Dodaj do ulubionych

euthyrox N jak się czujecie po??

20.04.05, 14:36
od pól roku przyjmuje Euthyrox pani w aptece dała mi tym razem Euthyrox
Ninformująć iż może po nim wystąpic reakcja uczuleniowa, jak wy
reagujecie?????
Obserwuj wątek
    • lu74 Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 20.04.05, 18:12
      A jaka jest roznica w skladzie euthyroxu N w stosunku do euthyroxu?
      Pytam z ciekawosci bo nigdy nie slyszalam o euthyroxie N.
      Pozdrawiam
      • aada1 Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 20.04.05, 20:22
        Ja też nic o tym nie słyszałam...
        To coś nowego na naszym rynku? może różnica jest w składzie?
        Ada
        • aagata4 Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 21.04.05, 21:52
          zauwazylam klka roznic na ulotce pomiedzy euthyroksem 75 a euthyroksem N 50 -
          mam obie ulotki jednak nie bardzo teraz mam czas posiedziec nad tym i wam
          przepisac.....

o zadnej reakcji uczuleniowej aptekarka mnie nie informowala... powiedziala
          tylko ze zniknie ten zwykly euthyrox i zastapi euthyrox N - biore go od 6 dni i
          nie dzieje sie nic zlego...

pozdrawiam

Agata
          • orrangge Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 22.04.05, 12:58
            hmmm no ja nie bardzo własnie mam jak się przyjrzeć bo starą ulotkę wywaliłamsad
            natomiast napewno sa jakieś róznice skoro zmienili nazwę, pani w aptecer mi
            powiedziała że substancja jest lepiej wyczyszczona i dlatego może uczulać nie
            bardzo wiem tylko czego się mogę spdziewać i jak długo to potrwa
            pozdr
          • aagata4 sklad obu tabletek 23.04.05, 12:48
            przepisałam poczatek utlotki Euthyrox 75 i Euthyrox N 50

Euthyrox N50
            1 tabletka Euthyrox N 50 zawiera:
            substancja czynna
            Levothyroxinum natricum (sól sodowa lewotyroksyny)- 50 ug (takie u z ogonkiem)

substancje pomocnicze
            stearynian magnezu, żelatyna, laktoza jednowodna, kroskarmelozy sól sodowa,
            skrobia kukurydziana.
            1 tabletka zawiera węglowodany w ilości nie wiekszej niż 0,01 jednostek chlebowych.

Natomiast Euthyrox 75 (bez literki N)

1 tabletka Euthyrox 75 zawiera 75 ug (takie u z ogonkiem) soli sodowej
            lewotyroksyny, wodorofosforan wapnia, skrobię kukurydzianą, celulozę, talk, sól
            sodową karboksymetyloskrobi, kwas cytrynowy, stearynian magnezu

• coffee1 Re: sklad obu tabletek 30.06.05, 08:59
              Czy po dłuższym stosowaniu Euthyroxu N czujecie jakąś różnicę?
              Ja chyba dokończę stare zapasy Euthyroxu, a potem będę przyjmować N.
              Pozdrawiam.
              • hela1980 Re: sklad obu tabletek 05.07.05, 14:28
                cholera mnie zostalo 20 szt euthyroxu i dzis kupialam nowa partie i po
                przyjsciu do domu widze na nim drukowane N....co tam znow nakombinowali????????
                bede w pon u endo to zapytam co robic? brac to czy nie? cholera boje sie zeby
                po radioterapii cos sie nie pokrecilouncertain
                • puma1 Re: sklad obu tabletek 05.07.05, 14:48
                  Biorę Eutyrox N 100 mg gdzieś od 2 m-cy nie widzę róznicy.Nic sie nie dzieje
                  niepokojacego ,za to dzisiaj tak swędzi mnie skóra że chyba zwariuję macie na
                  to jakiś sposób(oprócz mycia się wink.W tym tygodniu idę na kontrolę TSH ciekawe
                  jak wynik.
                  • to-ja-007 Re: sklad obu tabletek 05.07.05, 15:28
                    hmmm a wiesz od czego swedzi Cie skora? masz wysypke?
                    Bo moze to uczulenie? wtedy wapno + cos antyalergicznego (zwykle a aptece mozna
                    kupic pare pigulek bez recepty). Doraznie pomaga fenistil - taki zel, tez z apteki.

• candy74 Re: sklad obu tabletek 05.07.05, 22:26
                      Co prawda mam niewielkie doświadczenie w braniu euthyroxu (całe dwa dni!!), ale
                      przyjmuje go od dawna moja ciocia i byłam świadkiem jej rozmowy z panią w
                      aptece. Otóż wg pani mgr różnicy nie ma żadnej, przychodzi z hurtowni raz ten
                      raz ten drugi i nikt tak do końca nie wie co to N oznacza. W składzie różnic być
                      nie może, bo nie ma tam co zmieniać. Podobno na ulotce tego N jest więcej
                      składników dodatkowych, a na tej starej nie ma. Być może zmienił się przepis i
                      muszą dokładniej podawać, czego tam namieszali w środku smile
                      Pozdrawiam,
                      Lena
    • kimka5 Re: euthyrox N jak się czujecie po?? 15.07.05, 19:04
      Eythyrox N jest produkowany w bardziej ekologiczny sposób. Nie ma się czym
      martwić. Trzeba się cieszyć i łykać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka