Dodaj do ulubionych

leczenie hormonami a samopoczucie

09.03.05, 10:50
W październiku w 21 tygodniu ciązy okazało się ze nasz dzidzius nie zyje.
Wielka tragedia i bol. Doszliśmy jakoś do siebie w grudniu i zaczeliśmy szukać
przyczyn. Nasza ginekolog dała skierowanie do endo. Badania USG wykazały że
jest parę 3mm guzkow ale płaty tarczycy w normie. Badania TSH 1,3 (0.27-4.2),
FT4 1.35 (0,9-1,7) anty TPO 56,63 (0-34), diagnoza oczywiście Hashimoto.
Zalecenia Euthyrox25 po 1/2 tabletki codziennie. Po miesiącu bardzo sie zle
czułam, kolatanie serca, nadmierna potliwość, leki itp. Endo kazała zmniejszyć
dawkę do 1/2 tabletki co drugi dzień. Znów po około miesiącu złe a nawet
bardziej niż złe samopoczucie. Bark snu a jesli już to budziłam się co chwila
z lękiem i mokrymi stopami i rekoma, brak koncentracji a i rozmowa ze mną
była utrudniona, jak z osobą po wylewie. Znów endo i zakaz Euthyroxu,
skierowanie na TSH,FT3,FT4 a zaordynowany lek to Metizol po 1/2 tabletki
(Metizol 5mg) dziennie. Odebrałam nowe wyniki: TSH 0,834 (0.27-4,2), FT3 3,81
(1,8-4,6), FT4 1,96 (0,9-1,7).Czekamy do jutra na spotkanie z edno, co powie?.
Moje samopoczucie troszkę, ale naprawdę troszkę się poprawiło. Dalej jednak
mam lęki, uderzenia gorąca i ogromną pustkę w sobie. Zastanawia mnie fakt,
szybkiego przejścia, jak to okresliła endo w nadczynność.Jak oceniacie naszego
endokrynologa, może należy zmienić? A może znacie jakiegoś w Warszawie godnego
zaufania. Nie zależy mi na tytułach przed nazwiskiem. Ważne by znał się w
temacie i traktował pacjenta indywidualnie a nie jako "następny numerek
proszę". Pozdrawiamy i życzymy Wam wszystkim dużo zdrówka
Obserwuj wątek
    • tess-hashi Re: leczenie hormonami a samopoczucie 09.03.05, 11:39
      Koniecznie idż do innego. Nie bardzo się znam, ale na moje oko to masz w tej chwili rozchwianą pracę tarczycy.

Resztę pozostawiam bez komentarza, bo już nie mogę pisać na temat lekarzy. Robi mi się niedobrze. Bee
      Tess
    • aada1 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 09.03.05, 15:10
      Witaj nutelkasmile
      Nie wiem czym kierował się Twój endo przepisując Ci Euthyrox...Wyniki TSH i FT4
      były dobre u Ciebie...smileAnty TPO ciut za wysokie.Przepisując Tobie hormon sam
      Cię wpędził w nadczynność.Hormony zazwyczaj podaję się wtedy kiedy TSH jest
      wysokie, a ono u Ciebie było modelowe...smile
      Oj trudno o dobrego lekarza- endokrynologa!!
      Metizol podaję sie przy nadczynności ale nie wiem czy u Ciebie to dobry
      pomysł...Jest duże prawdopodobieństwo,że u Ciebie tarczyca sama się wyreguluje
      bez leków. Lęki , uderzenia gorąca powoli same powinny ustępować ( około 3
      tygodnie to trwa)
      Na twoim miejscu zmieniłabym lekarza,albo przynajmniej poszła na konsultacje
      do innego, odstawiła Metizol i po około 2 miesiącach zrobiłabym ponownie
      badanie TSH i FT4. Jednak decyzję musisz podjąć sama.
      Pozdrawiam Ada
      • nutelka73 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 10.03.05, 15:15
        Witam, jestem mężem Nutelki73. Dzięki Wam wielkie za wypowiedzi. Wiele już
        publikacji przeczytałem w ciągu 2 ostatnich tygodni i tych zawartych postach
        Pań. Jestem tego samego zdania co Wy. Dziś ostatnia wizyta u pani endokrynolog.
        Mam wiele pytań do niej i żalu. Najgorsze jest w tym wszystkim to, że Nutelka73
        nie nadaje sie, przez swoje dolegliwości ani do pracy, ani do pozostawania samej
        w domu. Mam nadzieję, że wszystkie moje wątpliwości zostaną dzisiaj rozwiane.
        Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za potwierdzenie moich domysłów. We wtorek
        idziemy do nowego endokrynologa. Zobaczymy co on stwierdzi. Dzięki i pozdrawiamy
        • zwierzchu Re: leczenie hormonami a samopoczucie 10.03.05, 19:21
          Hej, trzymajcie sie! Sciskamy kciuki.
        • tess-hashi Re: leczenie hormonami a samopoczucie 10.03.05, 20:22
          Myślę, że będziecie podchodzić z ostrożnością również do tego drugiego endo.
          Stare przsłowie mówi" umiesz liczyć, licz na siebie.
          Nasze forum nie składa się z lekarzy, za to mamy wiele praktyki.
          Pytajcie i podpowiemy, jak było z nami.
          Nutelka dzięki Twojej /męża/ podporze napewno dojdzie do siebie, niestety na to potrzeba czasu.
          Ja Jej gratuluję męża.
          Dobrze wybrała.
          Pozdrawiam Was oboje, życzę wytrwałości w znalezieniu dobrego lekarza i chorobie.
          Czekamy na dalsze pyatnia.
          Tess
    • aagata4 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 10.03.05, 20:12
      witaj...
      bardzo mi przykro z tego powodu, ze wasz dzisdzius nie zyje ...
      wydaje mi sie ze oprócz tarczycy to wydarzenie tez wpływa na nasz stan ... i
      mamy rózne problemy emocjonalne....

piszesz ze pozbiealiscie sie po tym po miesiacu ... wydaje mi sie ze to
      wydarzenie zmienilo nasze zycie, było szokiem i nie tylko tarczyca powoduje
      problemy z nastrojami .. ja równiez poroniłam w kwietniu rok temu i drugi raz
      teraz w styczniu, co prawda wczesniejsze ciąże niż Twoja to tez mam duze
      problemy ze swoimi emocjami ... niby pracuje i funkcjonuje normalnie, ale to
      gdzies siedzi we mnie i powoduje rózne histerie i potrafie sie poplakac z powodu
      tego ze moj długopis zniknął z biurka w pracy ... a innym razem zareagowac
      asertywnie w trudnej sytuacji... zaczeam szukac psychologa aby moc czasem
      porozmawiac z nim... moze to mi pomoże... (aczkolwiek tez i zamierzam w końcu
      zajac sie tarczyca... własnie kończy mi sie pierwsza @ po poronieniu wiec zaczne
      dzialac w tarczycy i immunologi (bo pozostałe sprawy juz prawie wszyskie
      wykluczyłam...)

pozdrawiam i zycze szybkiego i szczesliwego macierzyństwa...
      życze szybkiegu uporania sie z problemami ...

pozdrawiam

agata
    • nutelka73 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 10.03.05, 21:08
      To znów ja mąż Nutelki / żona stoi za mną i patrzy co piszę/. Przede wszystkim
      dziękuję za uznanie i wszystkie cieplutkie słowa. Do AAGATA4 było i jest bardzo
      ciężko po stracie maleństwa. Dużo rozmawiamy nawet teraz o tym co się stało.
      Nieraz razem sobie popłakaliśmy. To bardzo pomaga ale nigdy nie przejdzie,
      zostanie na zawsze w pamięci. Najważniejsze nie kryc bólu w sobie tylko dzielić
      się z drugą kochaną osobą. Ale wracam do tematu. Dziś była to napewno ostatnia
      wizyta. Zalecenia endo: odstawić natychmiast Metizol /wystąpiło uczulenie na lek
      / brać tylko propranolol 3X1 tabletka. Dodatkowo Ketonal 1X1 bo pojawiła się
      bolesność w okolicach lewego, dotąd niepowiększonego płata tarczycy. Zaznaczyła
      nawet na wynikach tych ostatnich, że wyższe jest od normy FT4. Na moje słowa, bo
      wchodzę razem z żoną do gabinetu, że w pierwszym badaniu FT4 było w w normie
      nawet nie zareagowała. Dała jeszcze skierowanie na badania TSH,FT3,FT4 i kazała
      zgłosić się pod koniec marca. Sprawiała wrażenie lekko wystraszonej, wydaje mi
      się , że wie o swoim błedzie. Nie wydaję wyroku, chcemy jeszcze to skonsultować
      narazie z jedny a później napewno z innymi endo. Powiedzcie mi Panie jak to jest
      przy tej dolegliwości z wyjazdem nad morze? Szykuje się nam gratisowy wyjazd na
      majówkę, dosłownie na 6 dni do Karwi - no jeśli jednak nie morzna ze względu na
      jod to zostaniemy w domku. Z drugiej strony - to w soli, wędlinach i innych jest
      tego sporo?! Pozdrawiamy Was wszystkie bardzo cieplutko i życzymy BARDZO DUŻO
      ZDRÓWKA!!! Moje/nasze GG 1149036 bywam tu czasami wieczorkami.
      • aada1 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 11.03.05, 16:32
        Witaj Nutelka smile
        Witaj mężu Nutelki smile
        Dobrze ,że odstawiłaś Metizol( on " niszczy" tarczycę)...smile
        Ketonal masz forte czy normalny?, wiesz mój endo poleca Ibuprom on działa też
        przeciw zapalnie. Propanolan to pewnie na arytmię i kołotania bierzesz- masz
        10? Ja też to brałam.
        Nutelka trzymaj się , wszystko będzie dobrze. Powoli te negatywne objawy
        powinny ustępować. Cierpliwość to podstawa. Jak się czujesz obecnie?
        Nad morze chcecie jechaś- super! ale poczekajcie, zadecydujecie po kolejnych
        badaniach- TSH i FT4 (jedno musi iść w góre a drugie zacząć spadać...smile)
        Pozdrawiam Ada
        • nutelka73 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 11.03.05, 20:42
          Mąż Nutelki wita Forumowiczki. Nutelka spi, az milo popatrzec. Tego juz nie
          widziałem wiele dni. Propranolol 10 a Ketonal forte. Mnie na korzonki bardzo
          pomagał i mam nadzieję że na tarczycę pomorze. Zapytałem o morze ze względu na
          dużą zawartość jodu w majowej bryzie. Dzięki AAda za odpowiedź co do wyjazdu.
          Mam nadzieję że TSH urośnie do stanu sprzed leczenia a FT4 spadnie do ...
          również stanu sprzed leczenia. Czego ci lekarze się uczą? Albo nauczyli się i
          nie uzupełniają wiedzy?!? Co do samopoczucia to żona twierdzi że po Propranololu
          czuje się otumaniona. Niedługo bo we wtorek idziemy do "specjalisty II stopnia",
          zobaczymy co powie? Sam jestem ciekaw. Naczytałem się, porobiłem najistotniejsze
          notatki i włos mi się na głowie stawia. Niestety tak zawsze bedzie gdy lekarz
          nie umie przyznać się do błedu czy też niewiedzy a pacjęta traktuje jak kolejny
          numerek lub wkład do portfela. Pozdrawiam BARDZO GORĄCO mąż Nutelki73 - Paweł
          • tess-hashi Re: leczenie hormonami a samopoczucie 11.03.05, 21:30
            Paweł!
            Ja chciałam zapytać, a ten ketonal w dodatku forte, to na co ma być?
            Na sen, bo nutelka śpi!?
            • nutelka73 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 11.03.05, 22:35
              Ketonal na ból, który pojawił się na wysokości lewego płata tarczycy. Na sen
              Lorefan ale go jeszcze nie brała i mam nadzieję brać nie będzie musiała.
              • nitca Re: leczenie hormonami a samopoczucie 11.03.05, 23:13
                Nic dziwnego, ze Nutelka spi po ketonalu, widzialam kiedys jak wielki chlop po
                takiej tabletce forte nie trafil w otwor drzwiowy.
                To wyjatkowo mocne swinstwo, wyniszcza watrobe i nerki w tempie ekspresowym.
                Nie jestem lekarzem, ale zastanowilabym sie dobrze zanim bym sie zdecydowala
                lykac.
                Przeczytajcie dokladnie info o leku.
                Zycze zdrowia
                Nitca
                • nutelka73 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 12.03.05, 00:01
                  owszem ulotka i opinie o leku czytaliśmy, ból był bardzo silny, nawet delikatny
                  podmuch wiatru sprawiał ból. Jest już dobrze. Dzięki za ostrzeżenie.
                  • aada1 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 12.03.05, 12:10
                    Witaj Nutelka smile
                    Ketonal forte to ja brałam po operacji zatoki,jak już wiesz jest to bardzo
                    mocny preparat. Jeśli możesz to zejdz na Iburom 3x1...smileTeż jest dobry,
                    powinnien zadziałać.Jak się czujesz?
                    Pozdrawiam Ada
                    • nutelka73 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 12.03.05, 23:20
                      Cześć, czuję się tak jak bym żyła w obcym świecie. Nic mi nie sprawia radości.
                      Zastanawiam się ile czasu ten stan jeszcze potrwa. Jestem już tym zmęczona.
                      Przed "leczeniem" byłam pełna życia i energii. A teraz wszystko mi w.....i. Jak
                      myślicie czy taki stan jest normalny? Ketonal wzięłam tylko dwa razy i już nie
                      biorę, szyja boli tylko przy mocniejszym dotyku ale czuję jak Ibuprom też
                      działa. Odstawiłam też i Propranolol. Wydaje mi się że mnie otumaniał. Serducho
                      bije tak jak powinno. Paweł mierzy mi kilka razy dziennie ciśnienie i jest też
                      takie jak dawniej 100-110/70. Dziękuję Wam wszystkim Dziewczyny za troskę i
                      słowa otuchy. Dużo mi pomogłyście!!!
                  • iwotlen Re: leczenie hormonami a samopoczucie 12.03.05, 12:58
                    Witaj Nutelko,
                    Ja również brałam Ketonal, ale przy problemie z kręgosłupem (wypadnięcie
                    dysku), wówczas brałam leki osłaniające przewód pokarmowy typu ... no niestety
                    hashi działa zapomniałam, ale zapytaj w aptece to b. popularne preparaty i
                    zawsze polecane przy tego typu silnych środkach przeciwbólowych. Jeśli masz
                    wrażliwy żołądek to może również zacząć dokuczać. Ja nie mam kłopotów żadnych z
                    żołądkiem, ale przy Ketonalu miałam bóle. Pozdr. IWO
                    • nutelka73 Re: leczenie hormonami a samopoczucie 12.03.05, 23:28
                      Dziękuję za troskę!!! Ten preparat to Lacidofil, bakterie kwasu mlekowego.
                      Kiedyś był Lakcid. Pozdrawiam
                      • aada1 Re: leczenie hormonami a samopoczucie- Do nutelki 13.03.05, 11:42
                        Hejkasmile
                        Czujesz się lepiej? Dobrze ,że odstawiałaś Propanolan. Wiesz ja go też miałam
                        ale lekarz przepisał mi 40mg - no i jak się domyślasz efekt był
                        odjazdowy.Wzięłam go tylko raz no i myślałam,że nie przetrzymam nocy. Oj nie
                        mam dobrych wspomnień...sad
                        Powiedz- działa Ibuprom? Pomaga na ból? Jak kołotanie i arytmia wycisza się
                        troszeczkę? Uderzenia i fale gorąca dalej są?
                        Pozdrawiam Ciebie i Twojego męża Ada
                        • nutelka73 Re: leczenie hormonami a samopoczucie- do AADA1 13.03.05, 12:44
                          Witam, cytuję co wczoraj Nutelka napisała "Cześć, czuję się tak jak bym żyła w
                          obcym świecie. Nic mi nie sprawia radości.
                          Zastanawiam się ile czasu ten stan jeszcze potrwa. Jestem już tym zmęczona.
                          Przed "leczeniem" byłam pełna życia i energii. A teraz wszystko mi w.....i. Jak
                          myślicie czy taki stan jest normalny? Ketonal wzięłam tylko dwa razy i już nie
                          biorę, szyja boli tylko przy mocniejszym dotyku ale czuję jak Ibuprom też
                          działa. Odstawiłam też i Propranolol. Wydaje mi się że mnie otumaniał. Serducho
                          bije tak jak powinno. Paweł mierzy mi kilka razy dziennie ciśnienie i jest też
                          takie jak dawniej 100-110/70. Dziękuję Wam wszystkim Dziewczyny za troskę i
                          słowa otuchy. Dużo mi pomogłyście!!!" Udzerzenia i fale gorąca pozostają nadal.
                          Najgorszy jest wewnętrzny strach przed czymś! Czekamy na wtorek, jak oceni
                          Nutelke nowy endo.
    • nutelka73 Re: nowy endo 15.03.05, 21:40
      Witam wszystkie Panie, to znów Nutelkowy mąż. Dziś byliśmy u nowego endo.
      Zacząłem w gabinecie mówić wszystko krok po kroku ale zanim powiedziałem coś
      więcej o poprzednich wizytach usłyszałem "wyniki są dobre tylko anty TPO
      nieznacznie przekroczone". Taka była interpretacja pierwszych wyników. Gdy
      zacząłem mówić o poprzednim leczeniu i objawach po miesiącu - "przedawkowanie
      leku, należało już odstawić!!!" Stara endo tylko zmniejszyła dawkę o połowę.
      Wiecie co dziewczyny, Wy a szczególnie TESS i AADA1 to powinnyście wziąć się za
      studia medyczne by uzyskać papier, tylko papier!!!. Waszej wiedzy i podejścia do
      tematu należy życzyć większości endo. Nowa endo stwierdziła , że można zostawić
      ten stan [polekową nadczynność] do samodzielnego powrotu do stanu sprzed
      leczenia ale by przyspieszyć zaordynowała Propycil 0,05 2X1/2 tabletki, niestety
      lek od jakiegoś czasu niedostępny w aptekach warszawskich - trzeba bedzie
      przepisać nowy choć ten miał nieuczulać jak Metizol. Dodatkowo dała na wyspanie,
      bo część objawów może pochodzić od braku snu. Poprzednia endo odsyłała żone do
      psychiatry a ta uspokajała że to nie od głowy tylko ta choroba tak ma. Za
      miesiąc następna wizyta z wynikami badań, poprzednia zapisała euthyrox i kazała
      przyjść za 3 miesiące, a po miesiącu Nutelka nie mogła złapać pionu. Niby
      lekarze uczyli się tego samego a............ szkoda gadać i jak to mówi Tess
      "BBBEEEEE". Pozdrawiamy Was serdecznie i zyczymy dużo zdrówka
      • janka111 Re: nowy endo 16.03.05, 09:37
        Czy możecie podać namiary na nowego endo? Pozdrawiam
        • nutelka73 Re: nowy endo-do janka111 16.03.05, 15:30
          jeśli interesuje Cię ten nowy endo to bardzo proszę napisz na maila : zapa@aster.pl
      • tess-hashi Re: nowy endo 17.03.05, 12:07
        Witam Was oboje!

Najważniejsze w tej chwili to oczyszczenie nutelki z nadmiaru hormonów.
        Jest taki sposób na wyrzucenie z organizmu niepotrzebnych substancji, co przy hashi jest b. zalecane.
        Otóż ja osobiście przyjmuję lakcid. Są to żywe pałeczki kwasu mlekowego.
        Sądzę, że w przypadku nutelki byłyby bardzo pomocne.

Jeszcze jedno.
        Dzięki za uznanie; ja tylko jestem osobą chorą na kilka przypadłości i niebardzo wierzącą lekarzom. Ale jeszcze raz serdeczne dzięki.
        Pozdrawiam Tess
        • zapa62 Re: nowy endo - do TESS 17.03.05, 15:10
          Witamy Cię gorąco razem z Nutelką. Co do kwasu mlekowego to gdzieś na
          niemieckiej stronie coś o tym czytałem. Niestety nie znam zbyt dobrze tego
          języka ale potwierdzałoby się to co napisałaś. Nadal chylimy czoła dla Twojej
          wiedzy i ludzkiego podejścia dla nas wszystkich forumowiczów. Pozdrawiamy mocno
          razem z naszym czarnym i dużym kocurem
          • nefretete8 Re: nowy endo - do TESS 18.03.05, 23:36
            Najlepiej trilac,lacidofil ,nutrilac albo nutriplant,Matko zyczę Wam szybkiego
            unormowania sytuacji--mnie spotkałoby to samo gdybym wzięła przy 2,45 hormon
            [TSH]
          • to-ja-007 Re: nowy endo - do TESS 19.03.05, 17:10
            A czy to jest naprawde Hashimoto? Czy ktos zrobil biopsje i stwierdzil obraz
            tarczycy typowy dla Hashimoto?
            Przeciwciala TPO moga byc powiekszone tez przy Graves-Basedowa. Z tego co
            pamietam to sa co najmniej 3 rodzaje przeciwcial przeciwtarczycowych i 2 moga
            byc podwyzszone pryz obu chorobach HAshi i Basedowie - a tylko te 3-cie bywa
            podwyzszony przy Basedowie....

Strasznie mi przykro z powodu poronienia. Moglo to byc spowodowane nadczynnoscia
            ale i przy chorobach autoimmunolgicznych z unormowanymi hormonami poronienia
            wystepuja czesciej niz u zdrowych kobiet.....

pozdrawiam
            ulka
            • zapa62 Re: nowy endo - do TESS 21.03.05, 13:18
              Witaj 007. Nikt nie zlecił biopsji. Nowa endo nie potwierdziła diagnozy
              poprzedniej. Sam już głupi jestem. Ale i po mojemu to nie jest to. Nie było
              robione a-TG, tylko a-TPO 956 przy normie 0-34). Pójdziemy jeszcze do innego na
              następną konsultację. O wynikach wizyty napiszę, być może komuś się przyda.
              Pozdrawiam
              • zapa62 Re: sprostowanie 21.03.05, 22:04
                a-TPO 56 a nie jak wyżej "956" nie wiem skąd wzięła sie ta dziewiątka
      • zapa62 Re: nowy endo 21.03.05, 14:45
        Wygląda na to, że Nutelka nie może przyjmować leków na nadczynność nawet w
        najczystszej postaci. Nudności i wymioty. Endo - odstawic na tydzień i po
        rozmowie zobaczymy czy nadal, ale już po jedzeniu przyjmować. Czy wsród Was są
        takie co nie mogły przyjmować: Propycil, thyrozol, thyrosan nie mówiąc już o
        Metizolu. Co wtedy robiłyscie??
        • to-ja-007 Re: nowy endo 21.03.05, 19:19
          Nigdy nie musialam brac lekow na nadczynnosc.
          Jesli to nadczynnosc polekowa to samo tez sie powinno cofnac. Ja jak miewam
          objawy nadczynnosci to biore magnez z wit. B6 + cos na uspokojenie (najczesciej
          persen).

• zapa62 Re: nowy endo 31.03.05, 10:19
            teoretycznie leki na uspokojenie nie powinny działać przy problemach
            tarczycowych. To bierze się z nierównowagi hormonalnej w organiźmie a nie z
            głowy. Taką opinię wyczytałem gdzieś na jakiejś stonie anglojęzycznej związanej
            z tematem hormonów tarczycy. Zastanawiam się więc PO CO??? lekarze zapisują
            różne specyfiki chemiczne. Odnośnie Persenu tez słyszałem niezbyt pochlebne
            opinnie. Niby dziurawiec a jednak....
            • to-ja-007 Re: nowy endo 31.03.05, 11:42
              Leki na uspokojenie moga przyniesc ulge jesli ma sie objawy nadczynnosci typu
              nerwowowsc, nadmierne pobudzenie. To nie jest leczenie nadczynnosci i nie ma
              wplywu na tarczyce ale jedynie lagodzenie konsekwencji nadczynnosci.

Persen to nie dziurawiec ale waleriana czyli wyciag z kozlka lekarskiego.
              Bardzo lagodny lek ziolowy.
              • zapa62 Re: nowy endo 31.03.05, 22:42
                Masz rację, mój błąd. Chodziło mi o deprim
        • zapa62 Re: nowy endo 31.03.05, 10:25
          Minął tydzień ale endo nie kazała już wogóle przyjmować leków na nadczynność.
          Nutelka czuje się z dnia na dzień lepiej. Lekka depresja tez juz mija. "zajada"
          Padmę28, Neoglandynę, Magnez i Selen. Dziś były badania w poniedziałek wyniki,
          zobaczymy czy wraca do normy sprzed leczenia.
          Unikajcie dr Sochackiej Elżbiety (Jadwigi) z przychodni "Medycyna Rodzinna"
          przy Belgradzkiej na warszawskim ursynowie, występuję pod dwoma imionami, no
          chyba że chcecie być jeszcze bardziej chore. Nie życzę tego nikomu.
          • aada1 Re: nowy endo 31.03.05, 10:57
            Witaj Zapasmile)))))
            To super,że Nutelka czuje się już lepiej. Bardzo się cieszę...smile
            Nic nie piszesz o tym rekinie. Nutelka go nie bierze?
            To musiało trochę potrwać (ta nadczynność polekowa) ale dobrze, że to już za
            Wami- małymi kroczkami ale do przodu...
            Magnez i Selen to jakiś jeden połączony preparat bierze Nutelka?
            Pozdrawiam Was serdecznie Ada
            • zapa62 Re: nowy endo 31.03.05, 22:47
              Selen - Selenium Bonus 1X1, Magnez - MagneB6 1X1, dodatkowo Padma28 wraz z
              Neoglandyną 2X1 (zgodnie z zaleceniami dr Różanskiego, jedno jest cegiełką
              drugie zas zaprawą) Nowe wyniki po odstawieniu hormonków na nadczynność polekową
              i po prawie dwoch tygodniach pobierania preparatów jak na wstępie bedą do
              odebrania w poniedziałek. Nie omieszkam zamieścić. Mam nadzieję , że beda zgodne
              z Nutelki samopoczuciem. Pozdrawiam
              • zapa62 Re: nowy endo 05.04.05, 16:05
                wyniki najnowsze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24776&w=22381058

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka