Dodaj do ulubionych

żwirek dla kota

10.06.12, 13:56
Hej,
Stałam się dumną posiadaczką kota wink Trochę już wiem o karmie i reszcie kociego asortymentu ale wciąż jeszcze nie wiem jaki mam kupić żwirek. Bo słyszałam, że to jakieś różne są rodzaje i trzeba uważać, żeby był bezpieczny. Ktoś może mi pomóc i ma jakieś doświadczenia? Będzie super coś przeczytać
Obserwuj wątek
    • kotraczek Re: żwirek dla kota 10.06.12, 14:15
      Po pierwsze witamy w gronie kociarzysmile Po drugie żwirek to ważna psrawa. Ja np. zmieniałam to mi nie chciały moje potem sikać. Generalnie masz do wyboru rózne firmy np. benek lub Higion i hilton.
      Tak jak pisałam żwirki zmieniałam a ostatnio używam Higio. Wszystko zależy czego tak naprawdę chcesz. Czy być ekologiczną (wtedy np. żwirek drewniany) czy np. nie masz za bardzo czasu by się zajmować zmienianiem to wtedy lepszy sylikonowy. Więc musisz najpierw wiedzieć co jest najważniejsze dla Ciebie, wtedy można pomóc

katarakta74 napisał:

> Hej,
      > Stałam się dumną posiadaczką kota wink Trochę już wiem o karmie i reszcie kociego
      > asortymentu ale wciąż jeszcze nie wiem jaki mam kupić żwirek. Bo słyszałam, że
      > to jakieś różne są rodzaje i trzeba uważać, żeby był bezpieczny. Ktoś może mi
      > pomóc i ma jakieś doświadczenia? Będzie super coś przeczytać
      • katarakta74 Re: żwirek dla kota 10.06.12, 14:27
        Dzięki za tę wyczerpującą odpowiedźsmile Dla mnie najważniejsze to: żeby było czysto, jako że to jest w łazience to też by ładnie pachniało, no i bym nie wykosztowała się za bardzo tongue_outP
        • kotraczek Re: żwirek dla kota 10.06.12, 14:33
          No to teraz już dla mnie jaśniej o wiele wink Jeżeli chodzi o mnie to polecam Higio ale w wersji compact. Ma na serio bardzo drobny zwirek, który nie przykleja się do kocich łapek więc nie roznoszą kuwety po cały, domu  Do tego ma zapach dziecięcego talku. Bardzo fajna sprawa! No i na serio jest wydajny. Więc i cena strasnza nie jest.
          • katarakta74 Re: żwirek dla kota 10.06.12, 14:38
            No ok. To jeszcze mam pytanie gdzie to to mogę znaleźć by sobie przetestować. A raczej by mój kotek mógł przetestować wink) Bo chyba w swoim zoologicznym to tego Higio nie widziałm. Jest tylko benke.
            • denerwujsja Re: żwirek dla kota 10.06.12, 14:42
              Jeżeli ja się mogę jeszcze wtrącić, to wybierając żwirek pamiętaj o pylności, bo to bardzo szkodzi koto. Po prostu jak koty zakopują swoje odchody to wzbijają w powietrze pył ze żwirku. Dlatego ja polecam drewniany, bo podobno tamte bentonitowe to są gorsze przy pyleniu.
              • kotraczek Re: żwirek dla kota 10.06.12, 14:49
                Akurat ten compact w higio to jest bardoz drobny i się nie pyli, a już pyli się mniej niż benek, który używałam. A co do miejsca zakupu, to ja poprosiłam w swoim sklepie zoologicnzym by mi sprowadzono. Ale widziałam też w selgrosie i chyba ktoś mi mówił o tesco. Poszukaj też w necie. To chyba tyle. Jeszcze raz gratuluję decyzji na kocie życie Katarakta : )
                • katarakta74 Re: żwirek dla kota 10.06.12, 14:54
                  Dzięki smile) dzięki za pomoc. Przybliżyliście mi trochę o co w tym wszystkim chodzi..Selgros blisko wieć sprawdzę i dam znać czy mnie oszukałeś czy nie tongue_out
      • princesswhitewolf SPAM tu tez? 11.06.12, 23:17
        znowu dyskusja z samym soba i kryptoreklama wlasnego produktu Higio??

To samo na kilku forach juz widze.

Myslisz ze ludzie nie bywaja w roznych miejscach i nie wyciagna oczywistych wnioskow?
        • mary_ann zgadza się, bezczelny spam 13.06.12, 13:06
          Nie uwierzę w taką synchroniczną amnezję dwóch dialogujących osóbsmile
          forum.gazeta.pl/forum/w,15422,136532554,136532554,zwirek_dla_kota.html
          • k1234561 Re: zgadza się, bezczelny spam 14.06.12, 14:15
            A ja polecam drewniany Cat's best eco plus.Zbryla się i potem łatwo można usunąć kocie odchody w toalecie.Bentonitowych żwirków w toalecie nie można spłukiwać,no i pylą się podczas zakopywania przez kota.Jak dla mnie ten drewniany jest najlepszy.
            • mary_ann skasować ten wątek! 15.06.12, 10:03
              Ja też polecam, ale chyba nie rozumiesz sytuacji - wszystko wskazuje na to, że wątek założył producent pewnego żwirku i następnie prowadził na nim dialog sam ze sobą (z tzw. "pacynką"). Czyli udzielasz porady osobie żadną radą niezainteresowanejsmile

Jeśli jest tu admin, wnoszę o skasowanie wątku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka