zajacowna 23.03.07, 22:01 co u Ciebie? jak sie trzymasz? jesz tyroksyne? pozdr. Ewa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankab29 Re: hej zającówna:))) 24.03.07, 10:45 Witam i zastanawiam się jak tam Twoja tarczyca? Pełen spokój? Dzięki za pamięć. Trzymam się całkiem nieźle...co samą mnie dziwiW poniedziałek mam wizytę u endo a dziś zrobiłam sobie świeżutkie badania - w poniedziałek zobaczę co ta moja tarczyca wyczynia. Zajadam euthyrox 75 jak kazała mi poprzednia lekarka i sama nie wiem, ale chyba coś w końcu drgnęło...Sama dawki nie zwiększam- raz spróbowałam i myślałam, że ducha wyzionę!Spadło mi 4 kg i już nie mam takiej twarzy jakby mnie ktoś pobił bez robienia sińców. I co najważniejsze- okres wrócił!!!!po 4 miesiącach niebytu...Heh, może to moje lepsze samopoczucie to zasługa TSH w granicach 30?Tak mi się marzy taki wieelki spadek z 89.No i zobaczymy jak tam reszta hormonów...Już się nie mogę doczekać poniedziałku! Odpowiedz Link
zajacowna Re: hej zającówna:))) 24.03.07, 10:54 hahahhahahahhahahhahhhahahahhahahahahahhahahhahahahahahahahahahahahahhaha.Heh, może to moje lepsze samopoczucie to zasługa TSH w granicach 30? hahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahah Jestes przeagentka! Agetki jak Ci spadnie TSH do 0,5 to wtedy bedziesz fruwac ? co? Odpowiedz Link
ankab29 Re: mmm...rozmarzyłam się, co?:))) 24.03.07, 11:19 W poniedziałek zobaczę, czy dobrze "obstawiłam" swój wynikTe 30 to jak dla mnie rarytas))Tak na dobry początek.Jak dobiję do TSH 0,5 to napewno odczuję prawdziwy odlot!!! I weź tu człowieku przekonaj innych, żeś chory. Ni cholery by nikt nie uwierzyłI może dobrze...Wiosną pachnie i full energii odczuwam. Lecę z synkiem na spacer. Zaatakuję Cię w poniedziałek moimi wynikami, OK? Zawsze to przyjemniej przeczytać parę słów od SPECA Odpowiedz Link
ankab29 Re: Ania i jak wyniki?Dobrze typowalas?;) 26.03.07, 20:35 HIP HIP HURRA! Tak typowałam, że w totka bym przegrała Wyniki są przepiekne! Świeżutkie z soboty (odebrane 15 minut przed wizytą): TSH 2,04 (0,25-4,0) 3 miesiące temu było 89 FT3 4,35 (2,76-8,00)było 3,59 FT4 24,6 (10,3-24,45)było 5,38 nie oznaczałam tym razem przeciwciał. Kurcze podskakuję ze szczęścia)) Właśnie wróciłam od lekarza - no i zdiagnozował u mnie -mam nadzieje, że nie przekręciłam nazwy - HASHIMOTO POST TOXICOSIS(???)charakteryzujące się początkiem w nadczynności a potem długiej niedoczynności. Lekarz przemiły, wcale mnie nie olał i na dodatek strzelił mi półgodzinną pogawędkę na temat hashi- no tylko kawy na stoliku brakowało, tak było sympatycznie))A to była wizyta z NFZtu...Za opłatą u innych endo było jak pisałam wcześniej- 5 minut i 70 zł skasowane Mam zajadać dalej dawkę 75 euthyrox. Gdyby mnie coś niepokoiło to mam się zjawić u niego, jeżeli nie- to za 3 miesiące z wynikami badań. No i stwierdził, że urodzenie przeze mnie dziecka przy tak wysokich przeciwciałach = CUD (na 3 miesiące przed zaciążeniem antyTPO 13500) i gdyby miał moją kompletną dokumentację medyczną, to by to chętnie opublikował. Boże ale się rozpisałam- ale to tak ze szczęścia)) z radości mojego 10 miesięcznego Kubusia wyściskałam dziś tak, że przez tydzień tyle go nie wymęczyłąm)) MAM MOJE WYMARZONE TSH RÓWNE 2!!!Och ale Cię zbombardowałam ... Odpowiedz Link
zajacowna Re: Ania i jak wyniki?Dobrze typowalas?;) 26.03.07, 20:45 HURA HURA HURA HURA HURA!!!!!! gRATULUJE!!!! TY SIE niepatrz na tsh , tylko looknij na ft4. Jesli zaczniesz sie pocic, i zaczniesz szybko chudnac i byc nerwowa , to znaczy ze wpadlas w nadczynnosc.. jestes na granicy "niedoczynnosc- nadczynnosc"...Wtedy bedziesz musiala o pare mg zejsc z dawki!........ Z 89 na 2! super! No i lekarz ktry mowi z sensem/ Przeciwcial nie przeba powtarzac.. je robi sie tylko raz dla zdiagnozowania choroby. Cium.Ewa Odpowiedz Link
ankab29 Re: CIUM:))) 26.03.07, 20:54 Dzięki EwaMega dzęki- bo zawsze można liczyć na Twoją radę. Oj po prostu nieprzyzwoicie się dziś cieszę))A lekarz polecany na forum choć niektórym nie przypadł do gustu- nazywa się Niewiedzioł i przyjmuje m.in w Sanitasie. Mnie po prostu "zauroczył" bo mówił na temat i z sensem i nie spławił po paru chwilkach. A swoją drogą, to ciekawe, że są jakieś "odmiany" hashi...mmm...Muszę się doedukować Pozdrawiam, Anka Odpowiedz Link
rroza56 Re: do ankab29 26.03.07, 20:16 Do Ewy! Jeśli Jestes , odezwij sie do mnie? Proszę. Odpowiedz Link