Dodaj do ulubionych

anty-TPO 573, czy to może być HASI ?

19.10.08, 09:49
zaczęło się od spuchnięcia (nogi, stopy, twarz)... i ogromnego przytycia 15 kg
w ciągu 2 miesięcy i zmęczenia....
w kwietniu TSH wyniosło 3,35 (norm szpital nie podał)

wypisano mnie ze szpitala z zaleceniem SCHUDNĄĆ, jedyną propozycją lekarz
rodzinnej była MERIDIA (nie przyjęłam jej!)
NIKT nie widział że to może byc tarczyca....

Ja przez google szukałam przyczyny sad(... zmęczenia, tycia, kłopotów z
koncentracją ...wyskakiwała tarczyca
w końcu SAMA poprosiłam lekarz rodzinną o skierowanie na badanie tarczycy ! uncertain

Po pół roku TSH skoczyło z 3,35 do ponad 7,(norma 0,24-4,2)

Od miesiąca biorę euthyrox N25, jest troszke lepiej...
ostatnie wyniki: TSH 2,77 (norma 0,27 - 4,2)
ft4 15 (norma 11,8 -24,6)
no i te anty TPO wynoszą 573 przy normie (<34)

po obdzwonieniu WSZYSTKICh NFZ... i wysłuchaniu, ze w listopadzie zapiszą na
2009 rok .... SIC !

poszłam do prywatnego endo ... ale jestem niezadowolona - w sprawie kg... nie
uzyskałam pomocy

Byłam też u diabetologa (WOGÓLE nie widziała tego TSH... ponad 7 sad( )

w każdym razie nie odniosła się do niego w sensie leków (nie informowałam jej
ze mam euthyrox)

na koniec mi powiedziała ze moje złe wyniki to MOJA wina bo za duzo jem i to
są konsekwencje sad(

NAKAZAŁA schudnąć!

Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: anty-TPO 573, czy to może być HASI ? 19.10.08, 10:06
      Masz Hashi, masz niedoczynność, konowalice niech sobie same chudną w
      tym stanie - oby dobra bozia zesłała im kłopoty z tarczycą, to się
      wreszcie czegoś nauczą.

Musisz znaleźć takiego endo, który da Ci taką dawkę hormonów, żebyś
      dobrze się czuła, a ft3 i ft4 było w granicach 60-80%. Dopiero przy
      takich wynikach zaczniesz reagować na odchudzanie jak normalny
      człowiek.
      • prawdziwaspiacakrolewna ft3 ? 19.10.08, 10:26
        nie robiłam badania ft3, na TSH mi dała rodzinna,
        a badanie ft4 robiłam za swoją kasę ...

domyślałam się że to może być niedoczynność z opisów z neta (między innymi i tej
        strony!)

diabetolog mi dała te anty TPO (to tylko mi koszty zmniejszyła - bo ta prywatna
        endo też mi kazała te badanie robić za swoja kasę)

- chore to WSZYSTKO w tym kraju, płace skłądki od ponad 20 lat... a w szpitalu
        mi wpisano PRZEWLEKLE nieleczona w karcie... a teraz muszę płacić i za lekarza i
        za badania uncertain....

no chyba zebym czekała na listopad i zapisać się na 2009 do lekarza... a moze
        umrzeć ze zmeczenia po drodze....

a NAJBARDZIEJ mnie denerwuje jak mi sie każą ruszać,

a ja LEDWO wstawałam.. i jak wstawałam po 10-12 godzinach snu,... wstawałam
        zmęczona !

