Dodaj do ulubionych

rdest japoński

20.04.09, 12:36
Doczytałam się m.in u Różańskiego o wręcz magicznych właściwościach
rdestu japońskiego. Podobono jest pomocny w leczeniu chorób o
podłożu autoimmunologicznym - czyli naszego hashi też. Czy ktoś
próbował pić wywar z liści lub korzenia rdestu?
Obserwuj wątek
    • hawana22 Re: rdest japoński 04.03.10, 13:32
      Przetestowałam na sobie rdest japoński. Piłam wywar z liści zgodnie
      z zaleceniami Różańskiego. Efekt jest taki, że nie miałam jesienią
      rzutu choroby, który zawsze mam właśnie jesienią i wiosną. Jest to
      jakiś sukces.
      • junkersica Re: rdest japoński 04.03.10, 14:41
        Właśnie wczoraj natknęłam się na taki link:
        luskiewnik.pl/autoimmunologia/new-page-7.htm
        i oczywiście byłam ciekawa jak działa. Z nieba mi spadłaś smile
      • martusia.tw Re: rdest japoński 07.02.11, 11:43
        Czesc Hashimotki!
        Przeczytalam artykul dr. Rozanskiego jest bardzo obiecujacy, chcialabym jednak dowiedziec sie czegos wiecej. Wedlug tekstu doktora niektore ziola, nie tylko rdest japonski, dzialaja na choroby autoimmunologiczne. Hawana22 jakie skutki zauwazylas stosujac rdest japonski?
        Czy jest mozliwe, ze nasz system immunologiczny wroci do normy po stosowaniu tych ziol, oczywiscie przez pewien dluzszy okres czasu?
        U mnie stwierdzono Hashimoto dwa miesiace temu i wciaz chce znalesc jakis cudowny srodek dzieki ktoremu bede zdrowa i system immunologiczny sie zrownowazy. Jesli chodzi o objawy mojej choroby to byly nastepujace: zimne rece i nogi, wypadajace wlosy i dlugi cykl. Dwa pierwsze sie ustabilizowaly ( z pewnoscia przez tabletki ktore stosuje Euthyrox, obecnie dawka 75), niestety cykle pozostaja nadal dlugie. Moim problemem sa czeste choroby ukladu oddechowego, co moze miec podloze w Hashimoto, niskie poziomy ferrytyny, witamini B12 i D3, jeszcze ich nie badalam, ale czytalam tutaj na forum.
        Jesli ktos z Was wie wiecej na temat tych ziol, prosze Was o odpowiedz.
        pozdrawiam
        martusia.tw
    • bebelu Re: rdest japoński 07.02.11, 23:22
      Chętnie bym potestowała na sobie, tylko skąd to dostac? Widziałam jakieś tabletki na allegro, ale po pierwsze drogie, po drugie trzeba kupic, żeby sprawdzic czy zadziałają. Pozostaje pewnie upolowac gdzies pod lasem lub na rowie, ale może jest to do kupienia? Hawana gdzie to kupiłaś?
    • hawana22 Re: rdest japoński 11.02.11, 10:40
      Nie zażywałam tabletek, tylko piłam wywar z suszonych liści rdestu. Przez rok (na wiosnę i jesień)nie odczuwałam bólu w okolicy tarczycy i czułam się w miarę dobrze. Ale przeczytałam gdzieś w internecie, że rdest japoński może powodować raka piersi i się przestraszyłam i już nie piję go od jesieni. Skutek jest taki, że w tej chwili odczuwam znowu
      ból szyji i czuję się kiepsko . Oczywiście z tym rakiem może być nieprawda, ale ponieważ w naszej rodzinie były przypadki zachorowania na raka, wolę nie kusić losu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka