milaemalka 11.09.08, 10:28 Proszę napiszcie jak to stosujecie,czy jedna tabletka wystarczy.Mam ferrytynę na dolnej granicy normy.Ale w tej chwili mam mdłości od żoładka albo wątroby(biorę lekarstwa)i boję się dodatkowych komplikacji Pozdrawiam Mila Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinowymis Re: Do biorących sorbifer durules 11.09.08, 11:50 ja osobiście nie borę tego na czczo, tylko po śniadaniu.mimo, że na czczo nie odczuwałam żadnych dolegliwości. Mniej się pewnie wchłania, ale nie niszcze tak żołądka zreszta musiałabym odczekać z godzinę po Euthyroxie, a później jeszcze z pół godziny. więc za bardzo bym zgłodniała do śniadania Drugą tabletkę po południu między posiłkami. Zastanwaiam się tylko czy warto robić badania krwi po jednym opakowaniu... Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Do biorących sorbifer durules 11.09.08, 19:58 Ja tez biore po posiłku. jedna tabletkę na dobę. Powolutku parametry rosna. Odpowiedz Link
aada1 Re: Do biorących sorbifer durules 13.09.08, 08:45 Biore Sobrifer na noc, albo kolo 17. Rano nie biore zelaza coby nie zaklucalo wchlaniania tyroksyny. Ferytyna podnosi sie u mnie baaardzo wolno- mimo, ze juz idzie 3 butelka Sobriferu ...obecnie jest nie cale 30%. Nie mam wogole skutkow ubocznych po tym leku. Ada Odpowiedz Link