BOZE i nikt mnie nie rozumiał ani lekarze ani domownicy sad( ani ja sama sad( nie
        moglam pojąc jak to tak może byc
        • prenatka Re: ft3 ? 19.10.08, 10:55
          Kochana Prawdziwaspiacakrolewno!
          Jeżeli ma Cię to pocieszyć,to mogę Ci rzec, że każda z nas przechodziła prawie
          to samo... Cierpimy na chorobę, która dostarcza wielu wrażeń, nie tylko
          zdrowotnych, bardzo męczących i dokuczliwych, ale także borykamy się z
          niezrozumieniem lekarzy, którzy nie znają chyba pojęcia leczenia holistycznego,
          całościowego, a każdy objaw każą nam leczyć oddzielnie, co przy Hashi jest tylko
          ze szkodą dla organizmu. Niestety, wydasz sporo kasy na badania: TSH w
          początkowym etapie mniej więcej co miesiąc, półtora od zmiany dawki, FT3, FT4,
          zajrzyj tu na forum, jak obliczać procenty, zrób USG tarczycy i szukaj
          endokrynologa tu na forum a także na stronach typu dobrylekarz czy coś takiego.
          Na NFZ nie masz co liczyć, chyba że na cud. Ja zadzwoniłam do państwowej przych.
          endokrynologicznej w początku kwietnia, a wizytę z łaski miałam 18 sierpnia,
          lekarz olał mnie całkowicie.Nie liczę już ile wydałam na lekarzy prywatnych,
          nietrafione wizyty po 150 zł, badania, oczywiście w prywatnej przychodni, bo
          rodzinny tylko wypisze tsh, za samo usg w moim mieście płaci się 75 zł... Ale
          mimo wszystko powiem Ci, ze z tego można wyjść, trwa to dosyć długo, do końca
          życia bierzesz hormon, ale jak Ci się unormuje poziom to na prawdę nie jest źle,
          musisz być cierpliwa. Ponoć też schudnąć można, ja właśnie za to się będę
          zabierać. W moim przypadku od kwietnia do dziś TSH spadło z ponad 7 do 1,4,
          czuję się lepiej, co nie znaczy, ze idealnie, ale odczuwam znaczną poprawę. I u
          Ciebie tak będzie. Zabierz się za to metodycznie: najpierw zainwestuj w badania:
          TSH, FT3, FT4, Przeciwciała, USG tarczycy, bo i tak będą potrzebne, idź do
          lekarza z pełnymi badaniami, bo i tak bez nich nie postawi diagnozy, a
          zmarnujesz pieniądze. Ja dużo zawdzięczam mojemu rodzinnemu, który tylko na mnie
          spojrzał i powiedział tarczyca, pocieszył, wypisał od razu hormon, ale
          skierowanie darmowe dał na podstawowe badania krwi i moczu oraz właśnie tsh,
          państwowo nie robią usg tarczycy, przeciwciał itd. Powodzenia, dołączyłaś do
          naszego grona, tutaj możesz liczyć na wsparcie. Pa
          • prawdziwaspiacakrolewna Re: ft3 ? 19.10.08, 11:09
            no jakos raźniej w kupie wink) prenatka

U Ciebie krótsze kolejki, ja na diabetologa czekałam od kwietnia do 14
            października !
            moze dlatego moje oczekiwania były nie wiadomo jakie...

cfzytaął mo t ych procentach ale jak na razie przy mojej koncentracji ... to
            przekracza moje siły i mośliwości...

czy ja odzyskam ZDOLNOŚĆ zapamiętywania ????

na razie mam jeszcze dodatkowo kłopoty w pracy sad(

jestem spowolniałą i robie błędy sad( mimo przykładania sie do roboty
            • aleksandra_01 Re: ft3 ? 19.10.08, 12:46
              witaj
              na pewno odzyskasz koncentracje i siłę do życia
              jeśli nie dasz rady z procentami to wpisz
              same wyniki a ktoś na pewno Ci je przeliczy smile
              pozdrowienia
              aleksandra
              • prenatka Re: ft3 ? 19.10.08, 14:31
                Na pewno nie w 100 procentach, ale wrócisz do sprawności umysłusmilesmilesmile spokojnie,
                spokojnie... Musisz być jednak leczona!!! Ja w stanie najgorszego niedoboru
                hormonu zdawałam sesję egzaminacyjną, koszmar z tragedią, ale jakoś zdałam, nie
                zdało sporo takich, którzy nie mają problemów z tarczycą... spokojnie, po kilku
                miesiącach odczujesz znaczną poprawę, po prostu musisz zacząć się dobrze leczyć. Pa
                • prawdziwaspiacakrolewna prenatka :)) DZIĘKUJĘ Tobie za wpis :)) 22.10.08, 21:38
                  brak mi kompletnie KONCENTRACJI, dzis szukam odp czy rodzinna może wypisać
                  hormon, a we własnym wątku mam odp !!!
                  • prawdziwaspiacakrolewna autoimmunologiczna choroba tarczycy 02.11.08, 07:25
                    tak mi napisano w info dla pacjenta: autoimmunologiczna choroba tarczycy,
                    utrzymana dawka 50 N Euthyrox... wizyta kontrolna w lutym lub marcu 2009,
                    ŻADNYCH badań !!! aż w nowym roku SIC !

Pani doktor powiedziała, że przy takiej poprawie wyników koncentracja a raczej
                    jej brak może byc z innej choroby sad(

Jakie moga być inne przyczyny braku koncentracji ??? (ciężko mi sie pracuje,
                    robię błędy... )

Schudłam 8,8 kg przez miesiać,
                    na cambridge (3 tygodnie ścisła i 1 tydzień mieszana DC)poprawił sie wynik na
                    trojglicerydy z 319 spadły na 145
                    • edith31 Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 03.11.08, 10:31
                      Nie ma tu innego wyjasnienia na Twoje problemy z kocentracja jak
                      tarczyca , wierz mi, a ta lekarka co tak Ci powiedziala chyba
                      dostala dyplom przez pomyłke ale to sie co raz czesciej zdarza wink
                      Wpisz wyniki z normami ft3 i ft4 jesli zrobilas a oblicze Ci normy,
                      pozdr E.
                      • prawdziwaspiacakrolewna Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 03.11.08, 18:01
                        edith31 napisała:

> dostala dyplom przez pomyłke ale to sie co raz czesciej zdarza wink
                        > Wpisz wyniki z normami ft3 i ft4 jesli zrobilas a oblicze Ci normy,
                        > pozdr E.

nie mam zrobionych ft3, robiłam tylko ft4 - to chyba za mało ,zeby wyliczyć % ???
                        żadnego skierowania na badania nie dostałam sad(
                        a chyba są potrzebne ??? robię błędy, mimo przykładania sie do pracy i
                        sprawdzania wciąż mi sie przydarzają błędy a to juz nie jest fajne sad(
                    • olkaw-wa Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 03.11.08, 10:44
                      Królewno,możesz uchylić rąbka tajemnicy tej dietki? Też bym tak
                      chciała...a co do p.doktor jeśli twierdzi że Twoje objawy nie są od
                      tarczycy to od czego,zasugerowała jakieś badania czy też Ci wpiera
                      że tak musi być?
                      • prawdziwaspiacakrolewna Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 03.11.08, 18:14
                        olkaw-wa napisała:

> Królewno,możesz uchylić rąbka tajemnicy tej dietki? Też bym tak
                        > chciała...a co do p.doktor jeśli twierdzi że Twoje objawy nie są od
                        > tarczycy to od czego,zasugerowała jakieś badania czy też Ci wpiera
                        > że tak musi być?
                        ta dieta to prawie głodówka (ale da sie wytrzymać)... po tym jak tyłam po
                        ograniczeniu kalorii... poszłam na cambridge - to dieta ostatniej szansy i
                        chyba tak jest... na opakowaniach jest napisane: przy niedoczynności z
                        konsultacją lekarza !

NIE DOSTAŁAM ŻADNEGO skierowania na badania !!!!! będziemy je robic - po nowym
                        roku ;/ (luty - marzec - wizyta kontrolna...)

wiesz ja naprawdę mam cos z koncentracja -
                        • edith31 Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 03.11.08, 19:29
                          Podaj to ft4 z normami, wylicze, to juz cos.
                          • prawdziwaspiacakrolewna wynik ft4 03.11.08, 21:40

ft4 15,0 pmol/l norma [11,8 -254,6}

Edith Bardzo BARDZO Ci dziękuję
                            jak dla mnie to przeliczenie na % to czarna magia... czytałam ale nie moge
                            przyswoić tego przeliczania sad(
                        • olkaw-wa Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 03.11.08, 21:07
                          Witaj Królewno,ja Cię rozumiem doskonale,do niedawna czułam sie
                          identycznie,nie pamiętałam tego co robiłam przed chwilą,na niczym mi
                          nie zależało i czułam się jak stary złom a obiecywali że po operacji
                          będzie tak pięknie... Nie wiem co bierzesz,ale ja czułam się tak do
                          czasu gdy brałam Eutyrox;zwyczajnie go nie tolerowałam. Od dnia
                          kiedy go odstawiłam i zastąpiłam Eltroxinem poczułam się jak nowo
                          narodzona. Być może wywołam tym lawinę sprzeciwów,bo jest to niby
                          ten sam lek ale jest to fakt i choć to dziwne to moje samopoczucie
                          od 3 tygodni jest b.dobre a co najważniejsze moje Tsh mieści się w
                          normie pierwszy raz od 6 m-cy. Także głowa do góry.
                          • prawdziwaspiacakrolewna Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 03.11.08, 22:00
                            olkaw-wa napisała:

Nie wiem co bierzesz,ale ja czułam się tak do
                            > czasu gdy brałam Eutyrox;zwyczajnie go nie tolerowałam. Od dnia
                            > kiedy go odstawiłam i zastąpiłam Eltroxinem poczułam się jak nowo
                            > narodzona.
                            moje wyniki poprawiły sie znacznie TSH wynosi 2,77 (Norma 0,27-4,2)
                            tylko z ta pamięcia jest kiepsko sad(
                            biorę euthyrox N50
                            czy w aptece można zamienic leki jak mam recepte na euthyrox ? a chciałabym
                            kupić eltroxin ?
                            • olkaw-wa Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 03.11.08, 22:21
                              Nie sądzę żeby chcieli zamienić,ale ten lek może przepisać lekarz
                              rodzinny. Myślę że wypisze bez problemu,albo oszukaj że już go
                              bierzesz tylko Ci się skończył(oj nieładnie...)Jak będziesz miała
                              problem to Ci go załatwię.A od kiedy masz problemy z pamięcią,bo ja
                              tak miałam po operacji, ale Ty chyba jesteś w całości?
                              • prawdziwaspiacakrolewna Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 04.11.08, 19:48
                                olkaw-wa napisała:

> Nie sądzę żeby chcieli zamienić,ale ten lek może przepisać lekarz
                                > rodzinny. Myślę że wypisze bez problemu,albo oszukaj że już go
                                > bierzesz tylko Ci się skończył(oj nieładnie...)Jak będziesz miała
                                > problem to Ci go załatwię.A od kiedy masz problemy z pamięcią, bo ja tak
                                miałam po operacji, ale Ty chyba jesteś w całości?

jestem w całości smile) póki co jeszcze nie mam zrobionego usg...nie wiem co tam
                                się dzieje ...
                                do rodzinnego dostałam informację jaki lek i w jakiej dawce przyjmuję

masz pocztę na gazecie ? słabo się tu poruszam....
                                • olkaw-wa Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 04.11.08, 20:33
                                  Mam pocztę,możesz pisać. Dwa lata to bardzo długo,wg mnie powinnaś
                                  zrobić tomografię lub rezonans i to szybko. Ja przy takich
                                  dolegliwościach dostałam skierowanie cito do neurologa a od niego na
                                  tomografię. Na szczęście badanie wyszło ok i "kołowacizna" ustąpiła
                                  po zmianie hormonu,a przy problemach z tarczycą dawno powinnaś
                                  zrobić usg-przecież to bardzo ważne! Dziewczyno u kogo Ty się
                                  leczysz???
                                  • prawdziwaspiacakrolewna Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 06.11.08, 20:21
                                    Olka smile) ja nie widziałam ,że mi odpisałaś

Kłopoty z pamięcią mam od dwóch lat... natomiast tarczycę mam wykryta od 11.09

u kogo sie leczę, dobre pytanie !
                                    najpierw obdzwoniłam na NFZ.... oczywiście nigdzie żadnych szans na dostanie
                                    sie, poszłam do prywatnej endo (dała mi dawkę 25 euthyroxu...
                                    i kazala przyjść za miesiąc... nie poszłam, bo w miedzyczasie -
                                    przy okazji wizyty u diabetyka cudem dostałam sie na NFZ do endo...

obejrzała wynki... kazała brać 50 euhyrokxu i przyjsć w lutym - marcu do kontroli
                                    pytałam ją o usg - odpowiedziała, ze zrobimy w nowym roku sad
                                    ZERO skeirowania na jakiekolwiek badania sad(
                              • prawdziwaspiacakrolewna kłopoty z pamięciuą 04.11.08, 19:58
                                olkaw-wa napisała:

>A od kiedy masz problemy z pamięcią...
                                coś około dwóch lat sad( to trwa...
                            • edith31 Re: autoimmunologiczna choroba tarczycy 04.11.08, 08:06
                              Witaj juz wczoraj nie dalam rady , padłam. Cos z tą górną normą jest
                              nie tak , jest stanowczo za wysoka, prosze sprawdz ja dokladnie.
                              Czekam na wiesci.
                              • prawdziwaspiacakrolewna górna norma 04.11.08, 20:02
                                edith31 napisała:

> Witaj juz wczoraj nie dalam rady , padłam. Cos z tą górną normą jest
                                > nie tak , jest stanowczo za wysoka, prosze sprawdz ja dokladnie.
                                > Czekam na wiesci.

oczywiście masz rację
                                (właśnie takie błędy robię non stop, a pracuje w ksiegowości ...)

ft4 15 {norma 11,8 - 24,6}
                                • edith31 Re: górna norma 04.11.08, 20:33
                                  Przepraszam ze dopiero odpisuje ale nie daje rady podzilic czasu
                                  pomiedzy forum a moja zwariowaną dwójczeke, a wiec ft4 25%- no
                                  marniutko, marniutko, nie dziwie sie ze tak marnie z koncentracja,
                                  ja w miare upływu czasu czulam doslownie jak z dnia na dzien
                                  przyplywa mi szarych komórek do mózgu wink wiec zwiekszaj daweczke i
                                  tak bedzie z Toba zapewne, pilnuj zeby tsh nie bylo wieksze niz 1
                                  lub nawet nizsze jak sie bedziesz dobrze czula, pozdrawiam
                                  • prawdziwaspiacakrolewna Re: górna norma 04.11.08, 20:41
                                    edith31 napisała:

> Przepraszam ze dopiero odpisuje ale nie daje rady podzilic czasu
                                    > pomiedzy forum a moja zwariowaną dwójczeke, a wiec ft4 25%- no
                                    > marniutko, marniutko, nie dziwie sie ze tak marnie z koncentracja,
                                    > ja w miare upływu czasu czulam doslownie jak z dnia na dzien
                                    > przyplywa mi szarych komórek do mózgu wink wiec zwiekszaj daweczke i
                                    > tak bedzie z Toba zapewne, pilnuj zeby tsh nie bylo wieksze niz 1
                                    > lub nawet nizsze jak sie bedziesz dobrze czula, pozdrawiam

dziękuję Ci kochana smile) mówisz zupełnie inaczej niż moja endo
                                    (coś czuje, ze tej Pani podziekuję... tylko ją wykorzystam do robienia badań....
                                    na NFZ ! ona mnie na tej dawce chce trzymać jeszcze listopad, grudzień , styczeń
                                    luty... no i może być marzec (bo kontrole wyznaczyła na luty-marzec) SIC !!!!
                                    i jeszcze kwestionowała ze mogę mieć kłopoty z koncentracja (wg niej mam
                                    prawidłowe wyniki !)

dostałam dzis selen od mojej wsaniałej siostry smile)))))))))))
                                    • edith31 Re: górna norma 05.11.08, 17:44
                                      Co ona moze kwestionowac skoro sama nie choruje na te chorobe,
                                      zalosna baba. Ja w swoim zyciu spotkalam raz lekarke chorą na
                                      hashimoto internistkę i jak ją zapytalam czy moga byc bole stawow od
                                      tej choroby mimo ze wszycy endokrynolodzy zaprzeczaja powiedziala "
                                      przy hashi moze byc wszystko" co potem sie potwierdzilo jak bylam u
                                      znanej reumatolog to pwoeidziala "alez jak najbardziej to tarzcyca
                                      je powoduje" a wiec sama widzisz , zwieksz delikatnie dawke i
                                      zobaczysz sama czy za jakis czas bedzie poprawa. Nie umrzesz od
                                      zweikszenia dawki skoro "sterydy" biora hormony tarczycy na lepsza
                                      przemiane to tym bardziej Ty chora na hashimoto :0 ) `pozdrawiam
                                      cieplutko
                                    • olkaw-wa KRÓLEWNO OBUDŹ SIĘ 06.11.08, 19:59
                                      Jak się czujesz,czemu nie odpisujesz?
                                      • prawdziwaspiacakrolewna Re: KRÓLEWNO OBUDŹ SIĘ 06.11.08, 20:22
                                        olkaw-wa napisała:

> Jak się czujesz,czemu nie odpisujesz?
                                        s;epam - wyzej odpowiedziałam <cmok>
        • racja-ltd Re: ft3 ? 17.12.08, 23:21
          czytam twój wpis, a jakbym o sobie czytała!!!! mam pretensje do
          lekarzy, że tak strasznie nas lekceważą! Od 11 lat powinnam brać
          letrox, ale nikt nie s łuchał przy wyniku 3,99 (norma do 4,02 że to
          może by ć niedoczynność) i słaniałam się z nóg, bez sił łykająć
          żęńszeń tonami!!!
          Teraz jest już lepiej ale od kilku lat na letroxie sad Pisze bo chę
          żebyś wiedziała, jak bardzo cię rozumiem!!
    • hashi-tess Re: anty-TPO 573, czy to może być HASI ? 05.11.08, 19:28
      prawdziwaspiacakrolewna napisała:

>
      > Od miesiąca biorę euthyrox N25, jest troszke lepiej...

25mg l-tyroksyny to niektóre dzieci biorą więcej.
      To jest dawka wprowadzająca do organizmu
      syntetyczny hormon.
      Po kilku dniach powinnaś brać już zdecydowanie
      więcej przy Twojej niedoczynności: TSH 7.
      Niektóre z nas leżałyby plackiem w łóżku
      nie mogąc się ruszać.

> ostatnie wyniki: TSH 2,77 (norma 0,27 - 4,2)
      > ft4 15 (norma 11,8 -24,6)
      > no i te anty TPO wynoszą 573 przy normie (<34)

przciwciała są pomocne przy diagnozie. nie musisz się
      nimi martwić. na nie nie ma lekarstwa.

>
      > po obdzwonieniu WSZYSTKICh NFZ... i wysłuchaniu, ze w listopadzie zapiszą na
      > 2009 rok .... SIC !
      >
      > poszłam do prywatnego endo ... ale jestem niezadowolona - w sprawie kg... nie
      > uzyskałam pomocy

nie mo innej możliwości schudnięcia
      oprócz uzupełnienia hormonów w tkankach.

>
      >
      > Byłam też u diabetologa (WOGÓLE nie widziała tego TSH... ponad 7 sad( )
      >
      > w każdym razie nie odniosła się do niego w sensie leków (nie informowałam jej
      > ze mam euthyrox)

pewnie i tak by nie wiedziała co to jest.

>
      > na koniec mi powiedziała ze moje złe wyniki to MOJA wina bo za duzo jem i to
      > są konsekwencje sad(

należałoby wysłać ją na przyspieszony kurs
      o metabolizmie. Może dowiedziałaby się co
      ma z tym wspólnego tarczyca.

>
      > NAKAZAŁA schudnąć!
      >

Powinnaś nakazać Jej, aby się doszkoliła.

Ale wracając do Twoich problemów,
      to proponuję abyś znalazła lekarza,
      który potrafi dawkować hormon
      tarczycy.
      Diabetologa narazie sobie odpuść.
      Skup się na tarczycy.

Życzę powodzenia w znalezienie lekarza.

Tess
      • prawdziwaspiacakrolewna Re: anty-TPO 573, czy to może być HASI ? 06.11.08, 20:25
        szukam dobrego lekarza... rozpytuję znajomych... jak dobry i przyjmuje na NFZ to
        i tak wręcza wizytówkę na prywatne wizyty sad(
        • olkaw-wa Re: anty-TPO 573, czy to może być HASI ? 06.11.08, 20:31
          Chyba nie zauważyłas ostatniej mojej odpowiedzi wczorajszej. Pytałam
          u kogo się leczysz i w ogóle skąd jesteś? Załatwiłaś coś z tym
          Eltroxinem?
          • prawdziwaspiacakrolewna Re: anty-TPO 573, czy to może być HASI ? 06.11.08, 20:38
            olkaw-wa napisała:

> Chyba nie zauważyłas ostatniej mojej odpowiedzi wczorajszej. Pytałam
            > u kogo się leczysz i w ogóle skąd jesteś? Załatwiłaś coś z tym
            > Eltroxinem?
            jestem z Olsztyna
            prywatnie byłąm u P. Uścinowicz
            a państwowo u P. Urszuli Tarasewicz
            • olkaw-wa Re: anty-TPO 573, czy to może być HASI ? 06.11.08, 20:51
              Spróbuj wyrwać od rodzinnego skierowanie cito do endo i
              neurologa,wtedy nie czekasz w takiej kolejce. Ja tak zrobiłam z
              neurologiem bo nie mogłam wytrzymać bólu głowy. Możesz też poprosić
              żeby przyjął Cię między pacjentami;jeśli trafi się na ludzkiego
              lekarza to zazwyczaj przyjmują. Nie mozesz tak cierpieć.
              • 1.krolewna zmiana hiperechogeniczna ? 17.12.08, 21:07
                to mój wątek tylko komp mi padl i hasło straciłam do prawdziwejspiacejkrolewny sad(

zrobiłam usg, wole guzowate , w prawym dolnym płacie zmiana hiperechogeniczna o
                wym 9x8 mm , cokolwiek to znaczy sad(
                płat prawy 7,6mm płat lewy 8 mm cieśn 2 ml

wpadłam w panikę z powodu tego guza sad(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka