Dodaj do ulubionych

Padma28, selen

28.09.06, 09:37
Witajcie,
byłam na wizycie u dr Sanockiej w Zakłądzie Medycyny Nuklearnej i zaleciła mi
na obniżenie przeciwciał branie Padmy28. Jest to lek homeopatyczny. Biorę go
4 razy dziennie po 1 tabletce. W smaku okrutny. Ktos miał moze doczynienia z
tym lekiem?

I jeszcze jedno pytanie. W jakiej dawce powinnam brać selen?
Kupiłam w aptece Selen w dawce 100 mcg w tabletce.

Dodam ze mam hashimoto (tsh 4,08, wysokie przeciwciała). Biorę euthyrox w
dawce 100 i vit. PP.

Wy tez bierzecie Vitamine PP?

Obserwuj wątek
    • katerina24 Re: Padma28, selen 28.09.06, 12:46
      odświeżyłam Ci stare linki ,posty etc proponuje poczytać ,więcej postów i
      dawkowania selenu i innych ewentualnych suplementów znajdziesz przez
      wyszukiwarkę , możesz tam poczytać o witaminie F,ecomerze,cynku etc .pzdr
      • aniaresz Re: Padma28, selen 30.09.06, 23:02
        Witam. Ja biorę padme28 na swoją odpowiedzialność. Swojej endo tylko oznajmiłam że ją biorę i nie miała nic przeciwko, ale mówiła że dobrze nie zna tego leku i będzie mnie obserwować uważnie. Jest to lek roślinny. W wyszukiwarce jest trochę o nim do poczytania. Napewno lepszy niż sterydy które brałam przez pół roku i TPO spadły ale chwilowo po czym skoczyły jeszcze bardziej. Padmę łykam 3 tabletki dziennie i selen też biorę ale dawki nie pamiętam. Ty masz jak wysokie TPO? Starasz się może o dzidzie bo ja tak i też stres dodatkowy!
        • isztar.6 Re: Padma28, selen 03.10.06, 08:14
          aniaresz bo napisałaś że Padmę połykasz, Padmę się rozgryza, potwierdzałam to u
          dobrego lekarza, że tak należy ją brać:
          1 do 2 tabletek 3 x dziennie na 1/2 godz. przed jedzeniem ssać lub rozgryźć i
          popić wodą.
          Ja tego wcześniej nie wiedziałam, więc dlatego Ci piszę
    • iwotlen Re: Padma28, selen 02.10.06, 08:16
      Witaj Katty, Czy moze Pani dr. powiedziala Ci cos wiecej na temat Padmy28? Czy
      sa juz jakies badania przeprowadzone w tym kierunku? Musi to byc swieza sprawa,
      bo ostatnio bylam u dr. Sanockiej w lutym i wowczas dosc sceptyczne byla
      ustosunkowana do specyfikow "zbijajacych" przeciwciala. Zgodnie z moja wiedza to
      Padma28 jest stosowana z duzymi osignieciami przy przewleklych schorzeniach
      gornych drog oddechowych oraz schorzeniach niedokrwiennych. Ale chyba nie jest
      to lek hemeopatyczny tylko ziola tybetanskie - oczywiscie zarejstrowane w Polsce
      i dopuszczone do obrotu. Pozdr. IWO
      • iwotlen Re: Padma28, selen 02.10.06, 08:21
        Sprostowanie - Padma to nie ziola tybetanskie to: "Padma 28 zawiera 20 różnych
        wysuszonych, zmielonych ale nieprzetworzonych ziół leczniczych pochodzących z
        Indii, Himalajów oraz ekologicznych plantacji Europy. Zioła dobrane są według
        zasad medycyny tybetańskiej tak, aby roślinne substancje czynne (bioflawonowidy,
        olejki eteryczne, garbniki) działały ze sobą synergistycznie".
        • aniaresz Re: Padma28, selen 04.10.06, 11:26
          isztar. Ja też rozgryzam ale po chwili popijam wodą padmę28. Jeżele brałaś to jakie były po niej efekty? biorę niedługo i jestem ciekawa czy coś zadziałam w zbiciu anty- TPO. Pozdrowienia.
          • isztar.6 Re: Padma28, selen 04.10.06, 12:28
            Już wcześniej pisałam, że Padmę biorę profilaktycznie co kilka miesięcy od 3 lat
            na duszności. Na tarczycę wcześniej się nie leczyłam, obecnie mam wysokie TSH i
            małą tarczycę, ale przeciwciała w normie i tak naprawdę to nie dowiem się czy to
            kilkuletnie branie Padmy nie miało na to wpływu i jak wyglądałyby wyniki gdybym
            jej nie brała...
    • to-ja-007 Re: Padma28, selen 04.10.06, 13:17
      Bralam padme28 i nie widzialam zmiany ani w wynikach ani w samopoczuciu.

Za to selen lubie - duzo lepiej sie czuje odkad go biore.
      Badania naukowe dotycyzly dawki 200 mcg. I przed ciaza taka dawke bralam.

Ciekawostka - kobiety z Hashimoto - w ciazy mialy 3 razy mniej selenu we krwi
      niz zdrowe ciezarne.
      Pewnie generalnie jest tak, ze przy Hashimoto ma sie mniej selenu (gorsze
      wchlanianie? wieksze zapotrzebowanie? nie wiem) niz reszta populacji ale nie
      dotarlam jeszcze do jakichs wynikow badan.

Witaminy PP nie biore. Kiedys dermatolog mi ja przepisal i sie zle po tej wit.
      czulam. Ona ma wplyw na jakies wchlanianie innych witamin i mialam oznaki
      niedoboru tych witamin, pryz cyzm suplementacja tych witamin miala nieciekawy
      wplyw na moje nerki. Potem jeszcze doszly inne problemy ale nie pamietam
      dokladnie co to bylo - pamietam ze bylam wsciekla na lekarza ze mnie nie
      uprzedzil ze w ogole moga byc skutki uboczne ...

• aniaresz Re: Padma28, selen 04.10.06, 21:41
        to-ja-oo7. Piszesz że przed ciążą brałaś selen a jak to jest w ciąży? Co teraz łykasz i jakie masz miano przeciwciał będąc w ciąży? Padmę jeszcze trochę pobiorę profilaktycznie i zobaczę jak zadziała na mnie. POZDRAWIAM!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka