • hashitess Re: Wyniki 30.07.21, 15:16
      czy przed pobraniem krwi do badania wzięłaś letrox?
      • ciekawska35 Re: Wyniki 30.07.21, 15:54
        Nie,przed badaniami nigdy nie biore leków
        • hashitess Re: Wyniki 31.07.21, 20:40
          wpisz opis usg.

          wg wyników, które wpisałaś można powiedzieć, ze Twoje złe samopoczucie
          powoduje anemia.
          • ciekawska35 Re: Wyniki 01.08.21, 17:15
            Dziękuje za odpowiedź.
            Tez tak podejrzewałam ale ferrytyna niby w normie.Czy są jakies badania które mi potwierdzą?Musze cos zrobić na własną rękę,
            • hashitess Re: Wyniki 02.08.21, 10:51
              zleć morfologię z ręcznym rozmazem i wszystko będzie jasne.
              Wpisz jeszcze wyniki badania wit. B12 i morfologii.
              • ciekawska35 Re: Wyniki 20.08.21, 18:31
                Witam, to wracam z badaniami
                WIT B 568 pg/ml norma 189,00 - 883,00

                rozmaz krwi metodą mikroskopową

                GRANULOCYTY PODZIELONE 65% NORMA 50-70
                GRANULOCYTY KWASOCHŁONNE 1% NORMA 2 - 4 low
                LIMFOCYTY 33% NORMA 25 - 40
                MONOCYTY 1% NORMA 2 - 8 LOW

                Czy tr wyniki oznaczają anemie? Lekarza mam dopiero we wrześniu
                Z góry dziękuje za odpowiedż
                • ciekawska35 Re: Wyniki 20.08.21, 18:33
                  Jeszcze mam pytanie odnośnie tarczycy, Czy wynik FT4 1,68 NG\DL NORMA 0,93 - 1,70 nie jest za wysoki?
                  • ciekawska35 Re: Wyniki 20.08.21, 18:35
                    Tutaj zwykła a na dole z rozmazem
                    • ciekawska35 Re: Wyniki 20.08.21, 18:38
                      Tutaj lepiej widać
                      • ciekawska35 Re: Wyniki 20.08.21, 18:39
                        @@@@

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka