orrangge 20.04.05, 14:36 od pól roku przyjmuje Euthyrox pani w aptece dała mi tym razem Euthyrox Ninformująć iż może po nim wystąpic reakcja uczuleniowa, jak wy reagujecie????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lu74 Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 20.04.05, 18:12 A jaka jest roznica w skladzie euthyroxu N w stosunku do euthyroxu? Pytam z ciekawosci bo nigdy nie slyszalam o euthyroxie N. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aada1 Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 20.04.05, 20:22 Ja też nic o tym nie słyszałam... To coś nowego na naszym rynku? może różnica jest w składzie? Ada Odpowiedz Link
aagata4 Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 21.04.05, 21:52 zauwazylam klka roznic na ulotce pomiedzy euthyroksem 75 a euthyroksem N 50 - mam obie ulotki jednak nie bardzo teraz mam czas posiedziec nad tym i wam przepisac..... o zadnej reakcji uczuleniowej aptekarka mnie nie informowala... powiedziala tylko ze zniknie ten zwykly euthyrox i zastapi euthyrox N - biore go od 6 dni i nie dzieje sie nic zlego... pozdrawiam Agata Odpowiedz Link
orrangge Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 22.04.05, 12:58 hmmm no ja nie bardzo własnie mam jak się przyjrzeć bo starą ulotkę wywaliłam natomiast napewno sa jakieś róznice skoro zmienili nazwę, pani w aptecer mi powiedziała że substancja jest lepiej wyczyszczona i dlatego może uczulać nie bardzo wiem tylko czego się mogę spdziewać i jak długo to potrwa pozdr Odpowiedz Link
aagata4 sklad obu tabletek 23.04.05, 12:48 przepisałam poczatek utlotki Euthyrox 75 i Euthyrox N 50 Euthyrox N50 1 tabletka Euthyrox N 50 zawiera: substancja czynna Levothyroxinum natricum (sól sodowa lewotyroksyny)- 50 ug (takie u z ogonkiem) substancje pomocnicze stearynian magnezu, żelatyna, laktoza jednowodna, kroskarmelozy sól sodowa, skrobia kukurydziana. 1 tabletka zawiera węglowodany w ilości nie wiekszej niż 0,01 jednostek chlebowych. Natomiast Euthyrox 75 (bez literki N) 1 tabletka Euthyrox 75 zawiera 75 ug (takie u z ogonkiem) soli sodowej lewotyroksyny, wodorofosforan wapnia, skrobię kukurydzianą, celulozę, talk, sól sodową karboksymetyloskrobi, kwas cytrynowy, stearynian magnezu Odpowiedz Link
coffee1 Re: sklad obu tabletek 30.06.05, 08:59 Czy po dłuższym stosowaniu Euthyroxu N czujecie jakąś różnicę? Ja chyba dokończę stare zapasy Euthyroxu, a potem będę przyjmować N. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
hela1980 Re: sklad obu tabletek 05.07.05, 14:28 cholera mnie zostalo 20 szt euthyroxu i dzis kupialam nowa partie i po przyjsciu do domu widze na nim drukowane N....co tam znow nakombinowali???????? bede w pon u endo to zapytam co robic? brac to czy nie? cholera boje sie zeby po radioterapii cos sie nie pokrecilo Odpowiedz Link
puma1 Re: sklad obu tabletek 05.07.05, 14:48 Biorę Eutyrox N 100 mg gdzieś od 2 m-cy nie widzę róznicy.Nic sie nie dzieje niepokojacego ,za to dzisiaj tak swędzi mnie skóra że chyba zwariuję macie na to jakiś sposób(oprócz mycia się .W tym tygodniu idę na kontrolę TSH ciekawe jak wynik. Odpowiedz Link
to-ja-007 Re: sklad obu tabletek 05.07.05, 15:28 hmmm a wiesz od czego swedzi Cie skora? masz wysypke? Bo moze to uczulenie? wtedy wapno + cos antyalergicznego (zwykle a aptece mozna kupic pare pigulek bez recepty). Doraznie pomaga fenistil - taki zel, tez z apteki. Odpowiedz Link
candy74 Re: sklad obu tabletek 05.07.05, 22:26 Co prawda mam niewielkie doświadczenie w braniu euthyroxu (całe dwa dni!!), ale przyjmuje go od dawna moja ciocia i byłam świadkiem jej rozmowy z panią w aptece. Otóż wg pani mgr różnicy nie ma żadnej, przychodzi z hurtowni raz ten raz ten drugi i nikt tak do końca nie wie co to N oznacza. W składzie różnic być nie może, bo nie ma tam co zmieniać. Podobno na ulotce tego N jest więcej składników dodatkowych, a na tej starej nie ma. Być może zmienił się przepis i muszą dokładniej podawać, czego tam namieszali w środku Pozdrawiam, Lena Odpowiedz Link
kimka5 Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 15.07.05, 19:04 Eythyrox N jest produkowany w bardziej ekologiczny sposób. Nie ma się czym martwić. Trzeba się cieszyć i łykać Odpowiedz Link