kundka 19.07.05, 13:45 Co sądzicie o tych wynikach?? TG- 89.5 IU/ml przy normie 0-40 TPO-35.2 IU/ml przy normie 0-35 zmartwiłam się tym bardzo i jutro polecę zrobić hormony tarczycy Napiszcie mi coś proszę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pakawsm Re: tg i tpo 19.07.05, 16:49 A dlaczego zrobiłaś przeiwciała jeśli można wiedzieć? Wyniki jeszcze nie takie złe. Najważniejsze nie wpadaj w panike(łatwo mówić). Zrób hormonki i napewno wszystko sie wyjaśni Pozdrowienia Paula Odpowiedz Link
kundka Re: tg i tpo 19.07.05, 20:14 staramy sięo dziecko i jak na razie nic nam nie wychodzi, dlatego lekarz zlecił mi te badania Odpowiedz Link
aagata4 Re: tg i tpo 20.07.05, 08:03 witaj... widze, że juz znalazlaś wlasciwy trop - czyli immunologia. wprawdzie nie sadze zeby to wlasnie te p-ciala powodowaly problemy, ale sam fakt, ze są one lekko podwyższone mogą swiadczyc, że są jakies inne problemy natury immunologicznej. Lekarze sprawdzaja immunologie na samym koncu przy problemach z plodnoscia, gdyz tak do konca nie wiadomo jak to leczyc... lekarze jednak podejmują proby leczenia i w wielu przypadkach z dobrym skutkiem czego i Tobie zycze, dodam, że u mnie rowniz wystapily problemy natury immunologicznej (tylko problemem byly ciagle poronienia a nie zajscie w ciążę) i teraz juz przekroczylam ten feralny 12 tydzien wiec moge sie powoli zaczac cieszyc ze sie juz prawie udalo... na temat immunologi jest sporo informacji na stronach www.nasz-bocian.pl w dyskusjach "porozmawiajmy przeciwcialach" i "immunoligiia kontrowersyjny temat" pozdrawiam Agata Odpowiedz Link
to-ja-007 Re: tg i tpo 20.07.05, 11:21 Musisz zrobic ths i fT3 u fT4 oraz usg tarczycy. Na razie wyglada to na chorobe autoimmunolog. Tak jak napisala Agata - to moze byc dobry trop jesli chodzi o problemy z zajsciem. Jesli hormony tarczycy nie sa w porzadku tez mozna miec problemy z zajsciem. Robilas tez badanie prolaktyny? pozdrawiam ula Odpowiedz Link
kundka Re: tg i tpo 20.07.05, 11:57 Dziękuję że odezwałyście się. U nas generalnie jest problem z plemnikami, ale żeby wykluczyć u mnie jakieś nieprawidłowości lekarz zlecił wykonanie p/ciał. No i masz babo placek. Prolaktynę robiłam w 21 d.c i wynosi 142 przy normie od 61 do 512, a wieczorem będę miała wyniki hormonów tarczycy. Odpowiedz Link
kundka Re: tg i tpo 21.07.05, 17:43 no i mam hormony ft3 4,93 n;3,95-6.80 ft4 17,89 n;12.00-22.00 tsh 0,500 n;0,27-4,20 no i co o tym myśleć? napiszcie proszę Odpowiedz Link