Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację wyników

08.10.08, 17:18
Dzisiaj odebrałam wyniki i bardzo proszę o interpretację.
TSH: 0,519 (0,38-4,31 mlU/ml)
FT3: 4,60pmol/l (3,10-6,80)
FT4: 23,60pmol/l (9,1-24,7)
Biorę Letrox 100 i witaminę B6.Dwa miesiące temu brałam Letrox75 i witaminę
B6,ale moje TSH przekroczyło normę i moja endokrynolog zwiększyła mi dawkę do
100.Nigdy nie kazała mi robić badań FT3 i FT4.Zawsze opierała się tylko na TSH
i na usg.Zrobiłam sobie sama badanie tych hormonów,bo jestem tutaj często na
forum i widziałam,że też robicie to badanie.
Wyniki mam w normie i dobrze się czuję,ale boję się trochę o FT4,bo niewiele
brakuje i wyniki zostałby przekroczony.Co myślicie o moich wynikach?Czy
powinnam coś brać na obniżenie FT4,tym bardziej,że planuje w niedługim czasie
ciążę,a wiem,że poziom FT4 jest wtedy ważny.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka