belcia26 10.11.16, 23:33 Macie może jakieś drapaki w domu i firmę którą możecie polecić? Zależy mi na takim drapaku który po tygodniu się nie rozleci i będzie dla kota stabilny? Dużo jest tego w necie, nie mogę się zdecydować. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: Drapaki drzewka 11.11.16, 02:12 Mercedesy wsrod drapakow to Rufi: drapaki.pl/pl/ ale sa drogie Z doswiadczen wlasnych , tak, tak mamuska wyslala do Chile drapaki nie polecam typowek z zooplusa, chinska produkcja, nie wytrzymal tempa, ale przy jednym kocie pewnie dlugo pociagnie: ja kupilam taki: www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki_dla_kota/drapak_sredni/120_cm/585881 tan podobny, gorne siedzisko okragle jest i juz dwa razy sie rozpadlo. Otwory w budce sa skandalicznie male. Bardzo podoba mi sie ten model www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki_dla_kota/drapak_sredni/160_cm/49263 ale nie ma szans przeslanie Nie polecam tez z tej firmy: www.ani-life.pl/ bardzo rzemieslnicza robota, sznurek byle jak przymocowany, szybko sie zuzyl. Natomiast bede chwalic Stolplus, widze, ze strona im nie dziala i na allegro tez ich nie ma pewnie produkcja im sie nie oplacala. Szkoda, dobrze zrobione, ciagle nie pokonane przez bande. Na zaprzyjaznionym forum kocim bylo kilka watkow drapakowych : forum.gazeta.pl/forum/w,10264,160560474,160560474,Drapaki_drapaki.html forum.gazeta.pl/forum/w,10264,159560789,159560789,potrzebuje_rady_drapak_duuuzy.html forum.gazeta.pl/forum/w,10264,155226450,155226450,Drapak_jakie_macie_Co_polecacie.html Tak naprawde wybor jest ogromny, chocby na allegro: allegro.pl/dom-i-ogrod?id=5&order=dd&string=drapak%20dla%20kota&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hou-1-1-1026 wszystko zalezy jaki duzy chcesz, nasze doswiadczenie mowi, ze im wiekszy, im wiecej polek, budek, tym lepiej (teraz juz mamy wybor, chinskie niestety, ale zawsze cos), stabilny i najlepiej rozporowy do sufitu. Zwracaj uwage, zeby byl robiony jednak w Polsce, latwiej o reklamacje. Ale z drugiej strony niektore z zooplusa sa takie fajne Odpowiedz Link
belcia26 Re: Drapaki drzewka 11.11.16, 07:50 no ja jeśli chodzi o zooplus to myślałam o takim www.zooplus.pl/esearch.htm#q=Jaskinia%20nied%C5%BAwiadka%20 Odpowiedz Link
amb25 Re: Drapaki drzewka 11.11.16, 07:56 U nas z drapakow najlepiej sprawdza sie stara walizka podrozna, taka czarna jaka bierze sie do samolotu. Niezastapiona. Odpowiedz Link
belcia26 Re: Drapaki drzewka 11.11.16, 08:16 Mysle o takim żeby kot mógł się powspinac Odpowiedz Link
m.a.l.a_syrenka Re: Drapaki drzewka 11.11.16, 16:38 Za moich kocich czasów sprawdził się duży nieokorowany konar dębowy. Boszsz, jak one go kochały! Drapać, wspinać się, wisieć w niekocich pozycjach...inne meble wreszcie mogły odetchnąć. Przymocowany był do rury pionu grzewczego. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Drapaki drzewka 11.11.16, 22:03 Bo pnie drzew sa najlepsze Kicia.Yoda uwielbia pien palmy, na dworze sie wyzywa (ona spaceruje w puszorach i na smyczy). Nie mamy niestety jak dobrze przymocowac pnia w domu. Piony grzewcze nie istnieja. Odpowiedz Link
m.a.l.a_syrenka Re: Drapaki drzewka 12.11.16, 10:41 Ja dałabym rozporowo pod sufit, gdybym bardzo chciała dogodzić kotom. Ale tak szczerze, to kaloryfer jest atrakcją samą w sobie Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Drapaki drzewka 12.11.16, 19:31 Ja dałabym rozporowo pod sufit, gdybym bardzo chciała dogodzić kotom i mielibysmy dodatkowa atrakcje w postaci dziury w suficie , lekkie kartongipsy nie wytrzymaja ani pnia a tym bardziej kociej bandy na tym pniu Musza im wystarczyc klasyczne drapaki Odpowiedz Link
m.a.l.a_syrenka Re: Drapaki drzewka 12.11.16, 19:45 No muszą, niech futra znają swoje miejsce w szeregu Odpowiedz Link
mitta Re: Drapaki drzewka 13.11.16, 12:17 A u mnie najlepszym drapakiem jest zdrewniała łodyga od draceny. Dracena jeszcze zipie, ale jak padnie, to ją bez żalu wywalę, bo nie mam do niej sentymentu. Odpowiedz Link