Dodaj do ulubionych

do ankab29

23.03.07, 22:01
co u Ciebie?
jak sie trzymasz?
jesz tyroksyne?

pozdr. Ewa
Obserwuj wątek
    • ankab29 Re: hej zającówna:))) 24.03.07, 10:45
      Witam i zastanawiam się jak tam Twoja tarczyca? Pełen spokój? Dzięki za
      pamięć. Trzymam się całkiem nieźle...co samą mnie dziwismileW poniedziałek mam
      wizytę u endo a dziś zrobiłam sobie świeżutkie badania - w poniedziałek zobaczę
      co ta moja tarczyca wyczynia. Zajadam euthyrox 75 jak kazała mi poprzednia
      lekarka i sama nie wiem, ale chyba coś w końcu drgnęło...Sama dawki nie
      zwiększam- raz spróbowałam i myślałam, że ducha wyzionę!Spadło mi 4 kg i już
      nie mam takiej twarzy jakby mnie ktoś pobił bez robienia sińców. I co
      najważniejsze- okres wrócił!!!!po 4 miesiącach niebytu...Heh, może to moje
      lepsze samopoczucie to zasługa TSH w granicach 30?smileTak mi się marzy taki
      wieelki spadek z 89.No i zobaczymy jak tam reszta hormonów...Już się nie mogę
      doczekać poniedziałku!
      • zajacowna Re: hej zającówna:))) 24.03.07, 10:54
        hahahhahahahhahahhahhhahahahhahahahahahhahahhahahahahahahahahahahahahhaha.Heh,
        może to moje
        lepsze samopoczucie to zasługa TSH w granicach 30?smile
        hahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahah

Jestes przeagentka!

Agetki jak Ci spadnie TSH do 0,5 to wtedy bedziesz fruwac ? co?wink
        • ankab29 Re: mmm...rozmarzyłam się, co?:))) 24.03.07, 11:19
          W poniedziałek zobaczę, czy dobrze "obstawiłam" swój wyniksmileTe 30 to jak dla
          mnie rarytassmile))Tak na dobry początek.Jak dobiję do TSH 0,5 to napewno odczuję
          prawdziwy odlot!!! I weź tu człowieku przekonaj innych, żeś chory. Ni cholery
          by nikt nie uwierzyłsmileI może dobrze...Wiosną pachnie i full energii odczuwam.
          Lecę z synkiem na spacer. Zaatakuję Cię w poniedziałek moimi wynikami, OK?
          Zawsze to przyjemniej przeczytać parę słów od SPECAsmile
    • zajacowna Ania i jak wyniki?Dobrze typowalas?;) 26.03.07, 17:08
      • ankab29 Re: Ania i jak wyniki?Dobrze typowalas?;) 26.03.07, 20:35
        HIP HIP HURRA! Tak typowałam, że w totka bym przegrałasmile Wyniki są przepiekne!
        Świeżutkie z soboty (odebrane 15 minut przed wizytą):
        TSH 2,04 (0,25-4,0) 3 miesiące temu było 89
        FT3 4,35 (2,76-8,00)było 3,59
        FT4 24,6 (10,3-24,45)było 5,38
        nie oznaczałam tym razem przeciwciał. Kurcze podskakuję ze szczęściasmile))
        Właśnie wróciłam od lekarza - no i zdiagnozował u mnie -mam nadzieje, że nie
        przekręciłam nazwy - HASHIMOTO POST TOXICOSIS(???)charakteryzujące się
        początkiem w nadczynności a potem długiej niedoczynności. Lekarz przemiły,
        wcale mnie nie olał i na dodatek strzelił mi półgodzinną pogawędkę na temat
        hashi- no tylko kawy na stoliku brakowało, tak było sympatyczniesmile))A to była
        wizyta z NFZtu...Za opłatą u innych endo było jak pisałam wcześniej- 5 minut i
        70 zł skasowanesmile Mam zajadać dalej dawkę 75 euthyrox. Gdyby mnie coś
        niepokoiło to mam się zjawić u niego, jeżeli nie- to za 3 miesiące z wynikami
        badań. No i stwierdził, że urodzenie przeze mnie dziecka przy tak wysokich
        przeciwciałach = CUD (na 3 miesiące przed zaciążeniem antyTPO 13500) i gdyby
        miał moją kompletną dokumentację medyczną, to by to chętnie opublikował. Boże
        ale się rozpisałam- ale to tak ze szczęściasmile)) z radości mojego 10
        miesięcznego Kubusia wyściskałam dziś tak, że przez tydzień tyle go nie
        wymęczyłąmsmile)) MAM MOJE WYMARZONE TSH RÓWNE 2!!!Och ale Cię zbombardowałam ...
        • zajacowna Re: Ania i jak wyniki?Dobrze typowalas?;) 26.03.07, 20:45
          HURA HURA HURA HURA HURA!!!!!!

gRATULUJE!!!!
          TY SIE niepatrz na tsh , tylko looknij na ft4.
          Jesli zaczniesz sie pocic, i zaczniesz szybko chudnac i byc nerwowa , to znaczy
          ze wpadlas w nadczynnosc.. jestes na granicy "niedoczynnosc-
          nadczynnosc"...Wtedy bedziesz musiala o pare mg zejsc z dawki!........

Z 89 na 2! super!

No i lekarz ktry mowi z sensem/

Przeciwcial nie przeba powtarzac.. je robi sie tylko raz dla zdiagnozowania
          choroby.

Cium.Ewa
          • ankab29 Re: CIUM:))) 26.03.07, 20:54
            Dzięki EwasmileMega dzęki- bo zawsze można liczyć na Twoją radę. Oj po prostu
            nieprzyzwoicie się dziś cieszęsmile))A lekarz polecany na forum choć niektórym
            nie przypadł do gustu- nazywa się Niewiedzioł i przyjmuje m.in w Sanitasie.
            Mnie po prostu "zauroczył"smile bo mówił na temat i z sensem i nie spławił po paru
            chwilkach. A swoją drogą, to ciekawe, że są jakieś "odmiany"
            hashi...mmm...Muszę się doedukowaćsmile
            Pozdrawiam,
            Anka
    • rroza56 Re: do ankab29 26.03.07, 20:16
      Do Ewy! Jeśli Jestes , odezwij sie do mnie?
      Proszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka