daga993 24.10.06, 11:02 Czy przy chorobie hashimo wskazane jest zażywanie magnezu lub innych minerałów i witamin. Moja lekarka tylko przpisuje mi Letrox i nigdy nic nie mówiła o konieczności stosowania jakiejkolwiek diety. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to-ja-007 Re: magnez 25.10.06, 10:51 Bezwzglednych wskazan nie ma. Ale przy Hashimoto moze byc za malo magnezu i/lub potasu. Mozna zrobic badanie i zbadac czy organizm ma dosyc tych pierwsiatskow. Ja biore magnez gdy mam objawy typu kolatania, zbyt szybki puls, skurcze lydek etc. Generalnie w stresie - tez magnez nie zaszkodzi. Z potasem jest troszke inaczej bo objawy przedawkowania moga byc nieprzyjemne wiec ja go bralam glownie po konsultacji z lekarzem. pozdr. ula Odpowiedz Link
daga993 Re: magnez 26.10.06, 11:34 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jestem wdzięczna za to forum. Leczę się od czterech lat. Moja lekarka o niczym mnie nie informuje. Dzięki Wam dopiero teraz zaczynam rozumieć tą chorobę i w końcu wiem dlaczego z moim organizmem dzieje się coś dziwnego, a poza tym przestałam się czuć jak dziwoląg, jeszcze raz dzięki! Odpowiedz Link