05.09.21, 12:30
Witam .
Założyłam swój osobny wątek ponieważ nie chce zaśmiecać innych . Pisałam ostatnio o moich objawach
zawroty głowy , senność , brak siły , mroczki przed oczami , ciagle infekcje , problemy z dziąsłami , bóle głowy , niskie ciśnienie , dziwne wrażenie rozbicia, wysoka leukocytoza (zmienna od 11 tys do 17 tys norma do 10) opuchlizna całego ciała ( nie zawsze )
W teście na niedoczynnosc tarczycy zdobyłam prawie wszystkie możliwe punkty 😜
Ciągnie się to już od prawie dwóch lat.
Robiłam badania tarczycy
Tsh 1.998 norma 0.35-4.94
Ft3 3.38 norma 1.58- 3.91 (77%)
Ft4 1.01 norma 0.7- 1.48. (39%)
Anty tpo i tpg w normie .
Prolaktyna 40 norma do 24 (dostałam dostinex ) prolaktyna spadła poniżej normy .
Rozmiar tarczycy 7,5 ml bez zmian zapalnych .

Pierwsi lekarze mówili ze wszystko jest dobrze z tarczyca i dostałam nawet antydepresanty bo może jestem zbyt przeczulona na swoim punkcie . których nie wzięłam .

Od kolejnego endo dostałam euthyrox 25mg na próbę i muszę przyznać ze było dużo lepiej przez pierwsze dwa tygodnie ale teraz jest znowu zle .
Znowu niskie ciśnienie , brak sił , zapalenie dziąseł , sucha skóra i taki dziwny ucisk w okolicy tarczycy?
Sztywna szyja , ogólnie to czuje się tak jakbym miała grypę i nawet czuje się jakbym miała gorączkę ale temp 35,6. Wizytę u endo mam za pare dni ale zrobiłam już badania po miesiącu brania 25 mg euthyrox.
Tsh 1.575 norma 0.35-4.94
Ft3 2.69 norma 1.58-3.91
Ft4 1.08 norma 0,7- 1.48

Czy to jest normalne ze przez chwile jest lepiej po hormonie a później wszystko wraca bo dawka jest za mała ?

Obserwuj wątek
    • wozny1234 Re: Tarczyca 11.10.21, 18:16
      Ciężko trafić w odpowiednią dawkę jeśli co godzinę jest inne zapotrzebowanie dla organizmu. Parę objawów wygląda od patogenów. Jeśli chcesz to polecam ci gabinet Herbasol w Wrocławiu. Może tam ci pomogą albo nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka