mabemi 23.01.09, 17:11 Witam, właśnie przy hashi zaszłam w ciążę a podobno nie jest to łatwe. Proszę o radę jak dbać o ciaże oprócz wizyt u lekarza. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_mama_zosi Re: ciąża przy Hashi 23.01.09, 18:07 Po pierwsze gratuluję! po drugie będąc w ciąży trzeba pamiętać o częstym robieniu badań hormonów tarczycy i miejmy nadzieję, że lekarz będzie potrafił odpowiednio ustalać Ci dawkę leku. Po trzecie, forum jest skarbnicą wiedzy i dzięki niemu można bardzo dużo się dowiedzieć, także na temat ciąży. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
hashi-tess Re: ciąża przy Hashi 23.01.09, 21:53 na pewno trzeba podnieść dawkę tyroksyny, która jest tak bardzo potrzebna w pierwszym trymestrze ciąży dlatego musisz oznaczyć poziom hormonów, Odpowiedz Link
asia9915 Re: ciąża przy Hashi 24.01.09, 19:23 Gratuluję! Hmmmm, ja po raz kolejny nie rozumiem o co chodzi z tą trudnością "zaciążenie" przy Hashi. Ja mam dwójkę dzieci, Hashi i za każdym razem w ciążę zaszłam za pierwszym podejściem. Co miesiąc robiłam tsh i jadłam euthyrox w dawce takiej jak przed ciążą. Jedynie jak robiłam badanie tsh to mi się przypominało że mam Hashi i tyle. Nawet nie przyszo mi do głowy że choroba może w jakikolwiek utrudniać poczęcie (lekarka nawet zachęcała do ciąży) czy przebieg ciąży. Nie daj się zwariować! Rób co miesiąc badanie hormonów i ciesz się odmiennym stanem!!! Powodzenia!!!! Odpowiedz Link