Dodaj do ulubionych

olej lniany

17.02.06, 09:12
Mam pytanie czy mozna przyjac olej lniany na czczo? I czy ma takie same
dzialanie jak w ciagu dnia? Na czczo tzn. np. 30 min po euthyroxie bo ten lek
trzeba najpierw, z samego rana.
Słyszałam o oleju lnianym od dawna, stosuje go rowniez od dawna choc nie
systematycznie. Bedac zupelnie nieswiadoma kupiłam go i mialam racje jak
widac!
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • duzooka Re: olej lniany 17.02.06, 17:36
      No ale po co na czczo, olej najlepiej się wchłania z pokarmem
      brałam kilka razy na czczo to tylko mnie rozbolał żoładek i mdiło mnie, więc to
      chyba nie był dobry pomysł
      teraz pije wieczorem po kolacji, tym bardziej że podobno olej pomaga w
      produkcji melatoniny, co za tym idzie lepiej się zasypia
      ogólnie olej lniany jest polecany do stosowania systematycznego, wtedy to ma
      pełne działanie
      pozdrawiam
      • ula.i Re: olej lniany 19.02.06, 20:05
        duzooka napisała:
        > ogólnie olej lniany jest polecany do stosowania systematycznego,
        > wtedy to ma pełne działanie

A jakie jest to jego działanie?

Pierwszy raz tu widzę wzmiankę o oleju lnianym, chyba trzeba przewertować
        forum smile

Pozdrawiam,
        • duzooka Re: olej lniany 20.02.06, 00:29
          Witaj Ula jeśli chodzi o olej lniany to ma bardzo szerokie zastosowanie
          podaje adres strony gdzie znajdziesz wyczerpującą odpowiedz na Twoje
          pytanie
          www.primanatura.com/czytelnia/omega-3.htmpozdrawiam
          Renata
          • ula.i Re: olej lniany 22.02.06, 10:27

Eeee, o Omega-3 to ja wiedzialam, myslalam ze to jakies pacaneum na hashi wink)

pozdr,
            • iskial Re: olej lniany 02.03.06, 08:39
              Witam no w pewnym sensie to jest panaceum na wszystko wiadomo ze jak haszi to i
              skłonności do innych chorób auto- imunologicznych niektórych nowotworów np.
              piersi a olej lnniany i zawarta w nim naturalna wit f pomaga na wiele schorzeń.
              Poza tym np siemie lnniane znakomicie odtruwa organizm z toksyn jest polecany
              po radio i chemio terapii.Mnie pomaga zbijać cholesterol pomaga też ludziom
              znerwicowanym gdyż ma dużo naturalnej lecetyny, jezeli ktoś nie lubi oleju to
              można przyjmowac kapsułki linomag NNKT firmy Ziołolek.Ja polecam wszystko co
              jest z siemieniem lnnianym od chleba poczawszy na oleju skonczywszy oprócz
              cholesterolu i trójgicerydów obniża równiez poziom estrogenów we krwi a to jest
              ważne w profilaktyce raka piersi.O omega -3 i 6nie wspomnę bo to wszyscy
              wiedzą a pożytki dla naszego serca i ciśnienia też sa nie małe no to tylko
              stosować obojetnie w jakiej postaci najlepiej śieżo zmielone lub w oleju
              zimnotłoczonym ale to juz rzecz gustu ,Pozdrawiam Roma smile))))
              • iskial Re: olej lniany 02.03.06, 08:41
                Zapomniałam dodać żę mnie wspaniale działa na samopoczucie a wiadomo jakie jest
                w haszi papa
    • korali99 Re: olej lniany 17.08.17, 15:22
      Ja piłam na czczo ale było to bardzo nieprzyjemne. Jego smak mi nie odpowiadał. Warto mieszać go z innymi produktami, dodawać do sałatek lub zmieszać z twarogiem
      www.e-madame.pl/zdrowie/wlasciwosci-oleju-lnianego/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka